Obavijesti

Video

Komentari 15

Psihologinja koja je osvojila regiju: 'Naša uvjerenja stvaraju loše temelje za zdrav razvoj'

Psihologinja koja je osvojila regiju: 'Naša uvjerenja stvaraju loše temelje za zdrav razvoj'

Klinička psihologinja Danijela Ostojić novo je lice našeg serijala 'Što te muči?', a u subotu dolazi u Zagreb promijeniti 'balkanska uvjerenja' koja su uzrok mnogih psiholoških problema i poremećaja ličnosti

VIDEO

Mislim da su problemi uzrokovani 'balkanskim uvjerenjima' više nego ikada vidljivi na našoj balkanskoj sceni. Od prevelike pojave anksioznosti, depresije, napada panike i ostalih patologija... Ova uvjerenja nisu jedina koja destruiraju ličnost, ali sigurno da ne stvaraju dobre temelje za zdrav razvoj - rekla je psihologinja Danijela Ostojić.

Danijela je klinički psiholog s preko 10 godina iskustva rada s djecom, adolescentima i odraslima. Završila je osnovne studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Banja Luci nakon čega i edukaciju iz kognitivno bihevioralne terapije što je dovodi u svijet psihoterapije

POGLEDAJTE VIDEO: 

Od prošle godine održava javne konferencije u kojima se bavi uvjerenjima u društvu koji stvaraju probleme u društvu i kod pojedinaca. 

- Cilj konferencije je da se radi na promjeni uvjerenja, a s obzirom da za svako, pa i naše, balkansko područje, postoje specifična uvjerenja koja djeluju destruktivno na društvo i pojedinca, donijela sam odluku da uđem u srž problema i pokušam svojim kapacitetima barem spriječiti njihovu dalju destrukciju - objašnjava psihologinja. 

Do sada su održane četiri konferencije pod nazivom 'Promijeni balkanska uvjerenja s Danijelom Ostojić', a u subotu 9. ožujka održava se po prvi put i u Zagrebu u Hotelu International. Konferenciji možete pristupiti uz prethodno kupljenu ulaznicu. 

A kakve su dosadašnje reakcije na teme o 'balkanskim odnosima'?

- Kao i u svemu, tako i kod teme 'balkanski odnosi', postoje oni koji to prihvaćaju sa razumijevanjem i željom da se to zaista promijeni, a postoje i oni koji su i dalje u formi obrambenog mehanizma. Ono što je pozitivna strana ove priče je da je obrambenog mehanizma sve manje - tvrdi Danijela.

Danijela Ostojić bit će i novo lice našeg vertikalnog serijala 'Što te muči?' u kojem smo do sad razgovarali o različitim muško - ženskim odnosnima, partnerskim odnosima, seksualnim pa čak i kako prepoznati lažljivca ili kako se pripremiti na razgovor za posao. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Nova sezona stiže ovog proljeća, a ako vas zanima kako prepoznati muškarca koji nije za ozbiljne veze, kako prepoznati 'gold diggericu', kako reagirati na upite 'kad će brak' ili 'kad će djeca', kako se ne posvađati kod pakiranja i priprema za putovanje... zapratite YouTube kanal 24sata te naše profile na  Instagramu, TikToku i Facebooku.

- Kada bih samo jednog čovjeka potaknula da otvori svoj problem i iznese ga na površinu, bilo bi dovoljno. A iskustvo je pokazalo da to uvijek bude veći broj ljudi, što je moje zadovoljstvo i ispunjenje misije - zaključuje Danijela Ostojić. 

Pogledajte video: 

VIDEO

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Psihologinja Danijela Ostojić: ‘Svoje mentalno zdravlje posvetite stručnim ljudima’
MOJ PUT

Psihologinja Danijela Ostojić: ‘Svoje mentalno zdravlje posvetite stručnim ljudima’

Danijela Ostojić klinički je psiholog, a nama je ispričala kako se počela baviti ovim poslom i što ju je privuklo tome. Pogledajte video i saznajte što je još rekla na temu mentalnog zdravlja

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana