Obavijesti

News

Komentari 68

Bivši župnik iz Zaprešića: 'Sad se uhodavam u svoj novi život'

Bivši župnik iz Zaprešića: 'Sad se uhodavam u svoj novi život'
1

ŽENI SE Omiljeni župnik u Zaprešiću na misi je šokirao vjernike priznanjem da se zaljubio u župljanku, da će napustiti svećenički red i zasnovati obitelj. Pronašao si je i posao...

VIDEO

Bivši pater Vinko Sudar (36), koji je u siječnju na misi u Zaprešiću objavio da napušta svećenički poziv jer je odlučio zasnovati obitelj, postao je prodajni menadžer.

Svoj novi, svjetovni posao nije želio puno komentirati.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:57

Na pitanja kako mu je na novom poslu i nedostaje li mu posao župnika, rekao je: “Ni s čim još ne želim izlaziti u javnost. Još je sve vrlo friško i novo te se trebam uhodati prvo. Komentirao bih tek za mjesec dana”.

Prijatelji koji ga dobro poznaju ne sumnjaju da će se Vinko snaći u poslu.

'Naš Vinko nije za svećenika, neka se oženi ako on to želi...'
'Naš Vinko nije za svećenika, neka se oženi ako on to želi...'

- Uvijek je bio poduzetan, i prije nego je postao svećenik - kaže nam jedan od njegovih prijatelja. I prije se zanimao za kompjutore, pogotovo za izradu web stranica.

Njegovi poznanici nam kažu kako se Sudar za početak želi povući od javnosti i imati mir, “možda u neku kućicu i uzgajati životinje”.

Bolje nego da je skrivao 

- Vinko je prirodno nadaren socijalnom i općom inteligencijom. Ne sumnjamo da će se probiti u poslovnom svijetu, iako mu je teologija jedino zvanje za koje se školovao. Bio je jako poduzetan tijekom župničke dužnosti i sigurno će prenijeti to i u posao. Oduvijek je bio zainteresiran za računala. U mladim danima zanimao se za izradu web stranica. Podsjetimo, nakon što je javno rekao da se povlači iz službe, govorio je uz smijeh da je već čuo glasine prema kojima je jedna djevojka već trudna s njim te rekao da to nije istina i da je djevojka s kojom bi želio osnovati obitelj - nevina.

Svećenik se ne može oženiti u crkvi, osim ako to Papa dozvoli
Svećenik se ne može oženiti u crkvi, osim ako to Papa dozvoli

- Neka mu je sretno. Drago nam je da je javno rekao da odlazi i da više neće biti svećenik umjesto da je to skrivao - kaže jedna Zaprešićanka.

Na mjesto župnika u Župi Kraljice Apostola u Zaprešiću došao je u prosincu 2011. Rođen je 1982. godine u Ivankovu kraj Vinkovaca kao deveto od dvanaestero djece.

Opet je odabrao ljubav 

Stric Pero Sudar, koji je u životu svojih nećaka i nećakinja odigrao veliku i značajnu ulogu, već je godinama pomoćni biskup vrhbosanski u BiH.

Napustio crkvu zbog ženidbe: Bivši pater sada prodaje aute
Napustio crkvu zbog ženidbe: Bivši pater sada prodaje aute

U svojem rodnome mjestu Vinko je završio osnovnu školu i poželio postati svećenik. Krenuo je u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju kao sjemeništarac Đakovačke i srijemske biskupije te mu se javila želja za redovništvom. U novicijat palotinaca u Vinkovcima ušao je 2000. godine i položio svoje prve zavjete. Kasnije je pohađao i studij filozofije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove do 2003. Svoju prvu pastoralnu službu obavlja kao župni vikar u Vinkovcima, a na jesen 2009. odlazi na postdiplomski studij iz psihologije i duhovnosti na Papinsko sveučilište Gregoriana u Rimu te dvije godine kasnije postaje magistar znanosti. Tad dolazi u Zaprešić kao župnik...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...