Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pijesak vam se zavukao u sve živo? Vrećica i puder su spas!

Boravak na plaži ima snažan efekt na naše fizičko i mentalno zdravlje, no sitni pijesak koji se lijepi po tijelu, upada u torbu, pa ga donesemo kući, itekako može pokvariti ugođaj

Ima li ičeg ljepšeg od toga da provedete vrući ljetni dan na plaži? Ne samo da je lijepo odmaknuti se od svakodnevne gužve i opustiti se, znanstvenici su dokazali da boravak na plaži ima snažan efekt na naš mozak te popravlja fizičko i mentalno zdravlje. No, koliko god uživali u danu na plaži, s pijeskom je malo drugačije. 

Hawaii beach | Autor: Dmitry Rostovtsev Foto: Dmitry Rostovtsev

Onaj sitni lijepi se za mokro i znojno tijelo, pronađe put u svaku torbu ili vrećicu, nekako se zavuče do mobitela ili playera, pa i u novčanike. I nikako ga se riješiti... 

10 SUPER TRIKOVA Za bezbrižno uživanje na plaži: Kutijica od ruža skriva novac...

Srećom, internet vrvi savjetima o tome kako se riješiti pijeska, kako ga ne biste donijeli kući s plaže i dva dana nakon kupanja 'osjećali' pod šlapama. Idemo redom: 

Plahta umjesto ručnika

Foto: dreamstime

Položili ste ručnik na plažu, kako biste stvorili mjesto gdje možete ostaviti stvari i biti sigurni da vam se u njih neće zavući pijesak, no - tek koju minutu kasnije sve je puno sitnih zrnaca pa svako malo nešto morate istresti.

NOVA SEZONA, NOVI LUFTIĆ Ljetne radosti: Evo gdje naći trendi luftiće i biti hit na plaži

Da biste stvorili mjesto pod suncem bez pijeska, ponesite na plažu plahtu s gumicom, pa ju položite tako da krajevi vire u zrak. U kuteve plahte postavite ruksak, japanke, odjeću i sve ono što želite zaštititi od pijeska i više ga neće biti. 

Mobitel u plastičnoj vrećici

Foto: Dreamstime

Da biste spriječili da se mobitel smoči te da se za njega zalijepi pijesak, ugurajte ga u vrećicu za sendviče s mehanizmom za zatvaranje.

Knjige Vodič za ljetno štivo: Najbolji novi naslovi za čitanje na plaži

Ako trebate odgovoriti na poruke, ili se kratko javiti na poziv, možete to i sa vrećicom na mobitelu.

Puderom očistite noge 

Foto: Shutterstock

Zaključili ste da je gotovo s boravkom na plaži, oprali noge i navukli omiljene natikače, no već nakon samo nekoliko koraka one su pune pijeska koji vam se lijepi za vlažne noge?

STANE ŠEST LJUDI Gliser na napuhavanje novi hit na plaži: Ima i držač za čaše!

Problem je lako rješiv uz bočicu dječjeg pudera, koji će pokupiti vlagu sa stopala i spriječiti da se pijesak ponovo lijepi za njih. Možete ga posuti po nogama punim pijeska, pa lagano otresti rukama, jer ćete tako skinuti i sav pijesak.         

Tema: To mi treba

Komentari (9)
  • Bolje i pijesak nego q..ac u dupe ;)

    30. 6. 2019,   19:43
  • Najčešće ne idem na te pješčane plaže,no ajde.. nakon toga ručnici su grozni

    30. 6. 2019,   20:00
  • Sav pijesak završi u kadi nakon tuširanja 😆😮.

    30. 6. 2019,   19:48