Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Dijete mi je poginulo. Nadam se kako će moje suze pomoći...'

None Foto: Pixsell, HRT 5

Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli, ali neće to proći tako lako, rekao je Vladimir M. bolno prekrivajući lice rukama. Njegova kći Greta poginula je četvrtak oko 21 sat na Karlovačkoj cesti u novozagrebačkom naselju Blato

Greta je poginula dok je s ocem i sestrom blizankom prelazila pješački prijelaz. Njezin život ugasio je obijesni vozač (33) BMW-a pod utjecajem alkohola.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Izmjerili su mu 0,34 promila alkohola. Dojurio je iza zavoja, nije ni kočio. Djevojčica je preminula na mjestu. Njezin otac za HRT je ispričao što se dogodilo.

- Ja sam stao na zebru, jedan je dojurio s gornje strane. Stao sam i rekao: ‘Čekajte, cure, vidite kako ovaj juri’ i krenuo osluškivati jer je nepregledno, zavoj je. Osluškivao sam i po zvuku čuo da nema nikoga. Kažem im: ‘Možemo’ i moja Greta je krenula. Koja je to brzina bila, vidite da nema tragova kočenja, nema ničega - jedva susprežući suze pričao je Vladimir.

Foto: HRT/screenshot

Zatekli smo ga ispred obiteljske kuće u Blatu udaljene 100-tinjak metara od mjesta na kojem je Greta poginula. U petak popodne na Karlovačku cestu kraj kobnog pješačkog prijelaza stigli su kamioni i počeli postavljati asfaltne uspornike. Za Gretu prekasno.

- Nadam se da će moje suze pomoći da se nešto promijeni. Sad vidite da se stavljaju ležeći policajci i sve. Morali su čekati da moje dijete ode - pričao je sve tišim glasom.

OTAC POGINULE CURICE U ZAGREBU 'Dojurio je na zebru, uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli...'

Njegova supruga tek je smogla snage zapitati se koliko vrijedi život jednog djeteta.

- Draga Greta, predraga Greta, uvijek nasmijana, puna ljubavi. Uvijek dobar dan, bok i vidimo se... Zagrljaj i poljubac mojim sinovima, dvjesto pitanja kad izađemo na ulicu, dijeljenje slastica, pomoć u igri, beskrajna ljubav prema sekama i roditeljima... Toga više nema. Njima svima na dušu. A ti, sunce beskrajno, anđele naš, počivaj u miru. Ništa neće biti kao prije. Ništa - oprostila se poznanica od djevojčice na društvenoj mreži.

Mještani Blata ogorčeni su jer su gradske vlasti prije nekoliko godina s Karlovačke ceste maknuli ležeće policajce. ZAGREB: DETALJI TRAGEDIJE Vozač koji je udario curicu na zebri imao 0,34 promila u krvi

- Cijela ta priča traje pet ili šest godina. Uspornici koji su bili maknuti su nakon rekonstrukcije magistralnog cjevovoda i više nisu vraćeni. Zašto je doneseno drukčije prometno rješenje, treba pitati nadležne iz Gradskog ureda za promet. Vijeće mjesnog odbora gotovo na svakoj sjednici tražilo je da se nešto poduzme po tom pitanju - rekao je Davor Tomaško (HDZ), predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Blato.

Kaže kako je prometno rješenje Karlovačke ceste bilo predmet gotovo svake sjednice vijeća te da su posljednji dopis gradskim vlastima poslali u ožujku ove godine.
- Podržali smo inicijativu građana te predložili da se asfaltni ‘meki’ uspornici postave na pet lokacija uzduž Karlovačke ceste. Tražili smo i hrapavljenje kolnika na određenim dionicama, dodatne optičke trake na kolniku te postavljanje uređaja za kontrolu brzine - govori Tomaško. Ništa se nije promijenilo do petka.

Komentari (95)
  • Egoizam, osječaj veće vrijednostivi kućni odgoj. Prometna kultura u Hrvata je na nezavidno niskom nivou, a zbog neodgojenih i bezobraznih -------- ginu nedužni ljudi. Slaba kontrola, niske kazne i nejednakost pred zakonom jedni su od glavnih faktora koji dodatno potiču ovakve ljude na divljanje.

    24. 5. 2019,   18:39
  • Roditelj sam i teško mi ovo i čitati. Sve dok se ovakve stvari ne osuđuju kao teško ubojstvo,bit će nam ovako. Sućut obitelji :(

    24. 5. 2019,   19:02
  • A o vozaču ni riječ?

    24. 5. 2019,   18:36