Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trik sa lovorovim listom: Tjera komarce i podiže raspoloženje

Radi se o fantastičnom triku za koji mnogi ne znaju, a doslovce će vas spasiti od najezde komaraca. Osim toga, osjećat ćete se opuštenije, sretnije i optimističnije

Spojevi u lovorovom listu djeluju smirujuće na tijelo i psihu kada ih udahnemo, a osim toga, tjeraju dosadne krvopije koje su okupirale Hrvatsku, posebno Slavoniju. Sve što trebate napraviti je zapaliti nekoliko suhih listova u prostoru u kojem boravite, dim će rastjerati komarce i poboljšati vam raspoloženje. 

BAKE SU JOJ SE SMIJALE Iskušala je raspored čišćenja iz 1947. godine: 'Iscrpljena sam'

Prednost ove metode u odnosu na kupovne preparate je u tome što kod lovora nećete udisati štetne kemikalije već posve prirodan miris. Umjesto paljenja suhi lovor možete i razmrviti pa ga posipati tamo gdje boravite, recimo po dvorištu ispod ležaljke na kojoj se odmarate.

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

Miris lovora trebao bi otjerati i druge dosadne kukce, poput muha, mušica...

Komarci ne vole ni miris bosiljka, lavande, citronele, kadulje, ružmarina, mačje trave i matičnjaka. Pomoći će vam i osušeni talog kave, samo ga stavite u metalnu posudicu i zapalite. Talog kave pomaže i u borbi protiv mrava - posipajte mjesta na kojima se okupljaju i miris će ih nagnati da se presele na neku drugu lokaciju.

Komentari (17)
  • Dođi ti sa svjim lovorovim lišćem uz Dravu pa da vidim koliko ćeš izdržati

    25. 6. 2019,   13:25
  • Kad bi to tako bilo kako piše onda u Dalmaciji ne bi bilo nikakvih letećih napasti, a ima ih koliko hoćeš. Sve puno lovora i svježeg i suhog, ružmarina i ostalog finog mirišljavog bilja a komarci sa svih strana. Ni mirišljave svijeće na terasama ne pomažu. Komarce treba ništiti kad su ličinke, poslije je kasno.

    25. 6. 2019,   13:55
  • Valja probat isko u mom slucsju do sada nista ne pomaze

    25. 6. 2019,   13:24