Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blogerica: I majke imaju pravo osjećati se dobro u svom tijelu

None Foto: Instragram/Sia Cooper

Fitness blogerica i majka dvoje djece koja je nedavno pisala o tome zašto se odlučila za vađenje implantanata iz dojki, objavila je na Instagramu fotku u bikiniju i izazvala brojne komentare

Fitness blogerica Sia Cooper (30) iz Mississippija izazvala je brojne komentare trolova nakon što je na Instagramu objavila fotografiju svojih leđa, u bikiniju, s odmora koji je u lipnju provela na Bahamima. U lipnju je, kaže, nije objavila jer je bila 'zabrinuta zbog svog celulita', no odlučila ju je ipak podijeliti na stranici Dnevnik fit mame, koju vodi. 

Foto: Instagram/Sia Cooper Sia Cooper

Kaže da joj je želja potaknuti ostale dame da se osjećaju bolje u svome tijelu te ohrabriti ih da podijele svoje fotografije. Oduševila se kad je vidjela da je njen post dobio 20.405 lajkova te pogotovo brojni komentari podrške i divljenja zbog toga što je kao majka imala hrabrosti za takvu objavu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

No, ima i korisnika Instagrama koji joj poručuju da se 'pokrije, jer je majka'. Sia je objavila još jednu svoju fotografiju u bikiniju i prenijela jedan od komentara koji glasi: 'Da biste pokazali svoje prednosti, ne morate se tako pokazivati, majka ste, razmislite o tome što će vaša djeca misliti kad vas vide jednog dana'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SIA | FITNESS WORKOUTS RECIPES (@diaryofafitmommyofficial)

Zgodna blogerica na to je odgovorila u opisu svoje fotografije, napisavši da je za djecu bolje da imaju majke koje pozitivno gledaju na svoje tijelo, jer to može dobro utjecati na njihovo samopoštovanje. 

HVALE JU KOLEGICE Bojana Gregorić pokazala liniju u bikiniju: 'Ženo, kakvo tijelo!'

- Otkad bi to mame trebale sakrivati svoje tijelo? Otkad majkama više nije dopušteno da se osjećaju seksi? Što mislite, kako su bebe uopće došle na svijet? - napisala je i dodala: 'Želim da moja djeca vide majku koja se dobro osjeća u svom tijelu. Želim da moja djeca vide majku koja je sigurna u sebe. Osim toga, oni vole moju guzu i koriste je kao bongo kad spremam večeru, ili stojim u redu u trgovini'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SIA | FITNESS WORKOUTS RECIPES (@diaryofafitmommyofficial)

Dodala je kako je ona sama odrastala s majkom koja je mrzila svoje tijelo, što je dovelo do toga da i sama kao tinejdžerica zamrzi svoje tijelo, tako da joj stalno zamjera kad bi se učinilo da je dobila na težini. 

SLOVENKA OSVAJA BALI Poduzetna Ula: 'Odjeća mi ne treba, dovoljan mi je bikini...'

- Borila sam se kao lavica da bih konačno zavoljela sebe, i tek prije nekoliko godina počela sam ponovno javno nositi kratke hlače. Dala bih sve na svijetu da sam mogla imati drugačiju majku i zato mi je važno da moja djeca svakodnevno vide i osjećaju moju pozitivu, ne samo zbog izgleda, nego i zbog moje osobnosti - pojasnila je Sia.  

Dodala je kako ne postoji pravilo po kojemu žena ne bi smjela nositi bikini samo zato što je rodila.

- Majkama je ponekad potrebno da uživaju u svojoj koži, jer treba priznati da majčinstvo može učiniti da se osjećamo manje seksi. Ostavlja nas iscrpljene, depresivne i umorne, da  zurimo u ogledalo gledajući bivšu ljusku sebe koju često jedva prepoznajemo. I teško je slaviti svoje tijelo kad je prekriveno strijama i labavom kožom nakon poroda, kaže Sia.

Zato je zaključila post pozivom majkama da navuku bikinije, jer su zaslužile da se osjećaju ugodno u svojoj koži, bez razmišljanja o tome što o tome misle ljudi oko njih. 

ODGOVORILA NA KRITIKE Demi Lovato pokazala celulit u bikiniju: 'To mi je najveći strah'

Ovaj je post, valja naglasiti, na kraju dobio više lajkova nego izazovna fotografija, pri čemu su mnogi posebno pohvalili njene moderne poglede.

- Kao majka, pratim te i podržavam! - kaže jedna pratiteljica. Druga ističe kako joj je Sia velika inspiracija te da su i njena djeca počela primjećivati da je počela mijenjati stav o svome tijelu te da se osjeća bolje. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli STRONG Fitness Mag (@strongfitnessmag)

- Kad ste objavili tu fotografiju, znala sam da će biti i takvih komentara: 'gle, mama i sisa, sramota'. Voljela bih da imam toliko samopouzdanja kao vi i da mogu objaviti takvu fotografiju. Samo naprijed! - piše jedna mama. 

- Lijepa si iznutra i izvana! - prokomentirao je jedan muškarac, dok je drugi u šali dodao: 'Molim vas, nemojte samo dopustiti našoj djeci da otkriju da mame imaju guzice'. 

Inače, Sia je već privukla veliku pažnju nakon što je u srpnju objavila da uklanja implantante u grudima, zbog čega su neki komentirali da će izgledati kao dječak. Grudi je povećala još 2011. godine, kad je nakon značajnog gubitka kilograma bila nezadovoljna njihovom veličinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli SIA | FITNESS WORKOUTS RECIPES (@diaryofafitmommyofficial)

Tad joj je to popravilo samopouzdanje, no u idućih sedam godina borila se s ekstremnim umorom, osipima na licu, bolovima u prsima, pa čak i gubitkom kose. Zato je lani otišla na operaciju u kojoj su joj uklonjeni implantanti, a nakon toga joj se, kaže, očistilo lice i ima puno više energije, prenosi Daily Mail. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (16)
  • Metar i panin...

    9. 11. 2019,   18:10
  • Nije mi jasno što dobijete kad slikate svoje tjelo i da to cijeli svijet vidi?Ja ne vidim tu neki gušt.Da se slikati lijepo u robi to je ok ali ovako da netko vidi kakvo tijelo imate to je tako besramno.Boli mene glava kaj netko misli ali da sam žensko a i muško nebi se pokazivao da me svi gledaju.Druga stvar je kupanje na plažama ali slikanje po portalima glupost.

    9. 11. 2019,   18:17
  • Ima pravo. Treba voljeti sebe i biti samopouzdan.

    9. 11. 2019,   18:53