Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Bili smo HDZ-u dobri dok smo im skupljali glasove za izbore'

None Foto: Patrik Macek/Pixsell, Hrvoje Jelavić/Pixsell

Ivan Penava je u ponedjeljak rekao  da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj na što mu je premijer Plenković poručio kako nije nadležan voditi politiku HDZ-a.

Nakon što je premijer Plenković, komentirajući njegove izjave o "kontinuitetu velikosrpske politike u hrvatskoj, vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi poručio da on nije nadležan voditi politiku HDZ-a, oglasio se i bivši lički HDZ-ovac Darko Milinović.

Na svom Twitteru napisao je:

- Ivane, čujem da nisi nadležan voditi politiku HDZ-a. E to ti je tako i ja sam bio "nadležan" kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore, a kad sam imao drugačije mišljenje od nadležnih moja"nadležnost"je naprasno prestala, ups...pardon izbačena...

Podsjetimo, Ivan Penava je u ponedjeljak rekao  da postoji kontinuitet velikosrpske politike u Hrvatskoj, a Vukovar je "epicentar kontinuirane velikosrpske puzajuće agresije".

OŠTRI PLENKOVIĆ: 'Nije Penava nadležan da vodi politiku HDZ-a, već njegov vrh'

Na konferenciji za novinare u vukovarskoj Gradskoj upravi svoju tvrdnju potkrijepio je pojedinim primjerima od 2013. do 2018. koji, po njemu, na to upućuju.

Tako je spomenuo potporu koju je, po njegovim riječima, 2013. uhićenicima za ratni zločin u Trpinji kod Vukovara izrazio predsjednik SDSS-a i saborski zastupnik te stranke Milorad Pupovac.

IVAN PENAVA: 'U Vukovaru postoji kontinuitet velikosrpske puzajuće agresije'

"Što reći kad ta ista osoba 2016. po pravomoćnoj presudi posjeti osobno u zatvoru ratne zločince s ukupno 138 godina zatvorske kazne?" upitao je Penava te ocijenio da to "ne može biti slučajnost".

Komentari (63)
  • Osobno neznam što se dešava sa Penavom?Taj čovjek ponekad stvarno prelazi granicu dobrog ukusa.Što on želi od nas Hrvata i Hrvatske?

    15. 1. 2019,   08:27
  • Hm sa ovim što ste radili i kako se ponašali zadnjih godinu dana više bi glasova za HDZ izgubili nego zaradili ! Zato i jesi bivši a i Penava će uskoro biti ! U 2019. godini nam ne treba huškačka retorika niti sa jedne strane političkog spektra. Osim onima kojima smeta trenutna vlast iz nekih osobnih ( Milinović ) ili poslovnih ( Penava ) interesa !

    15. 1. 2019,   08:32
  • Tko je komentare na prvih pet pozicija subvencionirao sa 50 pluseva?

    15. 1. 2019,   10:34