Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Kozmetički proizvodi koje žene koriste na skroz krive načine

Svima se dogodilo da neki dobar proizvod ima jako loš utjecaj na kožu ili da maska za vlaženje lica ga ostavi suho kao barut. Vjerojatno je problem u krivoj upotrebi

1. Svakodnevno skidate šminku s očiju mokrim maramicama

Ima li išta jednostavnije od skidanja šminke mokrom maramicom? Obrišete šminku i zaboravite na nju. Ali maramice se ne bi smjele stalno koristiti jer su grube i ne čiste dovoljno dobro kožu. Taj grubi materijal uzrokuje iritaciju i suši i rasteže kožu. Treba ih koristiti samo kada nemate pristup čistoj vodi i dobrom sredstvu za čišćenje i uklanjanje šminke. No, za svakodnevnu njegu trebaju se koristiti posebni pjenasti tonici i gelovi.

2. Mislite da se serumi koriste bez kreme

Serumi se trebaju stavljati na lice prije kreme. Najbolje vrijeme za korištenje je večer, pogotovo u slučaju kad serum sadrži retinol. Tako ćete omogućiti koži da apsorbira sve potrebne nutrijente. Maska za lice će biti još efektnija.

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Koristite suhe spužvice nakon stavljanja primera

Većina spužvica za nanošenje pudera se trebaju koristiti mokre. Kada su suhe 'popiju' većinu pudera te na licu ostavljaju minimalno proizvoda. Na taj način ćete bez razloga trošiti puno više pudera nego što trebate.

4. Ne znate razliku između dvije vrste korektora

Korektori se dijele na proizvode za popravljanje šminke (corector) i proizvode za prikrivanje (concealer). Corector se koristi za crvenilo, pigmentaciju kože i podočnjake, a concealer će biti u tonu kože te se najčešće koristi za prekrivanje bubuljica.

Dreamstime | Autor: Dreamstime Foto: Dreamstime

5. Koristite tekućinu za čišćenje lica samo za skidanje šminke

Sredstva za čišćenje lica su puno korisnija ako se ne koriste samo za uklanjanje šminke u večernjim satima, već i ujutro. Na taj način možete ukloniti sebum, mrtve stanice kože te svu prljavštinu i znoj koji su ostali na koži. Također, najbolje je ako odustanete od upotrebe pilinga i koristite sredstva za čišćenje s kiselinama jer agresivno čišćenje lica dugoročno mu može samo nanijeti štetu.

6. Masku za lice držite preko noći ili ju skidate tek kad se osuši

Svaka maska za lice se treba koristit prema uputama koje su na njoj napisane. Ne ostavljajte masku na licu preko noći, osim u slučaju da je tako napisano u uputstvima. Maske ne treba ostavljati na licu dok se osuše jer će tako upiti svu vlagu s lica. To se odnosi i na maske od gline.

NEMOJTE TO RADITI! Pogreške koje mnoge žene rade i tako uništavaju svoju ljepotu

7. Čistite lice s losionom koji sadrži alkohol

Različiti losioni za lice imaju drugačije učinke. Naravno, njihovi sastojci se razlikuju ovisno o funkciji proizvoda. Međutim, većina losiona sadrži alkohol i ako ga često koristite, koža počinje proizvoditi još više sebuma kao odgovor na agresivne kemikalije. Također, losione ne bi trebalo primjenjivati na cijelo lice, već na određena područja.

8. Ne ispirete micelarnu vodu

Micelarna voda je vrlo slična losionu, jedina razlika je što ne sadrži alkohol. Sadrži druge aktivne sastojke (micele) i sva prljavština koju skupljaju ostat će na licu, osim ako je se ne ispere vodom. Dugotrajni kontakt micelarne vode s kožom potaknut će vodu da djeluje poput sapuna, a to će dovesti do iritacije.

NEPREPOZNATLJIVA HUREM: Nekad prekrasna glumica danas izgleda kao plastična lutka

Komentari (3)
  • Kako sam zrelija tako sam i pametnija.. dok sam bila mladja sminkala sam se vise jer sam se trazila.. dok sad u nekim zrelim godinama idem na varijantu manje je vise i .. al do koze srzim puno vise i mogu se pohvalit licem bez bora... al znam da ce doci i neka ja se pripremam i na njih...

    11. 5. 2019,   11:33
  • Čistim lice s micelarnom i nikad to ne ispirem još i vodom, to mi nema smisla

    11. 5. 2019,   09:32