Obavijesti

Sport

Komentari 53

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
8

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse

VIDEO

Utakmica Hajduka i Dinama i ove će subote, nažalost, biti događaj visokog rizika. Stadion je rasprodan, očekuje se više od 30.000 gledatelja, a Dinamo je dobio, i prodao, 1463 ulaznice za svoje navijače.

No, za razliku od prethodnih derbija, Dinamove navijače neće u Dugopolju pregledati pa prebaciti u gradske autobuse i njima do Poljuda nego će u svojim vozilima nastaviti do stadiona!? Dodatni je to organizacijski rizik i sigurnosni zahvat u ionako naelektriziranoj atmosferi.

Pokretanje videa...

Zagreb: Navijači u dugačkom redu čekaju ulaznice za utakmicu Dinamo - Hajduk 01:06

Neslužbeno, razlog je što gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti svoja vozila.

Dinamove će navijače, dakle, policija dočekati na izlasku s autoceste u Dugopolju, ondje ih pregledati, okupiti, pa prepratiti do stadiona. Bit će to ogromna kolona automobila i kombija, s obzirom na to da ih dolazi više od 1400. Policija, također, navodi da dođu u Dugopolje najkasnije do 16 sati jer nakon toga im ne jamče ulazak na stadion na vrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz Grada nam nisu odgovorili na upit zašto gostujući navijači neće vozila ostaviti u Dugopolju pa gradskim autobusima do Poljuda, nego su nas uputili na policiju. A iz PU Splitsko dalmatinske nisu konkretno odgovorili koliki broj službenika će sudjelovati u osiguravanju utakmice, kazavši samo da je osiguranje jednako kao za svaki događaj visokog rizika.

Zagreb: Navijači u dugačkom redu čekaju ulaznice za utakmicu Dinamo - Hajduk

Što se Dinamovih navijača tiče, iz PU kažu:

- Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske prihvatit će organizirane i neorganizirane skupine navijača na izlazu s autoceste A1, naplatna postaja Dugopolje, te će svi, nakon obavljenog pregleda, biti prepraćeni izravno do stadiona Poljud. Preporučamo svim gostujućim navijačima da na naplatnu postaju Dugopolje dođu najkasnije u 16 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojemu se posjetiteljima može jamčiti  pravovremeni ulazak na stadion.

Hajdukovim su, pak, navijačima poručili:

- Koristite izlaze Prgomet, Bisko i Vučevica, cesta D1 u posebnom je režimu, moguće su gužve i zastoji u prometu. S obzirom na to da očekujemo veće gužve i zastoje od 16 do 19 sati na području naplatne postaje Dugopolje i na cesti D1, brza cesta smjer Klis - Solin te da će na D1 biti uspostavljena posebna regulacija prometa uz moguće zatvaranje ceste, upućujemo domaće navijače koji dolaze na utakmicu iz drugih gradova da ne koriste izlaz s A1 na Dugopolju, već da koriste naplatne postaje Prgomet, Vučevica i Bisko. Izbjegavajte cestu D1, smjer Klis-Solin i naplatnu postaju Dugopolje.

Zagreb: Navijači u dugačkom redu čekaju ulaznice za utakmicu Dinamo - Hajduk

Ostatak priopćenja odnosi se na ulazak na stadion i regulaciju prometa oko njega.

Ulazak u stadion

Svi posjetitelji prilikom ulaska moraju imati valjanu ulaznicu i javnu ispravu s fotografijom.

S obzirom na pojačan interes posjetitelja za ovo javno okupljanje, pozivamo posjetitelje da se na dan utakmice pravovremeno upute prema stadionu.

Ulazi u stadion biti će otvoreni od 16.30 sati pa pozivamo posjetitelje da dođu ranije, kako bi nakon obavljenih pregleda osoba i provjera ulaznica mogli ući na stadion prije početka javnog okupljanja.

Posebna regulacija prometa na području grada Splita

TOP 100 fotografija u 2023. godini

Na dan utakmice organizator i policija ograničiti kretanje vozila:

- od 13 sati do završetka osiguranja uspostavit će blokadu prometa u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“ te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom).

- od 15.30 će se uspostaviti blokada prometa u Zrinsko-frankopanskoj ulici - od raskrižja s Ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru te u ulici Put Supavla - od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza i vozila s propusnicom). 

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona pa savjetujemo da, ako na javno okupljanje dolaze osobnim vozilom, parkiraju na parkiralištima u drugim dijelovima grada te pješke ili javnim prijevozom dođu do stadiona.

Prometni redari će, zajedno s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja, sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko-frankopanska, Hrvatske mornarice, Sedam Kaštela i Put Supavla te će biti premještena vozila za koja budu postojali uvjeti za premještanje. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Split: Počela prodaja karata za derbi Hajduka i Dinama

Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako su u mogućnosti, koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve. Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljenje i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ako bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području grada Splita.

Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima

Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

-  unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga te ulazak i boravak u prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju

- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita

- maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta

- unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

- pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti

- pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju

- bacanje predmeta u natjecateljski prostor

- boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora

Sva uočena naprijed navedena protupravna ponašanja bit će sankcionirana sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice audio i video snimati područje stadiona i prilaznih pravaca.

Sukladno članku 51. i 52. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija će četiri sata prije utakmice i dva sata nakon utakmice privremeno po potrebi ograničiti kretanje i zadržavanje ulicama Put Supavla, VIII. mediteranskih igara i Put Lore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao