Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dlake nisu sramota: Neobrijani modeli u reklami za britvice

Tvrtka Billie koja proizvodi ženske britvice pokrenula je novu kampanju u kojoj su žene pozirale s neobrijanim dlačicama ispod pazuha i na bikini zoni, da pokaže kako se na žene stavlja nepotreban pritisak

Tvrtka je u centru pozornosti bila i lani, kad je pokrenula sličnu kampanju naziva 'Project Body Hair'- u kojoj je prva reklamirala britvice prikazujući neobrijane modele. Novom su kampanjom, imena 'Red, White i You Do You', otišli i korak dalje, s modelima koji poziraju na plaži sa neobrijanim dlakama ispod pazuha i na bikini zoni.

Foto: Billie

- Slavimo to što žene imaju dlake po tijelu, a nadamo se da će ta činjenica ubrzo i prestati biti sramotna - rekla je suosnivačica Billieja Georgina Gooley, i objasnila da je kampanjom 'Red, White i You Do You' tvrtka odlučila pokazati svoj stav o brijanju, koje bi trebalo biti ženin izbor, a ne nešto što se od nje očekuje. NATJECATELJI 'ŽIVOTA NA VAGI' Sramili su se badića i plaže, a danas se fotografiraju golišavi

Dodala je i da 'mnoge žene osjećaju pritisak da moraju ukloniti dlake s tijela prije nego se pokažu u kupaćem kostimu', pa su, kaže, osjećali kako je došlo vrijeme da se pošalje poruka da je vrijeme za uživanje u moru i suncu, sa dlakama ili bez njih. 

Foto: Billie

Prošlogodišnja je reklama tvrtke Billie inspirirala i druge slične tvrtke kao što su Gillette Venus i Joy, da naprave kampanje s istim porukama, a iz tvrtke Billie poručuju da bi ženske dlačice trebale prestale biti nešto čega se treba sramiti i što je društveno neprihvatljivo.

Komentari (85)
  • Prošla me volja za gablecom 🤢

    2. 7. 2019,   10:15
  • patetican pokusaj privlacnja paznje na brand, 90% zena ima dlake ali ni jedna (barem ne normalna) ne seta po plazi sa dlakama na izvolite kao ova sa slike...i jos kad procitam ili cujem da se sve ovo radi u ime feminizma ili nekih prava slabo mi doje!

    2. 7. 2019,   10:23
  • Feministice uz pomoć leftarda totalno prolupale. Što je slijedeće, trend nepranja zubi, izbjegavanje tuširanja? Samo prirodno....Zbljuv!

    2. 7. 2019,   11:15