Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Čajevi za pomoć kod migrene: Od đumbira, krizanteme, crni...

Čaj od krizanteme najčešće se uzima za snižavanje tjelesne temperature, ali pomoći će i kod napadaja migrene, bez uzimanja tableta. Dobar je i čaj od lavande, kao i kamilice

Prije nego što posegnete za tabletom kada imate migrenu, razmislite o biljnim čajevima. Znanstveno je dokazano da pomažu bez nuspojava kao što su pospanost, vrtoglavica, mučnina, slabost, umor... 

Čaj od đumbira

Đumbir je idealan za rješavanje probavnih problema kao što su mučnina, probavne smetnje, refluks kiseline i nadutost. Prema znanstvenicima, čaj od đumbira dobar je i za olakšavanje napadaja migrene - ima odlična svojstva, a pomaže i kod napetosti u mišićima.

LJEKOVITA SVOJSTVA Lipa pomaže kod visokog tlaka, nesanice i prehlade te čisti krv

Čaj od paprene metvice

Baš kao i čaj od đumbira, i ovaj pomaže kod probavnih tegoba. Kod napadaja migrene olakšat će bol bez uzimanja analgetika. Od koristi je i eterično ulje paprene metvice, osim migrene, ublažava i druge bolove u tijelu.

Foto: Dreamstime

Čaj od kamilice

Ovaj čaj je odlično rješenje ako vas glava počne boljeti prije spavanja. Ublažit će napadaj migrene i pomoći vam da utonete u san. 

Čaj od krizanteme

Ovaj čaj najčešće se uzima za snižavanje tjelesne temperature, ali pomoći će i kod napadaja migrene, bez uzimanja tableta. Prema znanstvenicima, čaj od krizanteme ima sposobnost nositi se s nekim aktivatorima migrene: upalom, napetošću mišića i suženjem krvnih žila. Također, ovaj biljni čaj ne služi samo za ublažavanje migrene, nego i za sprječavanje njezine pojave.

Foto: Dreamstime

Čaj od lavande

I ovaj čaj pomaže u borbi protiv migrene i nesanice koja iz toga proizlazi. Osim toga, čaj od lavande je dokazano djelotvoran prirodni lijek za ublažavanje stresa i anksioznosti, stanja koja kod nekih ljudi mogu izazvati napad migrene.

sumske jagode LIJEKOVI S VRTNE GREDICE Ukusno voće koje jača imunitet i vid, a spašava i od glavobolje

Zeleni ili crni čaj

Svi do sada navedeni čajevi ne sadrže kofein, a neki lijekovi protiv bolova u sebi imaju upravo to - kofein dokazano pomaže kod migrene. Zato možete posegnuti i za zelenim ili crnim čajem. Oni sadrže kofein, a imaju i antioksidativna te protuupalna svojstva, prenosi healthdigezt.com.

Komentari (2)
  • kamilica je dobra za smirenje za bolji san liječi mučnine

    24. 6. 2019,   18:40
  • Hocete zdravlje? Pijte Mate caj

    24. 6. 2019,   10:41