Obavijesti

Sport

Komentari 46

'Pričao sam s Mamićem 2,5 sata, igrači me nisu bojkotirali'

'Pričao sam s Mamićem 2,5 sata, igrači me nisu bojkotirali'
1

Ovo ću sada prvi puta otvoreno reći. Dao sam otkaz u reprezentaciji Bugarske, a biti izbornik svoje domovine najveći je trenerski nivo koji možete doseći. Došao sam ovdje uspjeti, nema druge, kaže Petev

VIDEO

Naravno da nisam bio dobro, ali turbulentne situacije u sportu se često događaju. Samo vi tada morate skupiti snage i pokazati karakter pa što prije prijeći preko toga. Nije se to u nogometu dogodilo prvi puta, neće biti ni zadnji, ali mi moramo naći snagu i samopouzdanje, rekao je Ivajlo Petev, trener Dinama.

Zagrepčani su na pripremama u Turskoj igrali odlično. Očekivalo se da će na proljeće nastaviti s takvim igrama u prvenstvu, ali dogodio im se potpuni krah.

- Mi danas izgledamo skroz drugačije nego na pripremama. Imali smo par dobrih utakmica na početku prvenstva, a najviše mi smeta što smo protiv Osijeka odigrali jednu od najboljih utakmica sezone, a onda u sljedećih 12 dana pali u veliku krizu. A Osijek je jako, baš jako dobra momčad. Za mene je ovakvo stanje momčadi neprihvatljivo, moramo pronaći snage i vratiti se na pravi put na kojem smo bili prije krize - kaže Petev, koji je prije utakmice s Cibalijom morao obaviti ozbiljne razgovore s igračima nakon dva uzastopna poraza.

- Pričali smo puno, ali najbitnije je da svi trebamo ginuti u svakoj utakmici. Svatko od nas mora dati sve što ima u sebi, sav svoj potencijal za uspjeh Dinama. To jedina formula koja može okrenuti cijelu priču. Moramo više željeti pobjede, biti još motiviraniji, u svakom trenutku svima htjeti dokazati da smo najbolji. Druge formule nema, od nje moramo krenuti - rekao je bugarski trener.

Čelnici Dinama tvrde da ih je Bugarin uvjerio kako može dignuti momčad.

- Vjerujem u ove dečke, ali moramo promijeniti ponašanje i više željeti pobjede. Sigurno da ću sada puno mijenjati, od sada pa do kraja sezone igrat će samo igrači koji žele, te koji će gristi na treninzima i utakmicama bez obzira na njihova imena. Dat ću prilika mladima - poručio je Petev.

Dinamo u prvome poluvremenu protiv Slaven Belupa nije imao niti jedan prekršaj. 

- Ne mislim da su me igrači bojkotirali. Ovo je čista statistika, ali uz takav pristup imate jako malo šanse za pobjedu. Pristup i želja moraju biti bolji, puno bolji, svaki igrač mora gristi svih 90 minuta - rekao je Petev i odgovorio na pitanje je li razmišljao o ostavci:

- Vjerujem u ove dečke, vjerujem da ćemo svi skupa popraviti ovu situaciju. Da, bio sam jako razočaran s ove zadnje dvije utakmice, ali u ovakvim trenucima kapetan mora biti najjači. A ja sam kapetan ovog broda. Popravit ćemo se. Prvi cilj mi je da se vratimo na put na kojemu smo bili.

Petev i iduće sezone planira biti na klupi Dinama.

- Ma, naravno da mi je to plan. Evo, ovo ću sada prvi puta otvoreno reći. Ja sam dao otkaz u reprezentaciji Bugarske, a biti izbornik jedne zemlje, pogotovo svoje domovine najveći je trenerski nivo koji možete doseći. Došao sam ovdje uspjeti, kod mene nema drugoga. To mi je jedini cilj. Kažem, odlučio sam dati otkaz u Bugarskoj, odreći se svog novca, samo kako bi došao ovdje. Samo želim uspjeti u Dinamu. Puno sam pričao sa Zdravkom Mamićem, više od 2,5 sata. Razgovarali smo o svemu, ali sigurno vam neću sada reći o čemu smo pričali. Ponavljam, ja imam jedan jedini cilj, želim vratiti momčad na pravi put. I uspjeti u Dinamu. Obećavam, dat ću sve od sebe. Već protiv Cibalije očekujem pravi Dinama - završio je Bugarin.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao