Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sastojak koji imate doma tjera smrad iz hladnjaka tri mjeseca

Ostavite u hladnjaku otvorenu posudicu sa sodom bikarbonom, koja će pridonijeti održanju svježine u hladnjaku i do tri mjeseca. Uz to, redovito uklanjajte namirnice koje su se počele kvariti

Otvorili ste vrata hladnjaka i zapuhnuo vas je neugodan zadah? Ponekad ga se teško riješiti čak i nakon što temeljito operete sve police deterdžentom ili nekim antibakterijskim sredstvom, nakon što ste prethodno izbacili sve voće i povrće koje se počelo kvariti. Zato nije zgorega podsjetiti na neke savjete koji vam mogu dobro doći u održavanju čistoće i uklanjanju neugodnih mirisa u hladnjaku:

Koristite sodu bikarbonu

Foto: Dreamstime

Da biste uklonili neugodan miris, prebrišite sve površine u hladnjaku otopinom od jedne žličice sode bikarbone u litri tople vode, ili vodom u koju ste dodali malo alkoholnog octa. Pritom je važno da obrišete baš sve površine, što uključuje i gumu na vratima, kao i držače polica. 

UGOĐAJ ZA DESET Špilje restorani: Tu su prije bile ovce, sad se ovdje uživa u hrani

Prevencija neugodnih mirisa 

Soda bikarbona korisna je i za prevenciju neugodnih mirisa: Jednostavno ostavite otvorenu posudicu sode bikarbone u hladnjaku. Njen učinak trebao bi trajati do tri mjeseca, nakon čega posudicu sa sodom treba zamijeniti. 

Fotolia | Autor: Fotolia Foto: Fotolia

Redovito brišite police

Da biste održali svježinu u hladnjaku prebrišite ga svakih nekoliko dana vodom u koju ste dodali malo octa. Također, nastojte redovito trošiti namirnice koje ne mogu dugo stajati. To se posebno odnosi na voće i povrće, koje uslijed truljenja može razviti vrlo neugodan miris. 

ILA Berlin Air Show 2014 ZA BOLJE ZDRAVLJE Stjuardese otkrile trikove koje koriste da se 'nikad' ne razbole

PRIPAZITE KAD TRAŽITE PARTNERA: Svatko ima samo dva savršena para u horoskopu

Komentari (9)
  • koliki hladnjak ima,a nema ništ za pojest osim onih tri jaja..

    21. 8. 2019,   11:23
  • Ne kupovati previše namirnica nego koliko ćeš u danedva potrošiti s ne kao ova sa naslovne

    21. 8. 2019,   11:50
  • Ja kad ocistim hladnjak stavim u casicu malo mljevene kave,pouzdano osvjezi frizider

    21. 8. 2019,   13:26