Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sram, strah i neznanje najveći su neprijatelji dobrog seksa

U seksu se sve treba svoditi na ono što mi i partner želimo, a ne smijemo se opterećivati time što mislimo da bi trebalo raditi u krevetu, kaže seksualni terapeut

Iskoristite vrijeme poslije seksa kako biste povećali svoju intimnu povezanost, savjetuje Joel D. Block, autor knjige “Secrets of better sex”.

- Nakon seksa nemojte paliti televiziju, ići jesti ili se okrenuti i zaspati. Nakon seksa ostanite blizu jedno drugome, mazite se i milujte, šapućite jedan drugome kao da ste zločesta djeca. Ako vam se nešto nije svidjelo u seksu, nemojte to reći odmah nakon seksa. Svakako, o tome trebate razgovarati s partnerom, ali ne odmah nakon seksa. To vrijeme treba služiti za opuštanje - smatra seksualni terapeut Block.

Foto: Promo

Osim maženja nakon seksa, možete probati i analni seks kako biste uveli nešto novo.

- Bilo da ste ga već probali ili niste, ove upute će vam sigurno pomoći. Kako biste zaštitili uretru od bakterija u rektumu, muškarac bi trebao imati analni kondom. Koristite obilne količine lubrikanata topljivih u vodi, a ne ulje ili vazelin jer mogu dovesti do pucanja kondoma. Za razliku od vagine, rektum ne proizvodi lubrikaciju. Muškarac bi se zato trebao pobrinuti da je žena vrlo uzbuđena prije nego što krene prema njezinu anusu. Žena bi se trebala koncentrirati na opuštanje analnih mišića, a ne napinjati ih - savjetuje autor knjige. U početku će se žena možda osjećati nelagodno pa bi muškarac trebao polagano početi. Ne bi smio očekivati da će staviti cijeli penis. Također bi trebao biti pripremljen na zaustavljanje i prestanak analnog seksa ako nju boli ili jednostavno želi prestati.

KNJIGA DANA 10 super jednostavnih trikova za više strasti u spavaćoj sobi

- Za super seks važno je i znanje jer je ono seksualna snaga. Manjak seksualnog znanja ili pogrešne informacije dovest će do nerazumijevanja, povrede nečijeg osjećaja i smanjenog seksualnog užitka. Dobar seks zahtijeva i malo hrabrosti. Strah od neuspjeha, strah da izgledate blesavo ili strah da nećete zadovoljiti partnerova očekivanja mogu spriječiti parove da probaju nešto novo - kaže autor i dodaje da seks treba biti oslobađajući.

KNJIGA DANA Tajna za savršen striptiz: Što sporije i senzualnije - to bolje!

- U seksu se sve treba svoditi na ono što želimo i što naš partner želi, a ne na to što bismo trebali raditi - zaključuje autor.

Komentari (66)
  • ..Jel ovo na portalu zavladala neka epidemija brisanja i odlazaka komentatora?.. bio sam malo odsutan, vratim se..niđe pozatih likova !?!..šta se dešava ?..

    5. 12. 2018,   10:43
  • Najveca prepreka dobrog i uspješnog seksa je osobna (ne)higijena. Bar je meni to jako bitan faktor, za duge ne znam. To je prva stvar koju primijetim (osjetim) kod moje partnerice i ako to ne štima sve ostalo poslije je nebitno jer smrad neuredne ženske sve zasjeni i tu nema potpunog užitka.

    4. 12. 2018,   16:37
  • Prvi put da...ali strah,nesigurnost...kod oboje...

    4. 12. 2018,   17:53