Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Počnite sa seksi porukama: Do erupcije strasti s više predigre

Četiri glavna sastojka buđenja strasti su predigra, spontanost, razgovor o fantazijama i eksperimentiranje. Razlog zbog kojeg neki parovi imaju problema je to što se jednom partneru ne ispunjavaju želje

Autorica knjige 'Sex', Susan W. Eckleburg, tvrdi da je intimnost više od samog seksa, pa možda najveći problem leži u nedostatku predigre. Ne mora nužno početi u spavaćoj sobi.

- Nazovite partnera kad ste na poslu, pošaljite mu poruku u kojoj izražavate želju za intimnošću. Ti mali znakovi će pokrenuti vašu maštu i početi predigru - savjetuje Eckleburg.

Foto: Promo

Ako prije seksa pitate partnera želi li i on seks, možda činite više štete nego koristi. Tim pitanjem se intimnost može činiti više kao zadatak nego kao radnja koja donosi užitak. Sljedeći put kad poželite biti intimni, nemojte pitati partnera ili partnericu za seks. Uzmite ih za ruku i odvedite u spavaću sobu. Uostalom, kome je potrebna spavaća soba? Budite spontani i seksajte se s partnerom na različitim mjestima u različito vrijeme, kaže autorica.

KNJIGA DANA Igra masturbacije: Tko prvi svrši, radi partneru ‘uslugu’

Seks je želja. Razlog zbog kojeg neki parovi imaju problema je to što se jednom partneru ne ispunjavaju želje, odnosno fantazije. Razgovarajte koje seksualne fantazije i želje imate vi, a koje partner. Recite sve što biste htjeli probati, ali neka i partner učini isto. Razgovor počnite pitanjem “Ako nema nikakvih pravila i ti imaš punu kontrolu, što bi volio/voljela raditi u spavaćoj sobi?”. Zapamtite da ćete nakon razgovora oboje imati koristi i na kraju otići zadovoljni, tvrdi Susan W. Eckleburg.

KNJIGA DANA Čuvajte zglobove: Seks nakon pedesete poboljšava topla voda

Stvari u krevetu možete začiniti eksperimentiranjem ili isprobavanjem nečeg posve novog. Za početak možete isprobati novu pozu. Zatim pokušajte s gledanjem romantičnih ili pornografskih videa, igračkama za seks ili igranjem uloga. Prije nego što krenete eksperimentirati, razgovarajte s partnerom kako se on ili ona ne bi osjećali neugodno. Imate li djecu, povremeno si priuštite dadilju. Izađite na pravi spoj - otiđite na večeru, pogledajte film ili izađite u grad. Većina parova u braku uđe u 'udobnu zonu' u kojoj se veza više pretvara u prijateljstvo nego brak. Spojevi su jednostavan način da to spriječite i povremeno probudite strast u braku ili vezi.

Komentiraj, znaš da želiš!