Tamaru su eksperti spojili s Filipom Belićom. Kad ju je reality suprug prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje
Nakon što je mjesecima trpio migrene muškarac je otišao kod doktora koji ga je poslao na snimanje glave
Jaka toplina trebala bi karamelizirati slaninu, učiniti je hrskavom i dati joj jaču verziju njezinog prepoznatljivog okusa. Poznati chef smatra da u slaninu ne biste trebali dodavati nikakve začine
Matija je na vašaru u Karancu pobijedio i lani, a rekao je kako ga je sve tajne svinjokolje i dobrog sušenja mesa naučio njegov otac Zlatko
Slatkastom brioš pecivu i hrenovki mogu se dodati špekmez, sir i čvarci, ne samo senf. Kao umak možete isprobati i marmeladu od ljubičastog luka i umak od trešnjaste rajčice
Ovisno o načinu sušenja, dimljenju i začinima u Hrvatskoj razlikujemo dalmatinsku pancetu, zagorski špek, slavonsku slaninu i istarsku pancetu odnosno slaninu
Mučite se zakopčati traperice? Ovi stručni savjeti pomoći će vam da zauvijek uklonite tu tvrdoglavu masnoću s trbuha, stvorite zdrave prehrambene rutine i osjećate se bolje nego ikad
Ne čekajte da se tijekom obroka počnete osjećati napunjeni kao 'punjena paprika', već prestanite jesti kada više ne osjećate glad, a i dalje bi rado jeli - to je samo jedan od odličnih trikova
U ovom baru se prije nego što naručite neku od plati proizvodi mogu i degustirati, pogotovo ako netko nije upoznat s njima. Sve što ima u asortimanu nude isto tako i za degustaciju. Od pića do hrane
Tripice odnosno špek fileki - ili ih volite ili mrzite. A otkuda se zapravo dobivaju i kako ih pripremiti, otkrit će vam maturant Roko kojemu su ovo prve tripice u životu...
Prošle godine svi su radili kruh od banane, a sada se kao trend pojavio 'špek' od bananinih kora. Društvene mreže prepune su recepata kako napraviti ovu vegansku poslasticu
Baš sam bila pustila dva dima na meso. Onda mi je kći ispričala da su nestale sve salame, a kulene da nije dirao. Nisam mogla povjerovati, ispričala nam je jedna od žrtava
Zamislite taj divni miris koji se širi kuhinjom dok se u pećnici peku prokulice prekrivene špekom, a kasnije posute parmezanom! Ovo prefino jelo sviđa se i najizbirljivijim izjelicama
Špek koji je samo dimljen i nije sušen treba termički obraditi, odnosno kuhati ili peći. Ne spada u trajne proizvode. Dimljenu suhu slaninu možete odmah jesti
Na masti koja vam je ostala možete ispeći ne samo kokice već od nje možete napraviti i domaću majonezu, ali i dodati u kolačiće i sladoled. Čuvajte je u staklenci u hladnjaku i vadite po potrebi...
Osim što su uživali u težačkoj užini, u komadu pancete, luka i kruha, naši su ljudi, i ne samo oni, od pamtivijeka voljeli ‘popravljati okus’ varivima upravo tim komadom sušene svinjetine
Kao kad u Gospodaru prstenova vele “One Ring to rule them all” tak i u mom životu jedna riječ odnosno namirnica ima primat nad svima drugima. ŠPEK.
Drvene štapiće za ražnjiće namočite vodom pa naizmjence nabodite ploške mariniranog krumpira i slanine. Posložite ih na lim i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju
Uz slaninu, jaja, piletinu, povrće i zdrave masnoće možete istopiti pet posto sala. Pritom se trebate odreći alkohola, šećera, brašna te raditi kratke treninge snage
Iskoristi svoj Oranž