Obavijesti

News

Komentari 94

Sa Zrća je pobjegao u gaćama i obrijao glavu da ga ne skuže...

Sa Zrća je pobjegao u gaćama i obrijao glavu da ga ne skuže...
24

NIJE MU POMOGLO Douglasa Canea DORH sumnjiči da je oštrim predmetom presjekao venu i aortu Ugu Wilsonu i ubio ga. Drugog muškarca je izbo po leđima, bedru i prsnom košu, a trećeg po bedru

VIDEO

Pomalo rastresen i sa strahom u očima izašao je Douglas Cane iz policijske marice te prohodao nekoliko koraka do 1. policijske postaje u Zadru, vezan i u pratnji dvojice policajaca. S kaznenom prijavom za ubojstvo i pokušaj ubojstva priveli su ga u petak oko 11 sati. Pitali smo ga kako se osjeća, no samo nas je ošinuo pogledom. Nije rekao ni riječ.

 Cane (25), Britanac koji je u srijedu na Zrću ubio 26-godišnjeg zemljaka Uga Wilsona, a teško ranio Milesa Lawrencea (26) te lakše ozlijedio trećeg Britanca, uhićen je u Splitu u zračnoj luci Resnik dok je pokušavao pobjeći iz zemlje. Nije mu pomoglo što je obrijao glavu kako bi promijenio izgled. Ovo je njegova fotografija snimljena neposredno nakon ubojstva dok je panično bježao s Paga. Bio je polugol, nosio je bermude i imao kosu, koju je nakon bijega obrijao.

Nekako je došao do Splita i zaputio se u zračnu luku. Ondje su računala oglasila alarm na unos njegova imena, a policija je odmah reagirala. Cane je napao muškarce nožem ispred kluba Kalypso, iz kojeg su ih izbacili, probovši Uga Wilsona, a čak pet puta ubo je i teško ozlijedio Lawrencea. Wilsonu je presjekao venu i aortu te je preminuo u Domu zdravlja u Novalji, kamo su ga hitno prevezli. Lawrenceu je danima život bio u opasnosti. Ima nekoliko rana na leđima i desnom bedru te otvorenu ranu prsnog koša. U međuvremenu mu se stanje poboljšalo pa su ga s Jedinice intenzivnog liječenja prebacili na odjel zadarske Opće bolnice. Trećeg muškarca je izbo po bedru. 

'Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo da je sad netko ubijen'
'Iživljavaju se i drogiraju, nije ni čudo da je sad netko ubijen'

Sukob oko plinskih ampulica?

Navodno su se Britanci sukobili oko prodaje plinskih ampulica s dušičnim oksidom. On se udiše preko balona i izaziva pomanjkanje kisika u tijelu te su omamljeni, što se mladim partijanerima očito sviđa. Kod nas se mogu legalno kupiti u dućanu, a u Britaniji je zabranjen pa mladi Britanci kod nas legalno i s guštom uživaju u tom opijatu. Ampulica u trgovini stoji tri kune, a u klubovima ih znaju prodavati i po sto kuna pa je zarada velika. Upravo su se oko toga sukobile dvije skupine preprodavača, a uhićeni je muškarac na vrhuncu sukoba izvukao nož i počeo napadati okupljene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Prevezao ga na skuteru

Očevici su nam rekli da je zavladala histerija i da je bilo puno krvi. Cane je nakon napada i ubojstva pobjegao na parkiralište Zrća te zamolio znanca s partyja da ga “prebaci” na skuteru. Ovaj je to učinio, navodno i ne znajući da vozi ubojicu kojeg je poznavao samo po nadimku. Kako je Cane došao do Splita, policija će utvrditi istragom.

U četvrtak su ga doveli u policijsku postaju u Novalju, a u petak pritvorskom nadzorniku zadarske policijske uprave. Bio je na saslušanju kod Županijskog državnog odvjetnika, odakle su ga odveli do suca istrage, koji mu je odredio pritvor do 30 dana.

- Pritvor je određen zbog mogućnosti da utječe na svjedoke i zbog opasnosti od bijega s obzirom na to da je i uhićen u bijegu - kazao je sudac Hrvoje Visković, koji je u ovom slučaju i sudac istrage i glasnogovornik Županijskog suda u Zadru. Dodao je i kako će ispitati i dvojicu ranjenih Britanaca u svojstvu svjedoka.

Britanski osumnjičenik za ubojstvo i pokušaj ubojstva Douglas Cane branio se šutnjom i u policijskoj kriminalističkoj istrazi, ali i kod državnog odvjetnika. Angažirao je odvjetnike iz zagrebačkog odvjetničkog ureda Matić i partneri.

POGLEDAJTE GALERIJU:

8
| Foto: Dino Stanin/PIXSELL/meteo.hr

Pritvor od mjesec dana

Na pitanje novinara kakva je mogućnost da se Canea izruči britanskom pravosuđu, sudac Visković je rekao kako je to složena procedura o kojoj se odlučuje tek nakon podizanja optužnice. Velika Britanija može tražiti njegovo izručenje jer je njihov državljanin. Hoće li ga Hrvatska i izručiti, ovisi o bilateralnim sporazumima dvije zemlje, a odluka se donosi u suradnji našeg i njihova ministarstva.

Suđenjem u Velikoj Britaniji smanjili bi se troškovi postupka, izbjegli prevoditelji i slično, a Britanac bi imao mogućnost odsluženja kazne u svojoj domovini.

O svemu se oglasilo i Državno odvjetništvo RH koje Canea sumnjiči za tri kaznena djela: ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"