Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
Powered by Pevec

Vrtlarstvo je, osim za odrasle, odlična aktivnost i za djecu

None Foto: burst.shopify.com

Svi vole prirodu i zelenilo, a kako najbolje unijeti dašak prirode u svoj dom nego prelijepim vrtom! Zato su mnogi ovih dana zasukali rukave ne bi li uredili svoj zeleni kutak u kući, na balkonu ili u dvorištu

Bilo da sadite cvijeće, povrće ili voće, treba se znati dobro brinuti o takvim biljkama. Zato je Pevec i prošle subote, 28.04. organizirao posljednju u nizu radionica Mali i veliki vrtlari u Pevec centru Osijek. Kreativno-edukativna radionica organizirana je po uzoru na one održane proteklih tjedana u Jankomiru, Čakovcu, Sesvetama i Splitu, pa su odrasli, ali i djeca mogli štošta naučiti o sadnji, presađivanju i brizi o biljkama.

Vrtlarenje ne mora biti dosadno

Osim što je bila poučna, Pevecova radionica bila je i zabavna jer su djeca o biljkama učila kroz igru i ukrašavanje teglica raznim temperama i šljokicama. Takva aktivnost kod djece potiče kreativnost, ali izgrađuje i samopouzdanje jer su sami nešto izradili. Zato je dobro da potičete djecu da i kod kuće vrtlare s vama jer će se tako dalje razvijati, a ujedno će provoditi kvalitetno vrijeme s vama. 

Foto: Pevec

Sve posjetitelje posebno je razveselio i nastup dječjeg zbora Osječki zumbići koju su ovu radionicu obilježili krasnim pjesmama iz svoje dugogodišnje zbirke. - Naš repertoar sastoji se od zabavnih dječjih pjesama, ali i umjetničkog dječjeg repertoara - kazala je Majda Milinović, voditeljica i dirigentica zbora. 

Foto: Pevec

Na radionici je organizirana i nagradna igra u kojoj su roditelji morali presađivati biljke s povezom na očima što je rezultiralo obiljem smijeha, a koliko je bilo zabavno pogledajte u kratkom videu.

 

Tema: Mali i veliki vrtlari

Komentari (1)
  • Koliko je to dobra i znimljiva aktivnost ne samo djeci, nego i odraslima najbolje se vidi po broju komentara.

    1. 8. 2018,   06:30