Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kao bebu ga ostavili u smeću, sad kao milijunaš mijenja svijet

Freddie Figgers (29) pronađen je kao beba u smeću, a danas je vlasnik tvrtke vrijedne 62 milijuna dolara i brojnih inovacija. Novac je samo alat kojim možemo mijenjati svijet, kaže

Ako se rodite sa srebrnom žlicom u ustima, veće su šanse da ćete kasnije imati uspješniji i lagodniji život, i obrnuto, no uvijek postoje i iznimke. Pokazuje to i primjer računalnog programera Freddieja Figgersa (29). Rođen je u Quincyju i pronađen napušten, u smeću. Kad je imao samo dva mjeseca, usvojili su ga Nathan i Betty Figgers, stariji bračni par. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Uvijek sam želio računalo, ali nismo si ga mogli priuštiti. Zato smo otac i ja otišli u malu trgovinu koja se zvala Goodwill i kupili rabljeni Macintosh iz 1989. godine, kaže Figgers za LA Sentinel. Imao je samo 9 godina, ali nije imao mira u želji da ga popravi i pojača.

Nekoliko je tjedana razmišljao o tome što učiniti, dok na kraju nije skinuo dijelove s radija i umetnuo ih u ploču računala. S vremenom je postao toliko dobar u popravljanju računala da je kao tinejdžer, nakon što bi mu završila nastava, počeo raditi za Grad Quincy na popravljanju državnih računala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Bet On Black (@alwaysbetonblack)

Upravo je u svom gradu prvi puta pristupio internetu koji je bio još u povojima, preko telekomunikacijske tvrtke s kojom je grad surađivao. Kaže kako je volio promatrati kako se lako može izgraditi sustav mapiranja, kako biste iz Los Angelesa nazvali New York. 

- Želio sam izgraditi vlastitu komunikacijsku mrežu. Ali kad sam vidio koliko infrastruktura košta, mislio sam da to nikad neću moći - kaže. Prilika se pojavila kad je vidio priču o oluji u Alabami koja je uništila liječničku ordinaciju, ostavljajući liječnike bez ikakvih zapisa o pacijentima. Sa samo 16 godina, Figgers je pokrenuo tvrtku za rad 'u oblaku' s tvrtkom koja je radila sa 70 klijenata i omogućila im da pohranjuju svoje podatke na mreži. 

lady with wine PROMO Hrvatske milijunašice za koje niste znali i kako su uspjele

Nakon srednje škole, Figgers je počeo stvarati softver za tvrtke. Jedan od njegovih izuma nadahnuo je njegov otac koji je bolovao od  Alzheimera. Osmislio je uređaj koji bi se mogao umetnuti u cipelu pacijenta i slati signale, tako da ga članovi obitelji, u slučaju da on nestane, mogu pronaći na Google mapi.

- Mogao sam uzeti telefon u ruke i reći 'Hej tata, gdje si?', a da on ne mora učiniti ništa i mogao sam pratiti njegovu lokaciju. Taj je program bio vrlo uspješan. Jedna tvrtka iz Kansasa ga je otkupila od mene za 2,2 milijuna dolara - kaže.

S tih 2,2 milijuna mogao je osnovati komunikacijsku tvrtku, što mu je bila želja od mladih dana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli #blackhistory365✊🏾 (@blackdatabase)

Od 2011. godine, Figgers Communications pruža usluge mobilne širokopojasne mreže, kućnih telefona i međunarodnih poziva. Bave se i hardverom te su stvorili mobilni telefon koji korisnicima ne dopušta slanje sms poruka dok voze, kao i mobitel koji ima ugrađen bežični mjerač glukoze u krvi za osobe s dijabetesom. 

PRIČA O USPJEHU Od beskućnice do milijunašice: Postala sam savjetnica za veze

Dakle, ta jednom napuštena beba danas je izvršni direktor i osnivač tvrtke za koju se procjenjuje da vrijedi oko 62 milijuna dolara i želi pomoći u izgradnji boljeg svijeta. 

- Vjerujem da ljudi, koji žele biti odgovorni kada vide problem, mogu naći rješenje te tako utjecati na to da promijene nečiji život. Utjecat ću na ovaj svijet s ciljem da danas postavimo temelje za bolje sutra, jer novac nije ništa drugo nego alat. S tim alatom možemo utjecati i promijeniti svakodnevne živote ljudi - kaže Figgers, a prenosi portal Megafon

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (16)
  • Nebi me čudilo da roditelji traze pare

    14. 11. 2019,   11:18
  • I ja sam se dugo osjecala kao “roba s greskom” jer sam dosla neplanski odma poslije seke a jos uz to nisam musko kvragu..cili zivot se pokusavam dokazati kao “sin” i da nisam “greska” ali iskreno umorila sam se dokazivajuci se da sam svemoguca.Necu vise..ko me voli ovakvu kakva sam dobrodosao je u moj zivot.Kaze se uvik pocni od sebe sa promjenama..

    14. 11. 2019,   12:03
  • Imam jedan takav primjer .. čovjek iz Turske odrastao u domu jer roditelji se nisu mogli brinuti o njemu . Danas uspješan i bogat sav zarađen novac dragovoljno dariva domovima po Turskoj , Čak je kupio staro zemljište sa maslinama i staru uljaru , renovirao i danas ulje koje proda na poleđini ulja možeš pročitati “ koliko bi dao za ovu litru ulja ? Daj nezbrinutoj djeci na različitim adresama ( navedene ) ! I to funkcionira , jer njegova priča potakne

    14. 11. 2019,   14:18