Obavijesti

News

Komentari 72

Brat Marije Puh u ZET-u radi kao voditelj i prima 7500 kuna

Brat Marije Puh u ZET-u radi kao voditelj  i  prima 7500 kuna
1

No nije to jedino zapošljavanje u ZET-u za koje postoji sumnja da bi mogla biti riječ o političkoj trgovini. Posao navodno čekaju još neki bivši članovi HNS-a...

VIDEO

Brat saborske zastupnice Marije Puh, koja je napustila HNS i prešla u stranku Milana Bandića, zaposlen je u prosincu prošle godine u ZET-u uz ugovor na neodređeno, prije nego što se počelo spekulirati da će Marija napustiti stranku. Milan Puh stigao je putem javnog poziva kojeg je ZET raspisao u rujnu 2017. godine.

Milan Puh, kako Jutarnji doznaje, zaposlen je na mjesto voditelja poslova ZET-a u Podsusedu i ima koeficijent za obračun plaće 2,95, što znači da mu je plaća minimalno 7500 kuna neto.

- Zagrebački električni tramvaj d.o.o. štiti osobne podatke svojih radnika u okviru ugovornog radnopravnog odnosa. Podaci koje tražite osobne su prirode, zadiru u privatnost radnika jer se odnose na njegov ugovor o radu te vam ih stoga nismo u mogućnosti dostaviti - odgovorili su iz ZET-a na upit o zaposlenju Milana Puha.

Prešla kod Bandića, a brat joj u ZET-u: 'Tamo radi godinama!'
Prešla kod Bandića, a brat joj u ZET-u: 'Tamo radi godinama!'

Njegova osnovna bruto plaća izračunava se tako da se koeficijent od 2,95 množi s osnovicom od 2884 kune te se dodaje stalni dodatak od 680 kuna. To ukupno iznosi 9187 kuna osnovne bruto plaće.

- Budući da radi kao dispečer, ima pravo i na ostale dodatke, kao što su noćni rad i rad blagdanom - govore sugovornici Jutarnjeg.

No nije to jedino zapošljavanje u ZET-u za koje postoji sumnja da bi mogla biti riječ o političkoj trgovini. Budući da je u Bandićeve redove prešao i donedavni član Predsjedništva HNS-a i šef krapinsko-zagorskog HNS-a Anđelko Topolovec, kojemu je Marija Puh izrazito bliska i odana, u ZET-u bi se uskoro mogla zaposliti i Mirjana Palčec, vijećnica u Skupštini Krapinsko-zagorske županije.

Bivša HNS-ovka prelazi Mikiju, sad će imati čak 10 zastupnika
Bivša HNS-ovka prelazi Mikiju, sad će imati čak 10 zastupnika

Ona je s još pet HNS-ovih vijećnika pod vodstvom Anđelka Topolovca prešla u redove Milana Bandića, koji će sada prvi put imati i Klub vijećnika u Skupštini, a za nagradu bi se također trebala zaposliti u Holdingu. 

Kako Jutarnji doznaje, njena molba za posao u ZET je već stigla, ali nije još formalno zaposlena. Iako se, kažu izvori, već hvalila da će se zaposliti, no pitanje je na koje radno mjesto, s obzirom na to da je po struci krojačica.

U političkim kuloarima spominje se i ime Maje Pepelko, također bivše HNS-ove vijećnice u Skupštini, kojoj je navodno obećano zaposlenje u Gradskim knjižnicama Zagreb, a i Jurica Vugrek, tamošnji bivši predsjednik Mladih HNS-a, navodno se trebao zaposliti u Gradskom uredu za kulturu, iako on za Jutarnji to demantira, a iz Gradskog ureda su nam poslali odgovor kako nije tamo zaposlen, pa može biti da su naši medijski upiti spriječili njegovo zapošljavanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...