Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bahtijarević: 'Ovakvu potvrdu za svoj rad mnogi ne dožive...'

None Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Natječaj za upravljanje Klaićevom otvoren je do kraja veljače. Bahtijarević je rekao kako ne misli da je ikome stao na žulj. Nakon ravnateljske epizode nastavit će biti dječji kirurg

Zoran Bahtijarević, vršitelj dužnosti ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb, uskoro će izgubiti svoju funkciju, a roditelji djece iz Klaićeve pokrenuli su peticiju za ostanak na dužnosti ovog omiljenog liječnika.

Kako doznaje RTL, prikupljeno je dvije tisuće potpisa, a peticiju je danas komenitirao i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji im poručuje da se propisi trebaju poštivati! 

SLUČAJ BAHTIJAREVIĆ Kujundžić: Statuti bolnica ne mijenjaju se prema pojednicu

Natječaj za upravljanje Klaićevom otvoren je do kraja veljače, a uvjet da je vodi docent ili profesor nije obaveza u svim bolnicama u Hrvatskoj. Je li Bahtijarević nekome stao na žulj?

"Ne bih rekao da sam nekome stao na žulj, natječaj je završen danas, nekoliko dana se čeka da pristignu molbe, a tada će se izabrati novi ravnatelj. Izuzetno sam dirnut zbog toga što se sve ovo diglo oko mene, a osjećaji su dvojaki. Kao liječnik ovo doživljavam kao potvrdu, što ljudi stvarno misle o meni, to netko ne doživi nikada, možda tek na sprovodu. S druge strane, ne osjećam se ugodno jer sam uvijek govorio da ne bi Bahtijarević trebao biti vijest, vijest je da je danas pokrenuti novi mobilni rentgen, da je raspisan natječaj za CT, Klaićeve je bilo prije, a bit će je i nakon", rekao je Bahtijarević za RTL Danas.

ŠOK U KLAIĆEVOJ Traže ravnatelja: Bahtijarević odlazi s čela Dječje bolnice

Bahtijarević je u četvrtak s ministrom Kujundžićem proveo poslijepodne na temu nove dječje bolnice. Jesu li se dotaknuli pozicije ravnatelja Klaićeve?

"Nismo o tome razgovarali. O dječjoj bolnici smo razgovarali. Povjerenstvo je vrlo ozbiljno počelo raditi na tome, uznapredovali smo. Čini se da je to Blato, na nama je da napravimo medicinski program, a to se može bilo gdje napraviti", rekao je Bahtijarević dodajući daje Klaićeva njeg dom. 

Nakon ravnateljske epizode planira se posvetiti svom pozivu, bit će dječji kirurg.

Komentari (21)
  • Nevjerojatno je kako se, kad se radi o stranačkim uhljebljenjima, prilagođavaju statuti i pravilnici, a sad kad se radi o, koliko vidim po reakcijama roditelja, izvrsnom dječjem kirurgu i upravitelju, neobavezan kriterij postaje nepremostiva prepreka. Pljuc...

    1. 2. 2018,   22:53
  • ako narod kaze da je dobar onda je dobar,sve ostalo je ili manje bitno ili nebitno..

    1. 2. 2018,   21:59
  • Kujundzic go*no,Bahtijarevic duša od čovjeka,uvijek voljan pomoći i sto je najvaznije,odlican u svom poslu.U urednoj drzavi bi ovaj prvi vec bio smijenjen,u našoj je normalno da ovaj drugi odleti.

    1. 2. 2018,   22:06