Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Stiže Chill&Grill: Na Bundeku će roštiljati i chef Marin Rendić

Naše će meso na Chill&Grillu biti marinirano, a tehnike kuhanja koje koristim u Apetitu bit će prilagođene kako bi jela pripremili brže, ali da zadrže izvorni okus, otkrio nam je chef restorana Apetit

Marin Rendić je svoje mjesto na hrvatskoj gastronomskoj sceni izborio prije desetak godina, kada je otvorio restoran Pepenero u Novigradu, a u bogatom životopisu ističu se i stažiranje u Nomi i Arzaku. Otkako je krajem 2017. godine preuzeo Bistro Apetit, putanja ovog bistroa na zagrebačkom Cmroku je uzlazna. Predanim je radom i konstantnom kvalitetom tim chefa Rendića zaslužio Michelinovu preporuku, kao i 3 toke vodiča Gault&Millau, a ove godine roštiljat će na Chill&Grillu na zagrebačkom Bundeku od 27. travnja do 1. svibnja.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Impresivan portfolio ide u korak s rečenicom koju je izgovorio tijekom razgovora: „Perfekcionizam ne postoji, ali 99% je sasvim u redu“. Chef Rendić postavio je sebi visoke kriterije, a nastoji ih opravdati pozamašnim brojem radnih sati, besprijekornom organizacijom i emotivnim ulaganjem u svako jelo koje izađe iz njegove kuhinje.

- Želim svaki dan raditi na istoj razini, a to je moguće samo ako u restoranu provodim i ručak i večeru - pojašnjava. Povremeni su mu ispušni ventil vanjski projekti, no suradnje je ipak prorijedio kako bi se mogao posvetiti Bistrou Apetit.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

- Nama je bitno da se gosti vrate, a to nastojimo postići hranom, servisom i kompletnim doživljajem - kazao je chef Rendić. To mu i uspijeva jer se glas o njegovom Raguu od sipe nadaleko proširio, a odličnu reputaciju ima i Ribeye tartar od mesa koje je odležalo 45 dana. Ova su jela stekla status klasika i imaju stalnu poziciju na jelovniku, koji se prilagođava sezoni, a stekla sam dojam da i prema raspoloženju. Uskoro će predstaviti i nekoliko novih jela, a inspiraciju je pronašao, između ostalog, u šparogama i ježincima.

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Marin Rendić i Pevec na Chill&Grillu

Promišljeno je škrtario riječima kada je u pitanju najava izmijenjenog jelovnika, no ipak nam je više rekao o svojim planovima za nadolazeći Chill&Grill.

- Ovaj je festival dobar izazov jer ćemo, u suradnji s Pevecom, pokušati od jeftinije namirnice napraviti vrhunsku priču i vrhunsko jelo - rekao je chef Rendić. Ipak nije riječ samo o jednom jelu, već o porchetti, piletini, srdelama te fuziji kebaba i ćevapa, odličnim pecivima... Popisu ni ovdje nije kraj, ali morat ćemo ipak pričekati demonstraciju i degustaciju na zagrebačkom Bundeku.

Priprema grilla nije mu strana; grilao je i prije nekoliko godina u vlastitoj kulinarskoj emisiji Grill Boss.

NA BUNDEKU OD 27.4. DO 1.5. Kitchen&Grill Plac: Naš recept za genijalnu marinadu i salatu

- Dobar roštilj uvijek mora biti na ugljen i imati čelične rešetke. Bitna je temperatura, ali i tajming, kao i vrhunske marinade. Naše će meso na Chill&Grillu biti marinirano, a tehnike kuhanja koje koristim u Apetitu bit će prilagođene kako bi jela pripremili brže, ali da zadrže izvorni okus - dodao je.

Naravno, za dobar je grill potrebna i dobra energija, što nam je chef Rendić nekoliko puta napomenuo.

- Poanta vrhunskog grilla su druženje i zabava. Kad je atmosfera takva, ni grill ne može biti loš - zaključio je.

U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih. Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom.

U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni. Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostala su samo dva i pol tjedna, koja ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!

FANTASTIČAN RECEPT Kineski grill party na Bundeku: Slatko-kiseli okusi sa žara

Podravka - glavni partner Chill&Grilla donosi vam sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.  U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade. Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće meso za svjetske specijalitete. Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali. Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom. Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

NE VOLE NIKOGA OSIM SEBE: Ovi horoskopski znakovi su najveći egomanijaci i svi ih preziru

Komentari (1)
  • To je onaj festival na kojem ti burger koji nije ništa bolji od onog u limenjacima naplaćuju 70 kn???

    16. 4. 2019,   10:11