Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rijetki će vam ih reći: 15 stvari koje bi frizeri voljeli da znate

Iako je bolje da kosa nije netom oprana, nemojte doći na farbanje s prljavom i masnom kosom. Isto tako, 'samo malo podšišati' ne znači da ćete dobiti popust ili posebni tretman...

1. Popust na šišanje i bojanje

Ako i nema jasno izloženog znaka za popust, klijenti koji se bojaju i šišaju, trebali bi pitati za popust, budući da prilikom rada na jednom klijentu koji radi oboje, frizeri zapravo štede vrijeme i korake koje bi morali napraviti da to rade na više klijentica.

2. Tanka kosa ne mora biti kratka

Žene s tankom kosom obično imaju jako kratke frizure jer misle da moraju, ali to nije istina. Nema razloga da se kosa malo ne pusti i da se ne napravi, na primjer, elegantan bob.

Master in depilation using professional cosmetics for depilation SITNICE KOJE POMAŽU Evo što sve možete napraviti da depilacija bude manje bolna

3. Kosa se ne smije peglati i uvijati mokra

Prije nego što posegnete za peglom za kosu ili uvijačem, potrebno je do kraja osušiti kosu. Ako to radite na mokru kosu, sva mjesta gdje je kosa ostala polumokra ili vlažna se lako oštećuju.

4. Druga boja

Neki frizeri kad ne znaju, ili nisu zapisali, koju točno boju su stavili klijentu prošli put, prešute i umiješaju boju koja im se čini najsličnija. Logika je da će se klijent manje žaliti, ili da se neće uopće žaliti, ako misle da su dobili istu boju od istog proizvođača. 

Foto: Dreamstime

5. Prljava kosa za bolju fizuru

Iako je istina da nije dobro prati kosu netom prije nego što se ide na frizuru, to ne znači da kosa treba biti masna ili prljava. Najbolje je kosu oprati dan ranije. Također, ne treba stavljati nikakve proizvode na kosu kako bi frizer mogao složiti frizuru i učvrstiti ju sa svojim proizvodima.

6. Frizeri znaju zašto tražite da se duga kosa šiša na jako kratko

Poznati savjet za djecu s ušima jest da ošišate kosu, ali to ne znači da je to dobar savjet. Frizeri jako dobro znaju što znači kad ih nazove mama da bi šišala kćer s dugom kosom na bob frizuru i vrlo vjerojatno će vas odbiti. Stoga, bolje bi bilo da odmah krenete sa šamponom za uši i zovete frizera te ga pitate kad biste mogli doći kod njega i riješiti problem.

EKSKLUZIVNO ZA 24SATA Što je in? Otkrili su nam frizeri Claudije Schiffer i Ninne Ricci

7. Frizeri drugačije peru kosu

Većina ljudi pere kosu doma pa se obično pranje kose za određenu cijenu u frizerskom salonu uvijek čini pretjeranim. No doma ćete rijetko tako temeljito i dvaput oprati kosu, plus nanijeti pravu masku i još regenarator. Osim toga, nerijetko ćete dobiti i ugodnu masažu tjemena.

8. Frizer uljepšava, ali nije mađioničar

Frizer vam može napraviti frizuru kao nekoj slavnoj ženi, ali ne može vam dati njezino lice i karakter, stoga nije čudno da i s identičnom frizurom onoj koju su htjele, žene često izlaze nezadovoljne iz salona. Bolje je poslušati savjet frizera i napraviti frizuru prema obliku lica, gustoći kose, tj. prema vama samima.

Foto: Dreamstime

9. Kašnjenje loše utječe na njihov posao

Klijenti bi trebali imati poštovanja prema dogovorenom sastanku i svojem frizeru. Ipak je to njegov posao i malo kašnjenje od samo pet minuta bi moglo pomaknuti njegov dnevni raspored poput lančane reakcije, pet po pet minuta i zadnji klijent čeka na svoje vrijeme i 30 minuta nakon dogovorenog. Idući put, to biste mogli biti vi. Bolje je doći pet minuta ranije i imat ćete dodatno vrijeme za dogovor sa svojim frizerom.

10. Nemojte tražiti da vas se "ugura"

Ovo najčešće rade muškarci koji bi se "samo ošišali" i to obično zovu u 17 sati da mogu doći za par minuta. Na ovaj način dovodite frizera u neugodnu situaciju da ili mora požuriti s klijentom koji je na vrijeme zakazao svoj termin ili vas odbiti i riskirati da izgube klijenta. Budite pošteni, bi li vam bilo drago da se vaš termin skraćuje sa 'samo jednim kratkim šišanjem'?

Foto: Dreamstime

11. Frizer nije psiholog

S frizerom uvijek možete porazgovarati o svakodnevnim temama i često će vam dati svoje mišljenje kako biste se osjećali ugodno i bili zabavljeni. Ali to ne znači da je vaš frizer psiholog i o stvarima koje vas muče u životu bi bilo bolje da razgovarate sa svojim bližnjima ili psihologom.

12. S godinama, bolje je raditi slojeve

Što su žene starije to su im linije lica sve oštrije, a frizure gdje je cijela kosa ošišana na istu dužinu će samo pojačati dojam godina. S godinama je dobro raditi sve više slojevite frizure koje će dati prozračni i mekani izgled licu.

13. Tijelo i kosa se mijenjaju pod utjecajem hormona

Ako vam je kosa suha, bez oblika ili krhka, ili ako vam boja koju godinama koristite više ne odgovara, posjetite liječnika. Osim u slučaju da ste u zadnje vrijeme često bojali kosu i tretirali je s raznim jakim preparatima, stanje vaše kose je posljedica hormonalnih promjena - možete biti trudni Ili možda ulazite u menopauzu.

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

14. Samo podšišavanje

Podšišavanje nikad nije samo podšišavanje. Ono uključuje znanje, iskustvo i vrijeme frizera, piše MSN

15. Isto kao i prošli put...

Često ljudi znaju reći svojem frizeru da žele istu frizuru kao i prošli put i onda ne dobiju ono na što su mislili. Problem je u tome što frizeri imaju puno klijenata i često će se dogoditi da nisu zapamtili kakvu su vam frizuru prošli put napravili. Kako biste bili sigurni da ćete dobiti ono što želite, čim napravite frizuru slikajte se kako biste idući put mogli frizeru pokazati što točno želite.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Komentari (11)
  • Moram odmah kupiti nekoliko spremnika benzina i nekoliko spremnika diesel-a dok su još jeftini.

    15. 4. 2019,   19:10
  • Jedino što valja u ovom članku je onaj bradati

    15. 4. 2019,   23:57
  • Pranje kose tako da se dva puta šamponira nametnuli su proizvođači da bi povećali prodaju šampona. Sasvim je dovoljno jedno šamponiranje i dobro ispiranje kose, drugo je potpuno nepotrebno, pa čak i štetno. To je isto kao da se ruke peru dva puta sapunom (što malo tko radi).

    15. 4. 2019,   19:15