Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dječaka kojeg je udario vozač kod Koprivnice hitno operiraju

None Foto: Željko Rukavina/24sata

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To je prouzročilo hematom na mozgu

Pola sata prije podneva neurokirurg iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, dr. Miroslav Gjurašin, pohitao je sa svojim timom u operacijsku salu kako bi spašavao život sedmogodišnjem L.L. na kojeg je u srijedu kod Koprivnice automobilom naletio 76-godišnjak.

TEŠKA NESREĆA KRAJ KOPRIVNICE Naletio autom na dvoje djece i pobjegao pa mu ispala tablica

Kako nam je netom prije zahvata rekao dr. Gjurašin, dječak ima tešku ozljedu malog mozga, odnosno, obilno krvarenje koje ne staje i neprestano se pojačava. To krvarenje prouzročilo je hematom na mozgu koji iz sata u sat biva sve veći, pa su liječnici odlučili da se više ne može ni trenutka čekati te da dijete moraju operirati kako bi zaustavili krvarenje.

U ravnateljstvu bolnice u Klaićevoj kažu da je dječak zaprimljen oko 4.30 u noći na četvrtak.

- Dječak je u prometnoj nezgodi, kao biciklist, zadobio ozljedu moždanih struktura te je nakon kliničkog pregleda i CT dijagnostike zbog pogoršanja stanja dogovorno premješten u Jedinicu intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti Zagreb. Nakon prijema je intubiran i stavljen na mehaničku ventilaciju te sediran lijekovima. Dodatna dijagnostička obrada, odnosno, magnetna rezonanca, ukazala je na pogoršanje ozljede u smislu daljnjeg krvarenja u moždane strukture. Zbog toga slijedi neurokirurški zahvat, kako bi se sanirale ozljede i zaustavilo krvarenje - kažu u ravnateljstvu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj.

TEŠKA NESREĆA KOD KOPRIVNICE Vozač u pritvoru, ozlijeđenog dječaka prebacili su u Zagreb

Vozač pobjegao, policija ga pronašla

Podsjećamo, u naletu Volkswagena Pola koprivničkih registracija u srijedu oko 18.45 sati ozlijeđena su dvojica dječaka. Teže ozlijeđeni osmogodišnjak prebačen je u Zagreb, dok je drugi dječak pušten kući.

Koprivnički policajci pronašli su vozača (76) koji je naletio na dvoje djece u naselju Goričko pa potom pobjegao. Policiji je u pronalasku vozača pomoglo što je na cesti ostala registarska pločica vozila. 

Komentari (56)
  • Boze, cuvaj to dijete...

    13. 6. 2019,   12:36
  • Mene frka voziti bicikl po cesti a imam svu mogucu opremu koju trebam i netrebam. Tek kad se vozis po cesti onda vidis kulturu vozaca koji te obilaze. Svaki 3.vozac trubi, mase i nesto mrmlja. Bojim se da nebi citali clanak o meni nedaj boze ali idem na posao sa bicom :( svaki dan prije odlaska na posao se prekrizim pa kako Bog dragi da. Vozaci....OPREZ !

    13. 6. 2019,   12:32
  • I kaj veli deda, jel se osjeća kriv ili...? Sinkopa? Nadam se da će uspjeti spasiti dijete.

    13. 6. 2019,   12:29