Obavijesti

Sport

Komentari 6

Usikov menadžer: Dogovorili smo, ako Fury odustane, u ring će Hrgović! Kojeg podcjenjuju...

Usikov menadžer: Dogovorili smo, ako Fury odustane, u ring će Hrgović! Kojeg podcjenjuju...
5

Tyson se četiri puta povukao iz borbe s Usikom pa smo pripremili B opciju. Filip i on potpuno su različiti borci, različitih stilova. Fury je iskusan, ali izrazito precijenjen, dok je Hrgović podcijenjen, a vrlo opasan, kaže Krasjuk

VIDEO

IBF-ov obavezni izazivač Filip Hrgović će uskočiti kao zamjena ako Fury ponovi ono što je napravio prošlog puta. On se priprema za Daniela Duboisa 1. lipnja, ali mislim da bi umjesto toga trebao biti spreman 18. svibnja zamijeniti Furyja. Inače ćemo izgubiti IBF titulu.

Rekao je to ovaj tjedan Aleksander Krasjuk, menadžer svjetskog prvaka Oleksandra Usika. Ukrajinac želi okršaj s Tysonom Furyjem, zakazan za 18. svibnja, pa i na taj način radi pritisak na Britanca, ali je i dao do znanja Hrgoviću da bude spreman. Što će Filip sasvim sigurno i biti jer njega 1. lipnja čeka meč karijere, protiv Daniela Duboisa.

Pokretanje videa...

Bračni par Hrgović sitno broji do dolaska prinove 00:56

- Nije to samo moje mišljenje, moj dojam, to je službeno dogovoreno. Hrgović mora biti spreman jer Fury se u posljednjih nekoliko godina povukao već četiri puta i ne trebate biti veliki stručnjak da biste shvatili da bi se isto moglo dogoditi i sada - potvrdio je Krasjuk za RTL.

Nastavio je:

Hrgović nam je prioritet jer će inače Usiku oduzeti pojas

- Prvi put kada se predomislio, Usik nije ni bio u trening kampu. Onda smo prošle godine planirali borbu u Saudijskoj Arabiji, s podjelom zarade 50:50, što je potvrdio i Furyjev menadžer Frank Warren, ali se borba nije mogla održati u Saudijskoj Arabiji pa smo kao rezervnu opciju imali 29. travanj i Wembley. Fury se nije slagao ni sa čime, prozvao je Usika za 70:30 podjelu, što je Oleksandr i prihvatio, ali pregovori nisu vodili nigdje. Usik je bio u trening kampu već pet mjeseci i bio je malo frustriran s onim što se događalo oko Tysona. Odlučili smo prekinuti pregovore jer su bili beskorisni. Iz pouzdanih izvora doznali smo da će se Fury definitivno povući iz borbe. Bio je travanj, a to je bio prvi pravi trening kamp koji nije završio borbom.

Nije to bila jedina propala borba s Furyjem.

- Morali smo ispuniti obaveze prema WBA-u pa je Usik nokautirao Daniela Duboisa u Poljskoj u kolovozu. Tada smo imali novi datum, 26. prosinca su se Fury i Usik trebali boriti za apsolutnog prvaka. Ali je Tyson tada zakazao ekshibicijsku borbu s Francisom Ngannouom. Bili smo zabrinuti da je kratak rok između njegove borbe s Ngannouom i s Usikom, ali Tyson je uvjeravao da je za njega to šetnja i da će biti spreman pa smo potpisali ugovor za 26. prosinca. Bili smo na borbi u Rijadu, gdje je Tyson jedva pobijedio, bio je u nokdaunu. Mi smo tamo bili zapravo da najavimo borbu za pojas. Ušli smo u ring, tjerali Tysona da pristane, što je i učinio, ali je njegov promotor počeo oklijevati da možda nije spreman i tako je 26. prosinca otkazan. Dok smo bili u Rijadu, dogovorili smo se da odgodimo borbu. Usik mu je dao šansu da se oporavi, da bude u najboljoj formi. Usikov kamp krenuo je u rujnu i nije stao jer je do novog datuma borbe bilo dva i pol mjeseca. I onda je početkom veljače Fury u zadnjem sparingu zaradio posjekotinu. I treći put morali smo odgoditi borbu. Zapravo četvrti put, a treći u nizu.

Zbog svega toga Usikov je tim skeptičan i prema datumu 18. svibnja.

London: Filip Hrgovi? nokautom u 12. rundi svladao Australca  McKeana

- Kada smo potpisivali novi ugovor, uveli smo takozvano Lapino pravilo. Lapin je šef Usikovog tima, tip koji nas gleda od jutra do mraka i zna koliko se Oleksandr trudi i zna da ne možeš tako dugo trenirati, a da nemaš rezultata. Zato je tražio uvođenje kazne. O njoj smo razgovarali s našim saudijskim partnerima i ako se borac povuče prije 18. svibnja, mora platiti deset milijuna eura. Stvarno molim za Tysonovo zdravlje, psihičku i fizičku stabilnost da uđe 18. svibnja u ring i izgubi od Usika. Ali budući da smo praktični i imamo veliko iskustvo u boksu zadnjih 20 godina, odlučili smo da mora postojati zamjena. Nismo imali previše opcija, jer Usik je prvak u više verzija teške kategorije i imamo popis obaveza pred svim organizacijama. Sljedeći na redu je Hrgović, koji je izazivač po IBF-u. Ako se Usik neće boriti, oduzet će mu IBF pojas. Zato nam je Filip prioritet.

Borba Hrgovića i Zhanga bila je izjednačena

Koga vidite kao opasnijeg protivnika za Usika: Furyja ili Hrgovića?

- Teško pitanje, potpuno su različiti borci, različitih stilova. Furyjevo iskustvo je veliko, ali radi se o dva suprotno procijenjena borca. Jedan borac je izrazito precijenjen, Fury, dok je Hrgović prilično podcijenjen. Odgovor na ovo pitanje možemo dobiti tek vidimo borbu Hrgovića i Furyja. S druge strane, kao stručnjaci u boksu možemo uvijek analizirati. Vidjeli smo vrlo izjednačenu borbu Hrgovića i Zhileija Zhanga. Slavio je Filip, iako je moglo to otići na drugu stranu. Potom smo vidjeli jako dobar nastup Zhanga protiv Joea Joycea. Hrgovića smatram opasnim borcem, o kojem ljudi ne znaju puno.

Hoće li priprema za Hrgovića zahtijevati i promjenu sparing partnera?

- Obojica su teškaši, visoki, tako da nema pretjerane potrebe za mijenjanjem sparing partnera. Osnovna priprema je kondicija, taktika i to se ne bi trebalo mijenjati. Inače, u trening kampu nikad ne gleda svog protivnika, nikad se previše ne upušta u razmišljanja. On je koncentriran na svoj posao. Koncentrira se i tako što čita knjige. On nikad ne razmišlja o protivniku, već što on mora učiniti, gura svoje.

Tyson Fury v Oleksandr Usyk - Press Conference

Zašto Tyson izbjegava borbe? Mislite li da zna da vjerojatno ne može pobijediti Usika?

- Tyson sigurno zna da ne može pobijediti. On tvrdi da je stručnjak za povijest boksa i veliki stručnjak za boks, pa zna da je Usik najteži izazov njegove karijere i najveći rizik. Zna kako lako može izgubiti od Usika samo zbog nedostatka kondicije, discipline i brzine, zato smo vidjeli Tysona kako gubi na težini, stvarno fokusiranog na borbu, jer on želi pobijediti, kao svaki borac, ratnik velikog srca, kakav on zapravo jest. Možda lažemo sami sebi, ali vidjet ćemo, nadam se, 18. svibnja.

Usiku meč s Hrgovićem ne bi bio korak unatrag

Bi li borba protiv Hrgovića bila korak unazad? Kako bi Usik gledao na tu borbu?

- Dubois je bio njegov prethodni protivnik i njegova je priprema bila potpuno ista. Trebao bi biti 100 posto, to je njegov mentalitet, način razmišljanja. I nikada se ne ponaša prema protivniku kao ovo je A razina, ovaj je B razine, a ovaj C. Njegova strategija je biti 100 posto spreman i to funkcionira jer se ne priprema za protivnika, već za borbu, protivnik nije previše bitan. Obujam posla kroz koji prolazi je strahovito velik. Ne možeš reći da je Hrgović manje opasan. Ne, on je teškaš, izazivač, nije manje opasan. On može biti manje iskusan, ali to ne znači da nema udarac ili da nema vještine, da nema srca ili šampionski mentalitet.

Koliko ćemo još Usika gledati u boksu?

- To je pitanje njegovog zdravlja i mentalnog stanja. Ali možemo tvrditi da ima još nekoliko godina.

Ako Filip pobijedi Duboisa, a Usik Furyja, jeste li mu voljni dati priliku da se potom bori s Oleksandrom?

- Jesmo, ali ne zaboravite da imamo klauzulu o revanšu s Tysonom, tko god pobijedi. Revanš mora biti do kraja 2024. Ako Fury ne prihvati uzvrat, mora platiti. Sjećamo se kako je već sjedio na najavnoj press konferenciji s Vladimirom Kličkom za revanš koji se nikad nije dogodio. Sjećamo se treće borbe Wildera i Furyja, koja se održala samo zato što je arbitraža zaključila da mora. Odrađuje on svoje obveze, ali iz tih smo razloga neke konkretne stvari stavili u ugovor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled