Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Zaspali u položaju žlice, on se probudio s gadnom 'modricom'

Njegova djevojka Jade stavila je kremu za samotamnjenje na cijelo tijelo prije nego što je išla spavati, a kad ju je Sam uzeo u zagrljaj, završio je s golemom modricom. Uplašio se...

VIDEO

Građevinar Sam Phillips (23), iz Southamptona, probudio se s izrazito velikom modricom na nozi. Isprva nijem od šoka, probudio je svoju djevojku koja je spavala pored njega, i pokazao joj - 'ozljedu'. Fotku neobične mrlje podijelio je na Twitteru, a onda je otkrio i uslijed čega je nastala. 

Njegova djevojka, 23-godišnja Jade, večer prije namazala je cijelo tijelo sredstvom za samotamnjenje, a kako ju je prije nego su zaspali zagrlio, dio kreme došao je u dodir s njegovom kožom. Zagrljeni su bili u popularnom položaju žlice. 

- Probudio sam se se pitajući odakle imam tako veliku modricu na nozi, a ispostavilo se da ne možeš ni zagrliti curu nakon što se lažno sunčala - napisao je. Tweet je u kratkom vremenu podijelilo 5000 ljudi, a 69.000 ih je lajkalo. 

Još jedan korisnik Twittera otkrio je da je i on imao sličnu nezgodu s djevojkom koja je došla iz frizeraja. Nakon zagrljaja i maženja, otkrio je ljubičastu mrlju na svom licu i ramenu pa je napisao: "I meni se dogodilo isto, nakon što je obojila kosu."

Tajna ljepote Jennifer Aniston: Nigdje bez kreme za sunčanje
Tajna ljepote Jennifer Aniston: Nigdje bez kreme za sunčanje

Riječ stručnjaka

Tehnologija krema za samotamnjenje na zavidnoj je razini – ne trebamo se pržiti na suncu jer ljetni ten dolazi u tubicama i tretmanima "špricanja". One su najzdravija opcija, idealna i za alergičare na sunce, a kriju šećere koji potiču proizvodnju melanina. No ima nekoliko pravila kako ih najbolje nanijeti.

- Kao prvo, isprobajte kremu na manjem djelu tijela kako biste bili sigurni da niste alergični na formulu. Prije svakog nanošenja treba napraviti kvalitetan piling tijela i lica, ovisno gdje želite potamnjeti. Posebno dobro ribajte pilingom laktove i koljena koja su inače tamnija. Čak ih možete i preskočiti kad stavljate kremu kako ne bi bila pretamna - savjetuje iskusna kozmetičarka Zdenka Mihelj.

Kako ga nanijeti

- Ako mažete sve, na te kritične dijelove možete nanijeti i ‘običan’ losion, on će se upiti i spriječiti previše tamnjenja. Idealno bi bilo imati kirurške rukavice tijekom nanošenja kako dlanovi ne bi upili previše kreme, a ako ih nemate, dobro operite ruke nakon svakog nanošenja - upozorava Mihelj.

Ujednačenim pritiskom na cijelu površinu tijela, laganim pokretima, ne kružnim, savjetuje Mihelj, nanosite proizvod za samotamnjenje. 

- Obratite pozornost da pritisak bude isti na cijelom tijelu. Umasiravajte sredstvo tako dugo dok se ne upije. Ostavite da se suši od 20 do 30 minuta. U tom razdoblju pokušajte stajati uspravno, bez stvaranja pregiba i bez odjeće, kako biste izbjegli mrlje i dobili ravnomjernu ujednačenu boju. Naravno, prvo je dobro pročitati i upute na proizvodu jer neke formule mogu ispasti narančaste, iako to tako ne piše - savjetuje Zdenka.

Soda bikarbona i ocat uklonit će mrlje od kreme za sunčanje
Soda bikarbona i ocat uklonit će mrlje od kreme za sunčanje

Druga varijanta je prskanje bojom koje nudi sve više kozmetičkih salona. Ovaj je tretman superpopularan i prije nekih važnih događanja.

NEUGODNI I BEZOBRAZNI U VEZI: Ove horoskopske znakove nitko ne želi blizu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi