Obavijesti

News

Komentari 49

Bero je ušutkao protivnike na kratko, ali u SDP-u još ratuju

Bero je ušutkao protivnike na kratko, ali u SDP-u još ratuju
6

Očekivao se kraj sukoba između Bernardića i nezadovoljnih SDP-ovaca, ali pismo su pospremili pod tepih, pobunjenike poslali na hlađenje i nastavili se družiti kao da se ništa ne događa

VIDEO

Mnogi su očekivali da će SDP na sjednici predsjedništva održanoj u utorak riješiti sukob između šefa Davora Bernardića i članova stranke koji žele da Bero konačno ode.

No po dobrom starom običaju, ondje se dogodilo - ništa.

Kako Bero Constanza izbjegava protivnike da ga ne bi smijenili
Kako Bero Constanza izbjegava protivnike da ga ne bi smijenili

Pismo Beri koje je potpisalo 90 nezadovoljnih pospremili su pod tepih, na hlađenje poslali pobunjenike iz predsjedništva i družili se kao da se ništa ne događa. No u SDP- u i dalje vrije, kaos se nastavlja i rat dvije struje traje. Bernardić nije utišao nezadovoljstvo niti je sebe spasio od budućih poteza neistomišljenika. Prema riječima svjedoka s predsjedništva, navodno je htio “nepodobnima” odmah presjeći člansku iskaznicu, no kako kaže Komadina, oni su legalisti, pa ne rade ništa mimo statuta stranke.

sdp

- Očito je da imamo krizu vodstva SDP-a i neophodni su novi unutarstranački izbori, a to se najbrže može riješiti da Bernardić podnese ostavku te da se pokrenu procesi sukladno statutu - izjavio je Ranko Ostojić (SDP) nakon što je šef stranke odbio na sjednici predsjedništva pročitati pismo i otvoriti raspravu o problemima. 

Ostojić o SDP-u: Bolje mučan kraj nego živjeti u mukama
Ostojić o SDP-u: Bolje mučan kraj nego živjeti u mukama

- Bolje mučan kraj nego živjeti u mukama. Ovo je agonija koja predugo traje i koju SDP-ovi članovi ne zaslužuju - izjavio je Ostojić.  Naveo je i kako je za njega tužna situacija da se članovi predsjedništva, izabrani na konvenciji koji imaju puni legitimitet, izbacuju sa sjednice tijela u koje su izabrani. Raspisivanje izbora u SDP-u od vodstva stranke zatražio je i zastupnik i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras, koji nije među potpisnicima pisma. 

maras

- Svi kojima je u interesu da stranka i građani od SDP-a dobiju najviše što mogu trebali bi se zalagati za ovo rješenje - rekao je Maras.

Iako su se u javnosti pojavile neslužbene informacije da bi Bernardić zbog pritiska mogao otići s mjesta predsjednika za dva tjedna, iz redova nezadovoljnika njegovom politikom, ali i članova predsjedništva koji nisu potpisali pismo, tvrde da o tome ne znaju ništa.  

Kolar: S ovim vođenjem SDP-a mi ćemo jednostavno nestati
Kolar: S ovim vođenjem SDP-a mi ćemo jednostavno nestati

- Ne očekujem da ću biti isključen iz SDP-a zato što prenosimo razmišljanja terena predsjedniku stranke - rekao je u Saboru zastupnik Vedran Babić, koji je jedan od potpisnika pisma. Dodao je da su na sjednici predsjedništva “svjedočili nastavku guranju stvari pod tepih”.

- Napisati pismo predsjedniku stranke ne može biti mimo statuta. Mogao je dobiti 90 istih pisama od svakog potpisnika pojedinačno i što bi onda rekao, da je mimo statuta - upitao je. 

Rajko i dalje uz bok Komadini
Ostojić nije zaboravio Bernardiću da se bez riječi povukao s mjesta kandidata za gradonačelnika i još ostao u njegovu timu. Sad se trudi držati ga ‘politički živim’ na aparatima
Dio vidi Komadinu na Berinu mjestu do izbora
Javno i dalje Bernardiću čuva leđa, no čas ‘ne čuva plažu zimi’ a čas ne pomišlja voditi stranku.
Grbin: Ja nisam Pernar da bih čekao da netko pozove stražu
Grbin: Ja nisam Pernar da bih čekao  da netko pozove stražu

Ne odstupi li Bernardić pod pritiskom, nezadovoljnici trebaju dobiti potporu 52 člana glavnog odbora kako bi se sazvala izvanredna konvencija. Na pitanje imaju li potporu tog stranačkog tijela Babić je rekao:

- Nismo to istraživali. Vjerujemo u časnost, u želju članova glavnog odbora da stranka ide dalje, jer svatko normalan i objektivan vidi da nemamo rezultata ovakvim načinom rada.

 Postavilo se i pitanje kako će ubuduće funkcionirati klub zastupnika s obzirom na to da su potpis na pismo stavila i 23 zastupnika.

- Dvije trećine kluba zastupnika potpisalo je pismo. Inzistiramo na reakciji. Najavljena je sjednica predsjedništva, valjda će biti do Velike Gospe - zaključio je. Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina poručio je jučer kako će SDP svoje probleme riješiti na stranačkim tijelima.

- SDP će uvijek opstati i ostati. Možda netko neće biti u SDP-u, svi smo mi prolazni - rekao je Komadina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.