Obavijesti

Sport

Komentari 46

Hajduku u Koprivnici prijeti najduži niz poraza u povijesti. Ivanković: Perišić ide s nama

Hajduku u Koprivnici prijeti najduži niz poraza u povijesti. Ivanković: Perišić ide s nama

Hajduk nikada u povijesti nije izgubio šest utakmica u nizu, a to mu prijeti u subotu kod uvijek neugodnog Slaven Belupa. ' Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine', rekao je trener Ivanković

VIDEO

Zaista je teško objasniti što se dogodilo Hajduku u posljednjih mjesec dana. Od borbe za naslov prvaka do pet poraza u nizu prvi put nakon 1980. godine. Urušilo se sve na Poljudu što su gradili prethodnih godina, a samopouzdanje igrača je na nuli. 

Pokretanje videa...

HNK Hajduk Split vs NK Osijek 1:2 01:54

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Vidjelo se to i u novom porazu od Osijeka (2-1) na praznom Poljudu u prošlom kolu, a iz ove provalije Splićani će pokušati izaći u subotu kada ih od 19.10 očekuje dvoboj kod Slaven Belupa.

-  Cilj nam je da prekinemo ovu negativnu seriju. Igrači pokazuju ogromnu želju da to učine. Nadam se da će utakmici ići tijekom kako i planiramo i da ćemo se nametnuti - najavio je utakmicu trener Hajduka Jure Ivanković.

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Travnjak u Koprivnici jedan je od najgorih u prvenstvu. Mnogi igrači žale se na njega, događaju se i ozljede pa se mnogi s razlogom hoće li Ivan Perišić konkurirati za utakmicu.

- Dosta igrača se nakon utakmica žali na teren u Koprivnici. Vjerojatno je dotrajao. Lista ozlijeđenih igrača je poduža. Što se tiče Ivana Perišića, on ide na put pa ćemo vidjeti na licu mjesta - kazao je Ivanković.

Hajduk se oprostio od svih trofeja za ovu sezonu pa mu sada preostaje zadržati treće mjesto. Kako do kraja sezone?

- Ne bih se bavio kalkulacijama. U mislima nam je samo utakmica u Koprivnici, da pokažemo gard, karakter, odigramo pravu pragmatičnu utakmicu. Kada je Hajduk dobar, onda mu svaki teren odgovara. 

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Hoćete li pružiti priliku mladim igračima?

- Nije lako izaći iz krize. Prva utakmica je idealna prilika da se stabiliziramo i da sezonu završimo dostojanstveno. Šimun Hrgović neće biti s nama u Koprivnici, ozlijedio je zglob. Priključili smo Skoku i Petrašila, idu s nama na put. Vidjet ćemo hoće li biti prostora da dobiju šansu.

Koji cilj je stavljen pred vas do kraja sezone?

- Cilj je da se momčad stabilizira, rezultatski, ali isto tako i da se vidi na koje igrače se može računati za iduću sezonu. Ovaj prijelazni dio je nezgodan, na meni je da radim svoj posao i da određujem igrače koje će igrati, a to su oni za koje mislim da će Hajduku donijeti pobjedu.

Vaše mišljenje o Belupu?

- Dosta su čvrsti, pragmatični. Utakmice koje su gubili nisu gubili velikom razlikom. Protiv Rudeša su pobijedili, iako je moglo otići i u drugom smjeru. Svaka utakmica u Koprivnici kada gostuje Hajduk ili netko od klubova iz vrha je teška. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno akcija i da ćemo poentirati - kazao je Ivanković.

Nakon utakmice na sablazno praznom Poljudu, Hajduk će u Koprivnici konačno igrati uz podršku svojih navijača. Ivanković smatra da će to biti dodatan motiv igračima. Otkrio je kako se i dalje čuje s bivšim trenerom Mislavom Karoglanom, kao i da će Borna Buljan braniti od prve minute.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger