Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dalija želi na Pantovčak: 'Pred vas stavljam srce, ali i razum'

None Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kako bi se što bolje pripremila za predstojeće predsjedničke izbore tijekom ljeta sam napisala strategiju borbe protiv korupcije za razdoblje 2020. - 2025., stoji u objavi Dalije Orešković

Predsjednica stranke Start Dalija Orešković je na svojoj je Facebook stranici objavila svoj 'plan za Hrvatsku'. Radi se o planu s kojim namjerava izaći na predstojeće predsjedničke izbore.

Njezin status prenosimo u cijelosti:

Moj plan za Hrvatsku

Dragi prijatelji, kako bi se što bolje pripremila za predstojeće predsjedničke izbore tijekom ljeta sam napisala strategiju borbe protiv korupcije za razdoblje 2020. - 2025. što će biti okosnica moje kampanje.

Stavljam pred vas srce, ali i razum. Sve ono što sam naučila tijekom svoje karijere u kojoj je bilo uspona, ali i padova iz kojih želim izaći jača. To neće biti moguće bez vaše potpore jer iza mene ne stoje nikakvi lobiji ni elitni krugovi.

Moj plan za Hrvatsku temelji se na pet stupova:

1. Potpuna objava svih uplata i isplata u državnom proračunu kako političari više ne bi mogli trošiti vaš novac na svoje luksuze, plaćajući kojekakve izmišljene troškove rodbini, kumovima i prijateljima.

2. Uspostavljanje Ureda za prevenciju korupcije koji bi imao bitno širi djelokrug rada

3. Potrebno je proširiti krug dužnosnika koje obuhvaća Zakon o sprječavanju sukoba interesa na zastupnike u EU parlamentu, ravnatelje državnih ustanova, veleposlanike, članove uprava javnih poduzeća... Ljudi na važnim funkcijama moraju služiti, a ne vladati.

4. Velik broj županija, gradova i općina stvara i održava korupciju. Njihov broj moramo smanjiti.

5. Izborni zakon treba korigirati jer ovaj koji imamo ne odgovara zahtjevima 21. stoljeća i također generira korupciju. Sve kreće iz političkog vrha, a trenutni saziv parlamenta ostat će upamćen samo po preletačima.

Cjelokupni program bit će objavljen uskoro o čemu ćete prvi biti obaviješteni vi koji me pratite na društvenim mrežama. Molim vas da podijelite ovaj status i svojim prijateljima kažete za moj plan. On se može ostvariti pobjedom na izborima.

Dalija - predsjednica bez maske

Komentari (96)
  • Dok god glasamo za HDZ - SDP nema nam boljitka !! Lijepo se vidi gdje smo sada u EU........

    31. 8. 2019,   12:38
  • Dosta više. Kakve su ovlasti a i kandidati slobodno možemo postaviti i Donald Ducka na to mjesto. Promjena ne bi bilo.

    31. 8. 2019,   12:39
  • Moj plan za bolju Hrvatsku: 1. - dati uhljebima koji se zapošljavaju po rodbinskim vezama otkaz 2. - na njihovo mjesto zaposliti sposobne, a ne podobne Mladi i sposobni vam odlaze van raditi jer radi uhljeba neradnika ne mogu konkurirati, a nesposobni koji su zaposleni preko rodbinskih veza nemaju znanja i kvalifikacija voditi posao koji im je namješten. Zato nastaju veliki gubiti i šteta u poduzećima, a mladi masovno iseljavaju.

    31. 8. 2019,   12:30