Voće, povrće, cjelovite žitarice, grah, orašasti plodovi i sjemenke su dobri izvori vlakana. Redovito konzumiranje ove namirnice može donijeti značajne prednosti za smanjenje zatvora
Za razliku od naranči, grejpa, mandarina i jabuka, razina antioksidansa polifenola u kivija je najviša. Prema tome, kivi je najbolje voće u borbi protiv bolesti
Tri kivija na dan uzrokuju smanjenje sistoličkog tlaka za 3,6 milimetara žive, a lutein u kiviju preventivno djeluje na opasne bolesti srca. Osim toga, kivi pomaže mršavljenje, potiče probavu i jača cijeli imunitet
Postoji vrlo jednostavan način kako pojesti kivi bez da ga gulite i rezuckate nožem. Sve što vam je potrebo je žlica, a ovaj način jedenja je super jer nema nereda
Manji, laganiji obrok ako osjetite glad prije odlaska u krevet je prihvatljiv, no treba dobro pripaziti koje namirnice birate, kako vam ne bi otežale probavu te narušile kvalitetu sna, upozoravaju stručnjaci
Ovo voće biste svakako trebali uvrstiti u redovnu prehranu, zbog izuzetno vrijednog sastava i korisnog učinka na zdravlje. Preporučuje se kao međuobrok ili u voćnoj salati
Otkrivamo vam i zašto ne treba bacati vanjske listove kupusa, zeleni dio mladog luka, tvrdu sredinu ananasa, koru od kivija i sjemenke iz butternut tikve - sve je to jako zdravo
Svake godine ti predatori ubiju 25 milijuna kivija što je te ptice dovelo do ruba istrjebljenja. Vrlo su lak plijen jer se gnijezde na zemlji, a njihov broj pao je na svega 68.000
Najveću zaštitu koži čovjeka u obrani od UV zračenja pružaju namirnice jarkih boja, kao što su paprika, kivi, grožđe, rajčica i mrkva. Oni pomažu u regeneraciji stanica
U manje staklenke nasjeckajte po jedan kivi, dodajte limunov sok, prebacite gusti chia puding i složite na vrh ploške preostaloga kivija. Prelijte medom i stavite u hladnjak
Stručnjaci tvrde: Voće neće napuhati jede li se na pun želudac, najvažnije ga je jesti što češće i pritom birati domaće, a izbjegavati egzotično koje sadrži GMO
Kivi pobjeđuje jabuku: Tri kivija na dan uzrokuju smanjenje sitoličkog tlaka za 3,6 milimetara žive, a lutein u kiviju preventivno djeluje na opasne bolesti srca
Kivi sprečava bolesti uzrokovane oksidativnim stresom, a zbog razine antioksidansa polifenola, kojeg ima više od drugog voća, Japanci su ga proglasili najzdravijim
Askorbinska kiselina štiti od upale mokraćovoda, jača čvrstoću i otpornost kože, a njezina kiselost uništava bakterije u ustima i time uklanja loš dah
Iako imaju mnoga svojstva koja čuvaju zdravlje, u namirnicama kao što su kokice, Paški sir, Nutella i džem ipak valja biti umjeren zbog šećera i soli
Obitelj Berislava Čegelja u zagrebačkim Gračanima imala je bogat urod kivija. Spremili su ih u u podrum a dijelit će ih prijateljima za Božić
Kivi je progutao kuću obitelj Štefić u Međimurju i svako ljeto štiti ju od sunca. Ivanka Štefić je prošle godine ubrala čak 300 kilograma plodova
Iskoristi svoj Oranž