Obavijesti

Tech

Komentari 3

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi

FOTO 24sata u Dubaiju: Huawei predstavio novi inovativni sat Watch Fit 3, ovo su prvi dojmovi
10

Huawei je u Dubaiju predstavio Watch Fit 3 koji dolazi s baterijom koja traje 10 dana. Kockasti sat dolazi s odličnim ekranom te je iznimno lagan. Uz njega stižu nove slušalice, ali i moćni laptop lakši od kilograma

VIDEO

Kineski div Huawei nastavlja svoju renesansu, nakon što su zabilježili fantastičan početak godine i rast dobiti od 564 posto te ušli među tri najveća proizvođača u Kini, u utorak su u Dubaiju predstavili niz novih inovativnih uređaja na globalnom eventu, gdje smo bili među najvećim svjetskim medijima. 

Huawei je predstavio potpuno novi sat Watch Fit 3 te Watch 4 Pro Space Edition, a uz njih su prikazali i nadograđeni MateBook X Pro, prvi tablet s nanjovijim PaperMatte ekranom i MatePad 11"S tablet. Nosivi uređaji i tableti u snažnom su fokusu, pa se Huawei i pohvalio sa 150 milijuna nosivih uređaja te više od 100 milijuna isporučenih tableta. 

Iz kompanije poručuju da su ovakvim predstavljanjem odlučili potvrditi svoju poziciju na tržištu elektroničkih uređaja, ali i da su i dalje predani inovacijama. 

- Ovo nam je iznimno važno, jer po prvi put u nekoliko godina imamo globalnu prezentaciju na ovakvoj razini gdje smo odjednom lansirali niz proizvoda na međunarodna tržišta. No, osim uređaja otkrivamo i našu GoPaint aplikaciju te doprinos koji je Huawei Xmage ostvario na području fotografije - rekli su iz Huaweija. 

 

Huawei Watch Fit 3

Najveći novitet s Huaweijeva predstavljanja je novi Fit 3 sat kojim nastavljaju pratiti 'Fashion forward' filozofiju koju su predstavili lani. Sat je naslijedio sličan kvadratni izgled s prethodnih modela, ali sada izgleda kao puno ozbiljniji sat. To prate materijali i proces izrade, narukvice i kruna.

Fit 3 je dobio veliki 1,82-inčni AMOLED ekran s 347 ppi gustićom prikaza te 60 Hz osvježenjem slike i 1500 nita maksimalne svjetline. Smjestili su ga u aluminijsko kućište i sa 9,9 milimetara te 26 grama mase, ovo je najlakši i najtanji model u seriji. 

Uz sat dolazi gomila različitih maski, a neke od njih imaju više varijanti koje možete mijenjati jednostavnim rotiranjem krune.

Velik naglasak je na aktivnostima i praćenju zdravlja pa su tako proširili bazu hrane da bolje pokriva više od 50 zemalja i regija te dodali nutritivnu analizu. Novi je i Smart Sports sustav koji predlaže određene vrste vježbi za određeno trajanje, prateći navike korisnika, ali i vrijeme. TruSleep sustav koji prati spavanje je također poboljšan i sada bolje tumači kako ste spavali, a Huawei ističe i da je praćenje rada srca 30 posto stabilnije. Za detaljnije dojmove o tim funkcijama sat ćemo trebati testirati.

Baterija sata, navodi se, može izdržati do 10 dana rada na jednom punjenju. On će stajati 159, odnosno 179 eura, ovisno o remenu.

Huawei Watch 4 Pro sada je dobio novo 'Space Edition' izdanje s materijalima iz zrakoplovne industrije, a sat ima i dizajnerske detalje koji podsjećaju na raketne motore. Stajat će 649 eura. Uz njega, GT4 Pro u ženskoj inačici je dobio također novu zelenu verziju koji će stajati 229 eura.

Huawei FreeBuds 6i 

Nove slušalice koje pripadaju u pristupačniji segment stižu s novom tehnologijom aktivnog poništavanja buke (ANC) i filtriranjem šumova. Bez ANC-a uključenog slušalice imaju kapacitet od 8 sati s jednim punjenjem, a zajedno s kućištem ukupno 35 sati, dok 10 minuta punjenja omogućuje četiri sata slušanja glazbe. Slušalice bi trebale stajati 99 eura.

Jedini Intel i9 laptop ispod kile

Huawei je predstavio i novi MateBook X Pro prijenosnik, koji je težak samo 980 grama, a pritom mu je debljina 13,5 mm. Pogoni ga i Intel Core Ultra 9 procesor, a Huawei ističe da je ovo jedini laptop s 'devetkom' lakši od kilograma. 

Novitet je i Huawei MatePad 11,5S tablet s novom generacijom PaperMatte ekrana na kojem su refleksiju ekrana smanjili na 2 posto te uklonili, kako navode, 99 posto interferencija svjetla. Radi se o tipu ekrana kojim žele stvoriti doživljaj korištenja što sličniji papiru pa ga se može normalno koristiti i vani. Ima ekran formata 3:2 te osvježenje slike od 144 Hz i 2.8K rezoluciju.

Veliku pažnju Huawei je tijekom predstavljanja dao i GoPaint aplikaciji koju su sami razvili. Namijenjena je umjetnicima i ima više od 100 različitih virtualnih kistova te tekstura koje oponašaju različite materijale. Aplikacija podržava velik broj slojeva za crtanje te nisku latenciju i visoki odaziv kako bi što brže reagirala na poteze umjetnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dio kometa osvijetlio je nebo iznad Španjolske i Portugala: 'Osjećao sam se kao u filmu'
KAO DA JE BIO DAN

Dio kometa osvijetlio je nebo iznad Španjolske i Portugala: 'Osjećao sam se kao u filmu'

Stanovnik Lisabona Bernardo Taborda (31) Reutersu je rekao da je šetao gradom s prijateljima kad je nebo odjedanput postalo jarko zeleno. "Bilo je nevjerojatno...", rekao je Taborda

Futurolog Kruse o klimi: Životi naše djece će biti puno teži, čekaju nas radikalne promjene
NEMA 'SREBRNOG METKA'

Futurolog Kruse o klimi: Životi naše djece će biti puno teži, čekaju nas radikalne promjene

Moramo prepoznati prijetnju drugim ljudima osim nas, i tu se sve svodi na empatiju i razmišljanje o tome kako će drugi ljudi živjeti u budućnosti, rekao je futurolog Martin Kruse za 24saata
Solarne oluje griju more: Zbog toga će biti više uragana?
SUNČEVA AKTIVNOST NA VRHUNCU

Solarne oluje griju more: Zbog toga će biti više uragana?

Znanstvenici kažu kako Sunce kada je aktivno pokreće snažne baklje energiziranih čestica koje pucaju kroz svemir. Kada one udare u Zemlju te čestice sa sobom donose sunčevu energiju koja zagrijava oceane