Obavijesti

News

Komentari 100

'Čuo je konfete, izletio van sa sjekirom i pljuvao po djeci...'

'Čuo je konfete, izletio van sa  sjekirom i pljuvao po djeci...'
9

Bivši hrvatski branitelj (49) bolovao je od prilično teške psihičke bolesti, navodi Novi list. Problematičan i incidentan postao je prije otprilike dvije godine, a sve je eskaliralo lani kada mu je umrla majka

VIDEO

Duševno rastrojenog muškarca (49) koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak napravio pravu dramu u Opuzenu policija je svladala tek oko pet ujutro. Pozivi na predaju nisu urodili plodom, pa se policija odlučila na drugu taktiku - pustiti muškarca koji je prethodno ozlijeđen u eksploziji plinske boce da se izmori, pa ga potom svladali elektrošokerom.

Zapalio kuću i ranio policajce: Svladali su ga elektrošokerom
Zapalio kuću i ranio policajce: Svladali su ga elektrošokerom

Kako doznaje Novi list od mještana Opuzena, ovaj bivši hrvatski branitelj bolovao je od prilično teške psihičke bolesti. Problematičan i incidentan postao je prije otprilike dvije godine, a sve je eskaliralo lani kada mu je umrla majka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Očevici tvrde da je povod cijelom incidentu bio dječji rođendan koji se odvijao u dvorištu susjedne kuće. Nakon što su ispaljene konfete to je očito bio okidač za sve što je uslijedilo.

Počeo je prijetiti pa su susjedi pozvali policiju.  On se zatim zabarikadirao u kuću iz koje se ubrzo osjetio miris plina. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo.

Od siline eksplozije kuća se prepolovila i izgorjela, a kad su ga policajci pokušali odvući od požara, napao ih je velikim nožem. Jednog je porezao po prstima, dok je drugog jače ozlijedio po rukama te su ga helikopterom HRZ-a prevezli u bolnicu u Split.  Duševno rastrojeni muškarac opečen po tijelu uspio se popeti na jedan dio krova, točnije betonske ploče, po kojoj se prošetavao sa oštrim kosorom u rukama.

Oko 23.30 sati na teren je izašla specijalna policija koja je muškarca pokušala skinuti s krova, a u tome su uspjeli tek oko pet sati ujutro.

Zapalio kuću i velikim nožem ozlijedio policajce u Opuzenu
Zapalio kuću i velikim nožem ozlijedio policajce u Opuzenu

Novi list navodi i kako je tijekom noći tražio i svećenika. No policija nije udovoljila toj molbi, jer su procijenili da će nakon razgovora s njim počiniti samoubojstvo.

'Policajci su zbrinuti, ne očekuju se ozbiljnije posljedice'

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je u ponedjeljak da su policajci koji su ozlijeđeni tijekom incidenta u Opuzenu zbrinuti, te se ne očekuju ozbiljnije posljedice.

"Počinitelj je zadobio teže ozljede prilikom eksplozije. Što se tiče policajaca, zbrinuti su u KBC-u Split i u bolnici u Dubrovniku. Neće biti ozbiljnih posljedica i očekujem da se uskoro vrate na posao i nastave raditi profesionalno kao i do sada", rekao je Božinović novinarima tijekom godišnje vježbe interventne policije.

Medved: Nimo dobili zahtjev za pomoć branitelju

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u ponedjeljak da je muškarac, koji je u nedjelju u Opuzenu dignuo kuću u zrak, hrvatski branitelj koji je imao zdravstvenih teškoća, no Ministarstvo branitelja nije zbog njega od nikoga dobilo zahtjev za pomoć.

"Imamo saznanja da se radi o hrvatskom branitelju, po onom što nam je poznato radi se o čovjeku koji se duži period liječio, imao je zdravstvenih poteškoća", rekao je Medved novinarima napominjući da Ministarstvo nije informirano o mogućem zahtjevu za pomoć.

Da su dobili tu informaciju, kazao je, pružili bi mu psihosocijalnu pomoć u suradnji sa zdravstvenim tijelima i relevantnim službama, kao što svakodnevno postupaju u čitavoj Hrvatskoj, s obzirom da su njihove službe 24 sata dnevno dostupne braniteljima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi