Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Zdravlje se vidi u hodu: Težak korak znak je manjka vitamina

Zdravlje se vidi u hodu: Težak korak znak je manjka vitamina
1

Hod sličan stupanju može upućivati na išijas i povećani rizik od moždanog udara, dok hod bez zamaha rukama otkriva probleme s leđima, vratom, ali i ramenima

VIDEO

Način hoda može upućivati na čitav niz prikrivenih zdravstvenih problema, poput dijabetesa ili artritisa te nedostatka vitamina, ali i otkriti tajne seksualnog života. 

Žene koje imaju redovite orgazme koračaju dugim koracima, a kratki koraci odaju žene koje teže dožive vrhunac. Kratki koraci mogu upozoravati i na osteoartritis u kukovima, oštećenja mišića nastala uslijed dugotrajnog hodanja u visokim potpeticama te probleme s koljenima. Američki istraživači su ustanovili da polagani hod vrlo često upućuje na probleme s pamćenjem i zaključivanjem te može biti prvi znak Alzheimerove bolesti. 

Prema nekim istraživanjima, spori hod može biti i indikator kraćeg životnog vijeka. Iako je zavodljivo, ljuljanje bokovima i stražnjicom u maniri supermodela, može biti znak slabih mišića zdjelice i donjeg dijela kralježnice. Pri hodu se koristimo mišićem gluteus mediusom, koji zdjelicu drži stabilnom, a noge ravnima. Zbog slabljenja mišića uslijed sjedilačkog načina života pri hodu se više ljuljamo te se leđa uvijaju, što može uzrokovati ukočenost i bol u leđima i nogama. 

Zdravlje leđa se vidi u rukama

Hod bez zamaha rukama otkriva probleme s leđima, vratom i ramenima. Ako se jedno rame pokreće više od drugog, to upućuje na probleme s leđima i vratom zbog sjedilačkog života.

Brzinom se predviđa život 

Ljudi stariji od 65 koji hodaju sporije od 2,5 km/h pod povećanim su rizikom od smrti. Zdravi prelaze 1,2 - 1,4 m u sekundi, a osobe s artritisom manje od m/sek.

Manje vitamina, teži koraci 

Visoko podizanje stopala i teški koraci mogu upozoravati na manjak vitamina B12, zbog kojeg se gubi osjet u stopalima, ali i na dijabetes. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom
AKO VAM NEŠTO ZATREBA

Detaljan popis: Donosimo veliki vodič radnih vremena trgovina i šoping centara nedjeljom

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova
SAVJETI STRUČNJAKA

Odlični savjeti kako potaknuti rajčice da daju više plodova

Sadnice smjestite u sunčani dio vrta i pazite da ih ne stavite preblizu jednu drugoj jer vole prozračnost. Imajte na umu da postoje prirodna sredstva za zaštitu
Srodna duša za svaki znak: Lav i Vaga su moćan par, a Djevica i Jarac nebeska kombinacija
ZAPISANO U ZVIJEZDAMA

Srodna duša za svaki znak: Lav i Vaga su moćan par, a Djevica i Jarac nebeska kombinacija

Ovan ima čak tri potencijalno savršena partnera za dugu i sretnu vezu, a slično je i kod Bika. No, ima onih kojima je samo jedan znak najbolji izbor za pravu ljubav punu razumijevanja i strasti