Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Osim na seks, muškarci misle jednako i na zdravlje i hranu

None Foto: Fotolia

U prosjeku muškarci pomisle na seks barem jednom u sat vremena, a žene malo manje od svaka dva. Ženske misle su zaokupljenije time što drugi misle o njima

Muškarci o seksu razmišljaju 18 puta na dan, a ženama je na pameti maksimalno deset puta, pokazalo je istraživanje na Sveučilištu Ohio State. Međutim, muškarci jednako koliko o seksu, razmišljaju i o hrani i spavanju, piše LiveScience.
- Muškarci ne razmišljaju samo o seksu, a puno više im je na pameti zdravlje nego ženama - rekla je voditeljica istraživanja Terri Fisher.

Urbana legenda kaže da muškarci o seksu razmišljaju svakih sedam sekundi, ali do tih su rezultata istraživači došli metodom prisjećanja tako da ona ne daje pouzdane rezultate.
- Stereotip je da muškarci stalno misle o seksu, a žene rijetko. Sve ovisi od čovjeka do čovjeka. Bilo je sudionika koji su rekli da na seks pomisle jednom na dan, a bio je i jedan koji na seks pomisli 388 puta na dan, što je u prosjeku svakih 158 sekundi - rekla je Fisher.

Prosječan muškarac na seks pomisli barem jednom svakih sat vremena, a žene malo manje od svaka dva. Međutim, muškarcima je na pameti jednako često jelo i spavanje.
- Jači spol je svjestan svog fizičkog stanja u bilo kojem trenutku, dok su ženama misli zaokupljene više time što drugi misle o njima - zaključila je Fisher.

Komentiraj, znaš da želiš!