Staklenke džema, s vrlo profinjenom etiketom, poslala je na adrese 50 influencerica. Neke su se dame, poput modne dizajnerice Tracy Robbins i argentinske socijalistice Delfine Balquier, proizvodom i pohvalile
Staklenke ili boce sa sokom nemojte nikada puniti do vrha. Ostavite uvijek barem dva centimetra praznog prostora pri vrhu. Kod pripreme pekmeza, maremlada ili džemova dovoljno je ostaviti centimetar
Purple Džem je oduševio i poznate Hrvate: Influencer i model Pedro Soltz, dizajnerica Ogi Antunac i TV voditeljica Ivona Hemen uživali su u Petom kupe-u
Umjesto velikom količinom šećera, omiljeni domaći džem možete ugustiti chia sjemenkama i pripremiti deliciju u kojoj će bezrezervno uživati svi članovi obitelji
Karmen Ljubić i Goran Cerić pored Polica u Zagorju zasadili su 250 gromova damaščanske ruže. Od latica rade džemove, likere i kreme koje obožavaju domaći i stranci
Mirisne, slatke i osvježavajuće - jagode su obožavano proljetno voće čiji okus želimo zadržati u našoj prisutnosti i kada njihovo vrijeme prođe. Lagane su za pripremanje pa će svi deserti njima biti brzi i jednostavni
Želite sačuvati taj okus kupine, šljive ili marelice? Skuhajte slasni džem, napravite slatko ili kompot. Delicije mogu potrajati mjesecima, a uz naše recepte naučite kako ih pripremiti
Određeno je po pravilniku koje se voćne poslastice kako smiju zvati i što u njima mora biti, a sve ostalo, nedefinirano, su namazi. Testirali smo ih sve i otkrili što doista ima u njima
Donosimo vam 30 recepata za sočne pekmeze, marmelade, džemove i likere. Tu su i trikovi baka, 10 recepata za pekmez od šljiva te savjeti blogerice Domaćice
Izmiksaj pa uživaj: Slatko-kiseli namazi od mrkve, luka ili rajčica mirišu na agrume, češnjak i lovorov list. Chefovi obožavaju džemove mrkve, cikle, pastrnjaka...
Jabuke, kruške, šljive i grožđe samo su neki od plodova koje želimo imati na svom stolu što dulje da nam oplemene zimska jela i daju im onu posebnu aromu jeseni
Džemovi su najbogatiji voćem, no ono preradom gubi hranjiva svojstva. Zbog velike količine šećera stručnjaci ne preporučuju više od tri žličice pekmeza na dan
Ukusne višnje i trešnje savršeno se slažu s kremastim dodacima, pa ih možete pripremiti kao cheesecake, verrine ili panna cottu s dodatkom jogurta ili čokolade
Ako niste ljubitelj ljutog, čili-papričicama očistite sjemenke, želite li kiselkastiji okus, u džem dodajte limetin ili limunov sok, a ljutinu "razbijaju" listići metvice
Ljeto je idealno vrijeme da iskoristite svježe i zrelo voće te skuhate ukusne džemove, želee, kompote i voćne sireve za cijelu obitelj, priprema je jednostavna
Za pikantniji okus džemu možete dodati limetu, listić metvice ili popržene, sjeckane bademe. Sok od jagode najbolje je popiti isti dan jer se može lako pokvariti
Od mirisnih dunja Dubrovčani rade kotunjatu, tradicionalni sir od dunja, Slavonci kompote i džemove, a znalci umake za mesna pečenja
Pektin, prirodno vlakno kojeg ima u narančama i marmeladi sprečava nastanak i razvoj karcinoma te čuva srce i krvne žile od zloćudnih bolesti
Premda su bijele uglavnom “rezervirane” za rakiju, plave se najčešće koriste u kompotima i pekmezima, a sušene kao dodatak mesnim jelima
Iskoristi svoj Oranž