Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Australac (104) otpjevao Odu radosti prije svoje eutanazije...

Na pitanje koju bi glazbu izabrao slušati u posljednjim trenucima, rekao je da o tome nije razmišljao, ali da bi to možda bila 9. Beethovenova simfonija i zatim je odlučno zapjevao Odu radosti

Australski znanstvenik (104), koji se odlučio podvrgnuti eutanaziji u Švicarskoj jer u to u njegovoj domovini nije dopušteno, otpjevao je u srijedu novinarima pjesmu i najavio da nestrpljivo čeka smrt u švicarskoj klinici u roku od 24 sata.

David Goodall ne boluje od neke terminalne bolesti, ali je ocijenio da mu se kvaliteta života srozala i zato je vrijeme za odlazak.

IMA 104 GODINE I DOSTA MU JE Oprostio se i odletio u Basel po smrt: 'Jedva čekam eutanaziju'

"Ne želim više živjeti", rekao je pred okupljenim novinarima i tv-kamerama u jednom hotelu u Baselu. "Sretan sam što ću sutra skončati i cijenim stručnu medicinsku pomoć zemlje koja mi je to omogućila", dodao je ne skrivajući radost.

Na pitanje koju bi glazbu izabrao slušati u posljednjim trenucima, rekao je da o tome nije razmišljao, ali da bi to možda bila 9. Beethovenova simfonija i zatim je odlučno zapjevao Odu radosti na njemačkom što je dočekano pljeskom.

Goodallu nije bilo dopušteno potpomognuto samoubojstvo u Australiji i morao je doputovati u Švicarsku.

U 104. IDE NA EUTANAZIJU 'Žao mi je što sam toliko živio, sada napokon želim umrijeti...'

"Radije bih skončao u Australiji, stvarno žalim što Australija kasni za Švicarskom" u pitanju prava na smrt, objasnio je.

Stogodišnjak se nada da će zanimanje medija za njegov slučaj potaknuti Australiju i druge zemlje da razmotre svoja zakonodavstva.

Goodall je neuspješno pokušao počiniti samoubojstvo početkom godine.

Potpomognuto samoubojstvo je nezakonito u većini zemalja svijeta i bilo je potpuno zabranjeno u Australiji dok ga nije legalizirala država Victoria.

Komentari (50)
  • svatko je gospodar svoga tijela.. tko ne prihvaca eutanaziju onda neka ju i ne prakticira.. to ju prihvaca njegov izbor, nije lijepo nametati svoje stavove

    10. 5. 2018,   00:38
  • zanimljivo ...ne zeli vise zivjet ...a mene neki dan zagovaratelj eutanazije uvjeravao da je to samo kod terminalnih bolesti...toliko o upucenosti

    9. 5. 2018,   23:28
  • A ne,ne.....ja bum za__bavala do zadnjeg dana 😆

    10. 5. 2018,   07:46