Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dokaze je s bicikla bacao pod most? Snimile su ga kamere

Tužiteljstvo je zasad ponudilo dokaze koji osumnjičenog smještaju u Trogir u vrijeme ubojstva. U pitanju su kamere videonadzora, a navodno ga je prepoznala kći, iako je on nosio kapu.

Potrajala je odluka o istražnom zatvoru za Željka Tukića (65), osumnjičenog za ubojstvo bivše supruge Asje Tukić (61) u Trogiru prošlog ponedjeljka.

Policija ga je uhitila u subotu oko 13 sati. Inspektorima je ustrajao u tvrdnji kako je nevin, a to je ponovio i u subotu popodne pred tužiteljstvom.

OSUMNJIČEN ZA UBOJSTVO Ubijenoj ženi došao na pogreb i objavio poruku: 'Adio, voljena'

Nije odgovarao na pitanja, a izjavio je da nije ubio bivšu suprugu zato što nije imao razloga za to jer je živio od 3500 do 4000 kuna koje mu je plaćala za održavanje i čišćenje apartmana za iznajmljivanje te je stanovao u njezinoj nekretnini u Slatinama na Čiovu, gdje je bio u vrijeme ubojstva. Kaže da ima svjedoke, a ponudio je i da provjere lokacije njegova mobitela preko baznih stanica...

Tužiteljstvo je zasad ponudilo dokaze koji osumnjičenog smještaju u Trogir u vrijeme ubojstva, odnosno u onaj interval za koji tvrdi da nije bio ni blizu stanu u kojem je njegova bivša supruga ubijena. U pitanju su kamere videonadzora na Ininoj benzinskoj postaji i na Čiovskome mostu. Prepoznala ga je kći, iako je on nosio kapu.

ZBOG UTJECAJA NA SVJEDOKE Ubojstvo u Trogiru: Bivšem mužu određen istražni zatvor

Serija tragova izuzetih u stanu u kojemu je počinjen zločin, ali i u kući gdje je Željko Tukić stanovao, poslana je na vještačenje. Iako je pronađen nož u stanu, čini se da to nije bilo oružje kojim je žena izbodena nekoliko puta u grudni koš te jednom u leđa. Zbog toga su istražitelji prekopali obližnje kontejnere, a u potrazi za oružjem i mobitelom žrtve ekipa policijskih ronioca pretraživala je podmorje blizu kuće u Slatinama te oko Čiovskog mosta - po snimci se čini da je vozeći bicikl nešto odbacio u more.

Zamjenica Županijskog državnog odvjetnika je priložila i imena nekoliko svjedoka s kojima su razgovarali policajci, svjedoka koji tvrde da su vidjeli osumnjičenog blizu stana gdje se dogodio zločin.

ZLOČIN ŠOKIRAO TROGIR Priveli bivšeg muža liječnice: 'Nisam je ubio. Imam svjedoke'

Na kraju je istražni sudac ipak odredio pritvaranje Željku Tukiću, i to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

To u praksi znači da prestaje pritvor osumnjičenom za ubojstvo u trenutku kad se ispitaju svi svjedoci.

Žalbu na rješenje o otvaranju istrage i odluku o pritvoru podnio je njegov branitelj po službenoj dužnosti, potvrdio nam je to odvjetnik Jadran Franceschi.

Komentari (139)
  • Tko u mladosti ne uči u starosti se muči. Eto mladi kako ćete živjeti u starosti od zanimanja poput: bloger,influencer,projekt menager, life coach,trip advisor.....i ostala nebulozna zanimanja. Par tisućica kn. koje vam ex partner udjeli poput milostinje.

    14. 8. 2018,   07:18
  • Hrani psa da te ujede...

    14. 8. 2018,   07:23
  • Kužim one zločince koji od mladosti rade zlodjela,ali stvarno ne shvaćam koji se to vrag dogodi u glavi da u tim godinama ubiješ. Bilo koga. Ne znam,ajde čak bih i shvatila da ti netko ozlijedi dijete pa u afektu nešto učiniš,ali ovako,stvarno ne shvaćam.

    14. 8. 2018,   07:32