Obavijesti

Sport

Komentari 4

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
30

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'

VIDEO

Inter je slavio u derbiju protiv Milana  2-1 u utakmici 33. kola Serie A i time je matematički osigurao titulu talijanskog prvaka s 27 pobjeda u 33 utakmice uz pet remija i samo jedan poraz. 'Nerazzurri' sad imaju 86 bodova pet utakmica prije kraja, 17 više od drugoplasiranog Milana.

Francesco Acerbi zabio je za vodstvo Intera u 18. minuti nakon kornera, a Marcus Thuram je u 49. dao gol za 2-0. Već su tada navijači Intera počeli feštati, a Fikayo Tomori smanjio je na 2-1 u 80. minuti.

Serie A - AC Milan v Inter Milan

'Nerazzurrima' je ovo 20. naslov u klupskoj povijesti, dok je Milan na 19 titula prvaka. Juventus je prvi s 36 titula.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Navijači Intera slavili nakon samo sat vremena

Lautaro Martinez imao je prvi udarac na utakmici. Pucao je u osmoj minuti nakon dodavanja Darmiana, ali je pucao pored gola. U devetoj minuti je eskalirao sukob nakon što je Adli 'pokosio' Barellu. Milanovom igraču nije se svidjelo koliko je veznjak 'nerazzurra' naglasio taj kontakt, igrači obje momčadi međusobno su se naguravali, ali nije bilo ozbiljnog sukoba.

Serie A - AC Milan v Inter Milan

Inter je poveo u 18. minuti nakon što je Francesco Acerbi zabio glavom nakon kornera. Golman 'rosonnera' Mike Maignan u nevjerici je gledao prema suigračima koji su stopera Intera ostavili potpuno samog ispred gola.

Acerbi je imao rutinski posao i glavom je poentirao za vodstvo, a navijači 'nerazzurra' već su počeli slaviti.

Serie A - AC Milan v Inter Milan

Martinez je u 25. minuti imao ogromnu priliku postaviti rezultat na 2-0 nakon lijepe akcije Thurama i Dimarca. Kapetan Intera dobio je odličnu loptu, trebao je samo postaviti nogu i zabiti, ali nije mirno namjestio kopačku i poslao je udarac daleko pored gola.

Nekoliko minuta kasnije i domaćin je imao veliku šansu. Leao je lijepo prošao obranu Intera i bio u dobroj situaciji, ali je pucao ravno u Sommera.

'Nerazzurri' su silovito krenuli u drugo poluvrijeme, a u 49. minuti su povisili vodstvo nakon prekrasne individualne akcije Marcusa Thurama je prošao pored trojice igrača Milana i onda zabio s ruba šesnaesterca u bliži kut.

Serie A - AC Milan v Inter Milan

Milan se sjetio napasti Inter tek krajem utakmice, a pritisak im se isplatio u 80. minuti. Najprije je Chukwueza ubacio za Leaa, koji je lijepo glavom ostavio loptu za Gabbiju, njegov je udarac obranio Sommer prije nego što je Tomori zakucao za 1-2.

U sudačkoj nadoknadi bilo je čak tri crvena kartona. Denzel Dumfries i Theo Hernandez fizički su se obračunali, zbog čega su obojica isključena iz utakmice. 

Serie A - AC Milan v Inter Milan

Samo tri minute kasnije 'pocrvenio' je i kapetan 'rosonnera', Davide Calabria, zbog naguravanja tijekom izvođenja kornera. 

Inter bi titulu prvaka trebao proslaviti u utorak.

Bologna sve bliže Ligi prvaka, Moro nije igrao

Nogometaši Bologne napravili su veliki korak ka nastupu u Ligi prvaka sljedeće sezone svladavši u susretu 33. kola talijanskog prvenstva na gostovanju u Rimu izravnog konkurenta Romu sa 3-1 (2-0).

Bologna je sjajno odigrala prvo poluvrijeme nakon kojega je vodila sa 2-0, prvi je pogodak sjajnim atraktivnim udarcem postigao El Azzouzi (13') da bi na 2-0 pred kraj prvog dijela zabio najbolji strijelac momčadi Zirkzee (45'). Početkom nastavka Azmoun (55') je nakratko vratio nadu Romi, ali Saelemaekers (65) je 10-ak minuta kasnije vratio prednost Bologni na dva gola.

Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja se učvrstila na četvrtom mjestu sa 62 boda, sedam više uz utakmicu više od pete Rome, a osam više uz također utakmicu više od šeste Atalante. Kako će sljedeće sezone Italija imati pet predstavnika u Ligi prvaka, u posljednjih pet kola bi i Roma i Atalanta trebale preskočiti Bolognu što se čini malo vjerojatnim.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz