Obavijesti

Sport

Komentari 0

Posjetili smo WRC servisni park i vidjeli jurilice izbliza. Možete i iskusiti vožnju u simulatoru...

Posjetili smo WRC servisni park i vidjeli jurilice izbliza. Možete i iskusiti vožnju u simulatoru...
27

Organizatori su razmišljali o gledateljima, za koje su ponudili bogati sadržaj. Već na samom ulasku u trgovački centar možete vidjeti 12 do 15 izloženih trkaćih automobila. Prodaju se i igračke automobila i razni navijački rekviziti

VIDEO

Sve je spremno za početak WRC Croatia Rallyja, koji se od danas do nedjelje održava u Hrvatskoj. Brzinski ispiti vozit će se kroz pet županija, a ove su godine servisni park, gdje su smještene relijaške ekipe, prebacili iz Novog Zagreba na parkiralište trgovačkog centra Westgate kod Zaprešića. 

Nova lokacija servisnog parka nije toliko pristupačna kao ona u Zagrebu, ali olakšava živote organizatorima utrke, ekipama i vozačima, koji se na putu do brzinskih ispita ne moraju probijati kroz zagrebačku gužvu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Posjetili smo WRC servisni park i vidjeli jurilice izbliza. Možete i iskusiti vožnju u simulatoru... 00:56
Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024.

- Sada smo na asfaltu (servisni park prije je bio na šljunčanom parkiralištu kod zgrade INA-e u Novom Zagrebu, nap. a.) i imamo objektivnu mogućnost biti među najboljim servisima na svijetu. Zgrada Westgatea i parkiralište nam daju velike mogućnosti i rezultati se vide - ističu organizatori servisnog parka.

Vodič za WRC Croatia Rally: Evo gdje i kada su brzinski ispiti
Vodič za WRC Croatia Rally: Evo gdje i kada su brzinski ispiti

Servisni park kod Westgatea nalazi se na otprilike 80 tisuća kvadratnih metara, a stotine ljudi, pa čak i tisuće, danonoćno je radilo kako bi sve bilo spremno. Po našem dolasku u servisni park odmah smo primijetili veliki kontrast. Naime, one najbolje i najbogatije ekipe u servisni su park postavili vlastite 'motorhome' prostorije. Posebno se ističu ogromne garaže koje su postavili Hyundai i Toyota.

Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024. Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024.

Na tim mjestima timovi sređuju WRC jurilice za brzinske ispite. A same garaže se ne postave preko noći. Otkrili smo kako, primjerice, Hyundai ima partnera koji za njih postavi garažu i sredi sve detalje, dok je Toyotino vlastito osoblje zaduženo za pripremu 'motorhomea'. A veliki igrači često imaju i svoje želje i zahtjeve.

- Hyundai planira izlaganje automobila u servisnom parku, pa ćemo za tu potrebu maknuti ogradu koja odvaja publiku od boksa. Žele istaknuti tu relijašku atmosferu i ući će u prostor fan zone. Sve dogovaramo mjesecima unaprijed, zato smo išli na WRC utrku u Monte Carlu, htjeli smo znati potrebe ekipa i organizacija. Ne želimo da se krupna izgradnja prepušta za zadnji dan. Timovi se pripreme ranije, a naša je misija da oni samostalno rade - ističu iz organizacije servisnog parka.

Servisni park u Hrvatskoj je na većoj razini nego onaj u Monte Carlu. Tamo je servisni park smješten na sportskom centru.

- Bili smo u Monte Carlu, njihov je servisni park na prostoru koji je sportski centar. Ne bismo htjeli ni na koji način staviti kolege u podređeni položaj, ali taj prostor ne dopušta ovakvu razinu komunikacije. To je jasno. Fan zona im je izdvojena izvan servisne zone, to je ispod standarda svjetskog prvenstva. Za pokaznu vježbu Croatia Rally ima svoje riješenje - ističu.

Organizatori su razmišljali i o gledateljima, za koje su ponudili bogati sadržaj. Već na samom ulasku u trgovački centar možete vidjeti 12 do 15 izloženih trkaćih automobila. Prodaju se i igračke automobila i razni navijački rekviziti...

Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024. Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024. Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024.

Izloženi su i kombinezoni relijaških legendi poput Carlosa Sainza, Tommija Makinena i Sebastiena Ogiera.

Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024.

Posjetioci mogu osjetiti i kako je to biti u WRC automobilu zahvaljujući WRC simulatoru, koji vjerno dočarava iskustvo vožnje u WRC jurilici. Barem koliko je to moguće u simulatoru. Cijena jedne vožnje u simulatoru iznosi 10 eura.

Zagreb: Pripreme i postavljanje servisnog parka uoči WRC Croatia Rallyja 2024.

A kada se zasitite hodanja po velikom servisnom parku, uvijek možete sjesti u fan zonu i okrijepiti se pićem i pojesti topli obrok. 

U četvrtak (18.30 sati) u Zagrebu održava se WRC ceremonijalni start, a brzinski ispiti počinju u petak ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna