Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bebe smo morali vezati da se ne ozlijede primajući infuziju'

None Foto: Nova TV, privatni album

Roditelji su kad su im djeca bolesna posebno osjetljivi, mi shvaćamo da roditelji mogu shvatiti neku našu riječ ili postupak kao neadekvatan, kaže Alemka Markotić

Ravnateljica zagrebačke Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić govorila je o slučaju koji je uzbunio javnost nakon što je majka blizanaca objavila fotografije postupanja bolničkog osoblja prema njenoj djeci.

U Dnevniku Nove TV Markotić je rekla kako je zdravstvena inspekcija obavila svoj posao na klinici, ali ona o rezultatima ne može govoriti dok ne dođe službeno priopćenje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Mi smo proveli svoju unutarnju kontrolu na odjelu za dojenčad i novorođenčad i vidjeli smo da je kompletno i njega i liječenje adekvatno, a da je tijek bolesti u skladu s tijekom njihove bolesti. 

BEBA PUNA RANA Mama šokirana kad je skinula pelene: 'Isuse Bože, što je ovo'

Vidjeli smo fotografije. Dvije stvari, jedna je izgled te dječice, a druga je podatak da su bili vezani za krevet.

Konkretne fotografije ja ne mogu komentirati jer nama nisu službeno dostavljene, vidjeli smo ih preko medija. Ono što mogu reći da u slučaju obilnih proljeva, u slučaju odraslih, a pogotovo kod male djece, koža je nježna, ako takva djeca imaju višednevne, dugotrajne proljeve s obilnim stolicama koje su ako su virusne, u pravilu kisele, jednostavno se može razviti i pored najbolje njege mazanja, presvlačenja i pranja, otok,  iritacija i crvenilo no sve to vrlo brzo nestane nakon što proljev stane. 

Vezivanje za krevet?

Nažalost tako maloj djeci ne možete objasniti da ne smiju micati rukicu ili nogicu dok primaju infuziju ili u slučaju da primaju hranu na sondu. To su privremene mjere gdje moramo labavo vezati ruku da ne bi došlo do ozljeđivanja djeteta. 

MAJKA BLIZANACA ZA 24SATA 'Bebe su imale rane. Rekli su da ih ne mogu stalno previjati'

Što se tiče broja medicinskog osoblja - ima li ga dovoljno na tom odjelu?

U zadnje vrijeme smo dobili dosta sestara. Tijekom dana tu su 4 sestre, poslijepodne 2, po noći 2. To je naš standard, s time radimo i do sada nismo imali nikakvih problema na tom odjelu.

Kako komentirate izjave majke koja se žalila na izrazito neprofesionalno ponašanje vašeg osoblja?

Ja to mogu komentirati tek kada se gospođa nama obrati službeno. Mi smo dobili tek vanjske informacije. tek kad ćemo razgovarati s gospođom moći ću komentirati. Ja koliko znam naše osoblje se trudi uvijek da bude maksimalno na usluzi koliko god može. Svi smo mi ljudi, u nekom trenutku se može dogoditi da bude neke riječi koje... Roditelji su kad su im djeca bolesna posebno osjetljivi, mi shvaćamo da roditelji mogu shvatiti neku našu riječ ili postupak kao neadekvatan, ali prema informacijama koje imam nisam dobila izvješće da se radilo o neljubaznosti ili tako nečemu. 

FOTOGRAFIJE UZNEMIRILE HRVATSKU Objavila šokantne slike beba u ranama iz zagrebačke bolnice

Ovdje je bila i policija. Dobili ste prijetnje?

Da, nismo dobili direktno prijetnje niti smo dobili prijetnje od majke i obitelji, ali smo vidjeli na Facebook stranici osobe koja je podijelila slike da se prijetio smrću osoblju, da se iznose podaci osoblja što je zabranjeno tako da je policija napravila izvid i dalje će postupati po dužnosti. Mogu samo reći da je ova klinika spasila jako puno djece, spasila tisuće djece i da ja stojim iza kvalitete rada ove klinike i njenih djelatnika. 

Tema: Hrvatska

Komentari (157)
  • Moja je djevojcica isto bila vezana da ne iscupa braunilu kroz koju je dobivala koktel antibiotika i znala sam da je to za njeno dobro.Sreca sto je vecinom vremena spavala pa je taj period lakse prosao.Sto se tice pelena gotovo cijeli dan sam bila s njom pa sam je presvlacila redovito.Ono sto me strahovito zalostilo i izludivalo je beba u kreveticu pokraj ,beba iz doma,cijeli dan pokakana i mokra.Na molbu da je ja presvucem sa pelenama svoga djeteta dobila sam opomenu da ce me izbaciti van jer po pravilima ne smijem dirati tude dijete.Cije dijete? Nicije...Jos me i sad proganjaju te zelene oci koje su trazile bar malo njeznosti i ljudskosti koju nije dobila od ni jedne sestre koja je prosla kroz sobu,a bilo ih je puno....

    28. 1. 2019,   20:56
  • Svatko ko dobro vidi-vidi da je pelena totalno do maksimuma natopljena mokračom - proljevom i da na sve strane van iz nje curi.Sramite se svi koji branite i podržavate takav odnos i nebrigu za malu djecu!Puj!!!

    28. 1. 2019,   21:02
  • Ali da ih treba drzati u cistom, suhom i mazati ojedine, treba!

    28. 1. 2019,   20:52