Obavijesti

Lifestyle

Komentari 146

Čuvali su se za brak, a onda su shvatili da se ne mogu seksati

VAGINIZAM Prvo vođenje ljubavi iskusili su nakon što je Emily prošla dva tjedna intenzivne fizičke i mentalne terapije. Danas su sretni roditelji malenog Holdena (2) i uživaju u seksu

VIDEO

To što su prošle godine i godine do prvog vođenja ljubavi, Emily (28) i Benu (31) Coussensu iz Teksasa u SAD-u nije poljuljalo vezu. Njihova ljubav i vjera bile su jače. 

Viđali su se dvije godine prije nego što su se vjenčali, a kao pravi kršćani nisu željeli izgubiti nevinost sve do prve bračne noći. Međutim, ta noć nije bila onako lijepa i bajkovita kakvom su je zamišljali. Svaki pokušaj bio je za Emily toliko bolan kao du ju netko probada nožem.

Posjetila je liječnika koji joj je dijagnosticirao - vaginizam, nekontrolirano stezanje donjih mišića rodnice zbog čega penis ne može ući u rodnicu.

Inače, upoznali su se u crkvi, a vjenčali su se 2009. godine nakon dvije godine udvaranja. 

- Trebalo nam je gotovo šest godina nakon vjenčanja da konzumiramo brak i tek tada sam se doista osjećala kao žena. Ben je bio nevjerojatno strpljiv, a seks nam je po prvi put bio fantastičan - rekla je.

- Godinama prije pokušavali smo sve, ali nije bilo pomoći. Osjećala sam se neugodno, kao da ne radim nešto kako treba - dodala je.

- Oboje smo bili jako uzbuđeni zbog pomisli da ćemo konačno voditi ljubav nakon naše svadbene večere, nakon dvije godine veze. Imali smo rezerviranu sobu u hotelu blizu zračne luke jer smo drugi dan putovali na Havaje, na medeni mjesec - prisjetila se Emily.

- Bacili smo se na krevet, stvari su postale vrlo intimne, ali kada smo pokušali sa seksom, osjetila sam strašnu bol. Jedini način na koji bih to opisala je taj kao da me netko probadao nožem, kao da je Ben naišao na zid u meni. Činilo se kao da moje tijelo ima obrambenu reakciju - ispričala je, a prenosi Daily Mail.

Dodala je da nikada nije bila zlostavljana pa da bi joj zbog toga tijelo tako reagiralo na seks. Oboje su bili sasvim zbunjeni. Nisu mogli shvatiti zašto se to događa.

- Ben mi je rekao da nije važno i da se ne nerviram, da ćemo ponovno pokušati na medenom mjesecu. Rekao mi je da je cijeli život pred nama - kazala je.

Stigli su napokon na Havaje idući dan. Okruženje je, kažu, bilo vrlo romantično, idealno za ponovni pokušaj vođenja ljubavi. Ali, sve je bilo isto kao i noć prije - bolno i neugodno. 

- Činilo se kao da moje tijelo instinktivno tako reagira, iako sam ja silno željela voditi ljubav s njim. Svaki put kada bi pokušao ući u mene, vagina kao da bi napravila zid od cigle, i ništa nije moglo ući u nju. Počela sam paničariti, mislila sam da sa mnom nešto ozbiljno nije u redu - ispričala je.

Odlučili su kako im to neće upropastiti medeni mjesec. Uživali su koliko god su mogli i pokušavali ne razmišljati o problemu na koji su naišli.

Dva mjeseca kasnije posjetila je ginekologa, ali i tijekom pregleda je došlo do blokade pa je liječnik nije uspio pregledati kako treba.

- Ginekolog je najprije mislio da mi je vagina previše uska pa mi je dao dilatatore, uske silikonske cijevi koje su izgledale kao tamponi. Trebale su pomoći proširiti vaginalni otvor, ali nije pomoglo - kazala je i dodala da joj je liječnik rekao da bi se trebala opustiti prije seksa, popiti čašu vina jer da "seks može biti bolan prvi put".

Prvo vođenje ljubavi iskusili su gotovo šest godina nakon vjenčanja, nakon što je Emily prošla dva tjedna intenzivne fizičke i mentalne terapije. Danas su sretni roditelji malenog Holdena (2) koji se rodio 30. listopada 2016. godine.

'Kod parova u dugim vezama aktivna su tri centra u mozgu'
'Kod parova u dugim vezama aktivna su tri centra u mozgu'

Više o vaginizmu i kako si pomoći

Kod ovog poremećaja problem često ne predstavlja sama penetracija, već i umetanje tampona ili odlazak ginekologu na pregled. Često se radi o psihičkom problemu - moguće zbog ranijih neugodnih iskustava, zlostavljanja, usađivanje stava o seksu kao o nečemu lošemu... Ponekad se vaginizam pojavi zbog infekcije.  

Paraliza zbog kontracepcije: 'Nisam mogla pomaknuti jezik'
Paraliza zbog kontracepcije: 'Nisam mogla pomaknuti jezik'

- Vaginizam je nevoljno stezanje donjih mišića rodnice što sprječava da penis uđe u rodnicu. Vaginizam nastaje kao posljedica nesvjesne želje da se spriječi ulazak u rodnicu. Žena može razviti vaginizam ako je imala bolan snošaj u prošlosti. Ona se ne mora željeti uključiti u snošaj zbog straha da ostane trudna, da dođe pod kontrolu muškarca, da izgubi samokontrolu ili da tijekom snošaja bude ozlijeđena - pojašnjeno je u MSD medicinskom priručniku za pacijente.

Pomažu i Kegelove vježbe jačanja zdjelice

- Ako vaginizam potraje, ženu se uči tehnikama da smanji stezanje mišića. U tehnici postupnog širenja, žena unosi u rodnicu podmazane dilatatore (sredstva za proširivanje). Dilatatori su najprije vrlo mali, ali se s povećanjem ugode postupno uvode sve veći. Dok su dilatatori na mjestu, pomažu vježbe jačanja zdjeličnih mišića, kao što su Kegelove vježbe. Prilikom tih vježbi mišići koji okružuju rodnicu se jako stišću pa onda opuštaju, što ženi dopušta da nad njima razvije osjet kontrole. Tehnika proširivanja se može redovito provoditi kod kuće uporabom prstiju - piše u priručniku.

Već se nagađa o imenu nove kraljevske bebe: Ovo je pet potencijalnih, ali koje će Meghan i Harry odabrati?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'