Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolno priznanje: Biološku kćer ipak volim više nego posvojenu

Od početka sam se osjećala drugačije s Charlie nego s June, voljela sam je, ali više kao da je dijete od prijateljice, nego moje, napisala je mama dvije djevojčice, koja kaže da se i suprug tako osjeća

Žena koja je htjela ostati anonimna je na Redditu ispričala svoju priču o odgajanju biološkog i posvojenog djeteta. Kako je napisala, oduvijek je znala da će ona i suprug posvojiti dijete jer nisu mogli imati vlastito, ali je nakon godinu dana u braku ostala trudna. Devet mjeseci kasnije je rodila svoju prvu kćer June, a kad je curica navršila dvije godine, par je posvojio i drugu djevojčicu, Charlie. Iako je sudjelovala u trudnoći Charliene mame i bila na njezinom porodu, priznaje da prema njoj nije uspjela uspostaviti 'pravi majčinski odnos'.

Foto: dreamstime

- Od početka sam se osjećala drugačije s Charlie nego s June, voljela sam je, ali više kao da je dijete od prijateljice, nego moje - napisala je mama dvije djevojčice, a kaže da je i suprug imao iste osjećaje. Napisala je i kako su svi savjeti na koje je nailazila govorili da će taj osjećaj proći, i da si samo mora dati vremena. No požalila se da se i tri godine kasnije osjeća isto. Kaže kako zna i da ponekad djetetovo ponašanje može 'usporiti' rađanje povezanosti, ali napominje kako to ovdje nije bio slučaj jer je Charlie krasno dijete, u mnogočemu i bolja od svoje dvije godine starije sestrice. 

- Nemojte me krivo shvatiti, volim svoju kćer, ali ne mogu se oteti dojmu da nije moja, kao da brinem o djetetu od prijatelja ili nekog iz obitelji - požalila se mama.

PAZITI S BOTOKSOM 'Medicinske sestre smijale su se mojim unakaženim usnama'

Iako su se mnogi složili da mama 'nije loša osoba jer se tako osjeća', neki su je upozorili i kako bi curice mogle početi primjećivati da radi razliku među njima. S tim su se posebno složili oni koji su i sami posvojeni, pa je jedna žena napisala da je i sama posvojena, i da je njen otac uvijek radio razliku između nje i sestre koja je njegovo biološko dijete, iako to nikad nije htio priznati. 

Foto: Dreamstime

- I ja sam posvojena, jedina od mojih sedmero braće i sestara, i definitivno sam se osjećala drugačije dok sam odrastala - napisala je druga, a jedna je mama dodala kako se 'nada da djevojčica nikad neće saznati kako se osjećala prema njoj,  te kako bi se djecu trebalo voljeti jednako,bez obzira odakle su'.  

Komentari (41)
  • Zasto posvajati djecu onda ako ces praviti razliku izmedju njih?

    24. 4. 2019,   09:37
  • To je tako i prirodno je, ne možemo se otrgnuti od onoga što nam je zapisano u genima. Svoje rođeno dijete, ćete uvijek više voljeti nego usvojeno, koliko god glumili da ih jednako volite i od toga se ne može pobjeći.

    24. 4. 2019,   09:31
  • kroz zivot ce prema njoj biti korektnija posvojena nego rođena i tek tada ce je gristi savjest/to mi pade na pamet da bi se vrlo lako moglo desiti/ali sta ima ljepse od djece,zato bi trebalo da sa njima uziva i bude sretna/zanemari taj osjecaj i ne opterecuj se /daj objema sve sto mozes,mazi ih i pazi i to je to/izbaci grizu savjesti jer si sigurno dobra osoba i zato te to muci-malo ih je koji bi pored svoga posvojili jos necije dijete/

    24. 4. 2019,   09:59