Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Divjak nije znala da će Marić dati ostavku, ali očekivala ju je

None Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Ministrica je na pitanje novinara je li znala da će Goran Marić dati ostavku izjavila da ju je očekivala. Za svoju političku budućnost ne brine jer je kako kaže, imala život i prije ministarske pozicije

Ministrica obrazovanja iz kvote HNS-a, Blaženka Divjak, stigla je u utorak popodne u Banske dvore, ali ne na razgovore o rekonstrukciji Vlade i novim ministrima. Kako je rekla novinarima, došla je na operativni sastanak koji ima veze s njezinim resorom vezano za Pravilnik o administrativnom rasterećenju učitelja. Na pitanje je li znala da će ministar Goran Marić dati ostavku, istaknula je kako je očekivala.

- Nisam znala kada će se točno dogoditi, u smislu da mi je netko rekao, ali naravno da je bilo očekivano - rekla je te dodala kako nema nikakve informacije oko rekonstrukcije Vlade. 

Zagreb: Gordan Jandroković dao izjavu za medije na Trgu sv. Marka JOŠ DOGOVARAJU NOVE MINISTRE Jandroković o ostavci Marića: 'Ovo nije bila lagana situacija'

- Ja sam ministrica i ne pregovaram u ime koalicijskih partnera, bavim se svojim poslom - poručila je. 

Na pitanje je li sigurna u svoju poziciju i da ostaje u vladi, istaknula je svoj uspjeh uvođenja kurikularne reforme, tj Škole za život. 

- Ne treba ponavljati da obrazovna reforma ulazi u sve škole, da je ona vidljiva kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini. Dva puta smo dobili pozitivno izvješće Europske komisije o tome da smo na pravom putu. Iz EU fondova treba osigurati provedbu reformskih procesa, a pozicije su nešto o čemu ja ne vodim brigu i neću - rekla je naglasivši kako njezinim radom Hrvatska puno dobiva.

DOBIVAO PRIJETNJE? Ministar Marić dao je ostavku: 'Neću prihvatiti udar na obitelj'

- Što se tiče mene osobno, ja sam imala život i prije ministarske pozicije, a sigurna sam da i nakon toga ima posla za mene u sustavu - zaključila je.

Tema: Hrvatska

Komentari (22)
  • I Grmoja ocekuje tvoju ostavku

    16. 7. 2019,   16:02
  • imala je život ali nikada nije ovoliko putovala i zabavljala se o trošku poreznih obveznika...i nikome ni za šta ne polaže račune jer najgore što joj se može dogoditi je da da ostavku i da se vrati u saborsku klupu za 15000 kuna mjesečno...

    16. 7. 2019,   16:01
  • Usta moja hvalite me.

    16. 7. 2019,   17:12