Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Davor Bernardić tvrdi: Napadi na Srbe nisu izolirani slučaj

None Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ocijenio je kako, s druge strane, "imamo predstavnike Srba u Hrvatskoj, koji umjesto da štite Srbe, štite HDZ, vladajuće i zajedno s njima sjede u toj istoj Vladi"

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić izjavio je u petak, komentirajući nedavne napade na pripadnike srpske nacionalne manjine, da ti napadi nisu izolirani slučaj te ustvrdio da se, kada SDP dođe na vlast, takvi napadi i nasilje, više neće smjeti događati.

Na novinarsko pitanje o stavovima SDP-a o nedavnim napadima na pripadnike srpske nacionalne manjine, predsjednik SDP-a je rekao da "napadi nisu izolirani slučaj."

"Nažalost, to je tek jedan od napada na pripadnike Srba u Hrvatskoj, za vrijeme ove Vlade, ali to ni ne čudi, jer imamo Vladu koja tolerira upotrebu ustaškog pozdrava 'Za dom spremni!' i ne kažnjava te anomalije u društvu", ustvrdio je Bernardić.

DSS: 'Napad na Srbe kod Knina i Kistanja nije slučajan incident'

Ocijenio je kako, s druge strane, "imamo predstavnike Srba u Hrvatskoj, koji umjesto da štite Srbe, štite HDZ, vladajuće i zajedno s njima sjede u toj istoj Vladi", rekao je Bernardić.

Nastavio je da u SDP-u ne dijele ljude, bez obzira je li netko Hrvat, Srbin, Bošnjak, katolik, pravoslavac, musliman, muško, žensko, gay ili straight, da je njima jedino važno je li netko čovjek.

"Kada mi dođemo na vlast ovakvi napadi i ovakvo nasilje više se u Hrvatskoj neće smjeti događati," istaknuo je.

Bernardića ne čudi što je izostala reakcija predsjednice Republike Hrvatske jer, kako je rekao," znamo da je ona u predizbornoj kampanji." 

"Nekima očito paše da se u predizbornoj kampanji ne govori o temama koje muče hrvatsko društvo, poput nikad veće korupcije, siromaštva, iseljavanja, nego da se govori upravo o nacionalnim sukobima. To je za nas potpuno neprihvatljivo i nedostojno predsjedničke kampanje," ustvrdio je.

GRABAR KITAROVIĆ: 'Slučaj u Kninu komentirat ću kad dobijem policijsko izvješće'

Govoreći o plaćama učitelja, medicinskih sestara i liječnika, Bernardić je rekao da je "SDP od početka na stavu da javnom servisu, pogotovo najvitalnijim funkcijama, medicinskim sestrama, liječnicima, učiteljima i policajcima, kojima prijeti egzodus, koji se već i događa, treba povećati plaće."

"SDP u posljednjih godinu dana predlaže plan za povećanje plaća, kojim bi se sve plaće u Hrvatskoj, a pogotovu plaće medicinskih sestara, liječnika, policajaca i učitelja povećale između pet i deset posto. To je nešto na čemu ćemo inzistirati, jer vjerujemo da je došlo vrijeme da ljudi budu pošteno plaćeni za svoj posao."

Dodao je da ova Vlada, nažalost, ne pokazuje nikakvu dozu kompetentnosti da odgovori na te izazove i da podigne plaće upravo onima, kojima je podići plaće najpotrebnije - najvitalnijim funkcijama u državi.

Pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve Drugog svjetskog rata i poraća ekshumirane u Gračanima 'NAROD JE PODIJELJEN' Škoro o napadu u Kninu: Nama ne treba brojanje krvnih zrnaca

Bernardić je u petak u Čavlima sudjelovao na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća u povodu Dana općine. Rekao je da je riječ o jednoj od najuspješnijih općina u Hrvatskoj, pogotovo kada je u pitanju dizanje standarda života i briga za djecu.

 

Komentari (30)
  • Mladi čovjek,koji bi trebao biti neovisan o starim komunističkim frazama je totalno isprazan i nepopravljiv,jadni mi sa desnim i lijevim partijskim krilom,Bero,zašto nisi nešto rekao o zločinima nad nevinima u Gračanima,i duž cijelog Zagreba,sram vas može biti,Kumrovčani!

    23. 8. 2019,   20:51
  • Duduk,ništa vise neću reci !!!

    23. 8. 2019,   22:34
  • Govori istinu. Pale i jedni i drugi a zajedno sjede u vladi. S druge strane, ti isti koji tuku srbe, tuku i hrvate.

    24. 8. 2019,   08:33