Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jasmina je umrla od udaraca u glavu? Pokopat će je već sutra

None Foto:

Darko Galić, glasnogovornik i županijski državni odvjetnik je rekao da je već zatraženo izuzeće branitelja te je osumnjičenoj Smiljani Srnec dodijeljen drugi branitelj  po službenoj dužnosti

Sve o stravičnom slučaju čitajte u velikom SPECIJALU

>>> Najnovije informacije

20.23 Novi odvjetnik osumnjičene Smiljane Srnec je Krešimir Golubić. Podsjetimo, njoj je dodijeljen novi branitelj jer je prethodni bio nekoć državni odvjetnik. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

15.55 Majka Katarina je stigla u obiteljsku kuću u kojoj je pronađen leš. I ona bi trebala završiti na ispitivanju u policiji.

15.45 Uzrok smrti nesretne Jasmine je puknuće lubanje. Dobila je najmanje dva udarca u glavu, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

15.30 Jasminu Dominić pokopat će sutra u 15 sati na mjesnom groblju u Palovcu. 

15.20  Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić potvrdio je da je stigao nalaz obdukcije ženskog tijela nađenog u subotu u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, i rekao da je obdukcijom utvrđen uzrok smrti i činjenice važne za istragu, a da će osumnjičena prvi put biti ispitana u srijedu.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Provedenom obdukcijom utvrđen je uzrok smrti kao i druge okolnosti koje su  bitne za istragu" rekao je Galić. Najavio je kako će u srijedu u prijepodnevnim satima biti obavljeno prvo ispitivanje osumnjičenice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Obdukcija je napravljena u utorak prijepodne na Odjelu za patologije i citologiju Županijske bolnice Čakovec.

12.45 Smiljana Srnec, sestra Jasmine Dominić, trebala je doći na ispitivanje u ŽDP Varaždin.

12.40 Nakon dva i pol sata završena je obdukcija tijela. Obdukcija je nekoliko dana odgađana jer se čekalo da se tijelo odmrzne nakon što je, kako se pretpostavlja, 18 ili 19 godina bilo u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu.

11.50 Obdukcija će se provesti tijekom današnjeg dana te očekujemo da će danas državno odvjetništvo primiti obdukcijski nalaz. Osumnjičena će biti ispitana u roku u kojem teče njezin pritvor, a to je najkasnije sutra u jutarnjim satima, rekao je u utorak Darko Galić, glasnogovornik i županijski državni odvjetnik.

'BILA JE ZGRČENA' Tijelo u zamrzivaču: 'Vidovnjak nam je rekao da je ona ubijena'

Rekao je da je već zatraženo izuzeće branitelja te je osumnjičenoj Smiljani Srnec dodijeljen drugi branitelj  po službenoj dužnosti.

- To je učinjeno već, jer se radi o osobi koja je ranije i u vrijeme koje je obuhvaćeno ovime što se istražuje, obavljala funkciju državnog odvjetnika. Zbog toga ne može braniti osumnjičenu. Ona je odmah dobila drugog odvjetnika po službenoj dužnosti - objasnio je Galić.

10.00 Započela je obdukcija tijela Jasmine Dominić koju su proteklog vikenda pronašli u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu. Tijelo se nalazi na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec. Tijelo je u bolnicu je dopremljeno u zamrzivaču u kojem je i pronađeno. 

Forenzičarima je velik problem to što je tijelo potpuno zakočeno, još uvijek savijeno u položaju u kojem je bilo zaleđeno godinama - s glavom naprijed kod nogu. Jedan od prvih zadataka obducenata bit će odstraniti sasušenu krv koja se nalazi na glavi, pronaći eventualnu ranu, ustanoviti način njenog nastanka te je li bila smrtonosna.

Za to vrijeme zakonski rokovi odvođenja osumnjičene sestre Smiljane Srnec na ispitivanje pred državnim državnim odvjetništvom i sucem istrage u Varaždinu polako se bliže kraju. No, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu želi pričekati nalaz obdukcije.

9.00  Golo tijelo ubijene Jasmine Dominić u škrinji bilo je u jednom komadu, skvrčenih nogu, glave na koljenima, sklupčano u fetus položaju.

Bilo je zamrznuto, zbog čega se moralo čekati da se odmrzne kako bi se mogla obaviti obdukcija. Položaj tijela i prije obdukcije istražiteljima govori da je Jasminino tijelo u škrinju ubačeno neposredno nakon njezine smrti - prije nastupa mrtvačke ukočenosti. 


'Vidovnjak nam je rekao da je ubijena'

Čuo sam se s policajcima, idem sad tamo, želim biti prisutan dok se bude radila obdukcija, rekao nam je rođak Jasmine Dominić, istodobno ljutit i tužan.

Zatekli smo ga u njegovu domu u Palovcu, svega nekoliko ulica dalje od kuće u kojoj je u zamrzivaču u subotu pronađeno tijelo za koje se sumnja da je Jasminino. Zbog njezina ubojstva međimurska policija uhitila je i kazneno prijavila njezinu sestru Smiljanu Srnec (45). Njihov rođak ne vjeruje da se sve dogodilo tako kako je izvijestila policija.

- Meni to sve smrdi. Nakon toliko godina da su je našli u kući u škrinji. I da je tamo bila cijelo vrijeme.

Dok je govorio, od nervoze mu je drhtala usnica. Nije se htio predstaviti, no otkrio je da je na slučaju Jasminina nestanka radio čak i vidovnjak, čijeg se imena nije mogao sjetiti.

- Ja sam prije 15 godina angažirao vidovnjaka iz Bjelovara. Riješio je policiji nekoliko slučajeva i mislio sam da može pomoći i oko Jasmine. Rekao je odmah da je ubijena i zakopana te čak lokaciju gdje je zakopana, no tijelo tamo nije nađeno - rekao je za 24sata.

Komentari (253)
  • ...kakav sklop u glavi moraš imati da držiš mrtvu sestru u hladnjaku 19 god :-(( jeza živa . Žao mi je i čovjeka koji je to pronašao ufffff treba živit sa tim

    19. 2. 2019,   12:04
  • A čuj im rođaka on ne vjeruje da je obitelj kriva ?! A što im je netko možda podvalio tijelo u škrinju prije par dana ?

    19. 2. 2019,   12:16
  • A ta njihova mama putuje sa iz Njemacke pješke? Nešto mi se čini da joj se i ne dolazi. Da ti netko javi ovakvu vijest, a ti pojma nemaš, kao majka bi doletila. Toliko o tome da i ona ništa nije znala.

    19. 2. 2019,   13:43