Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

EK: Neka nas London što prije obavijesti o novi koracima

None Foto: Reuters

Britanski premijer je poručio zastupnicima da neće biti odgode Brexita te da postoji jedino izbor između njegova sporazuma i Brexita bez sporazuma

Europska komisija u subotu je "primila na znanje" rezultate glasanja britanskih zastupnika kojim se privremeno odgađa izjašnjavanje parlamenta o sporazumu o Brexitu te je od vlade premijera Borisa Johnsona zatražila informacije o sljedećim potezima.

"Na britanskoj je vladi da nas što prije obavijesti o predstojećim koracima", tvitala je Mina Andreeva, glasnogovornica Europske komisije, nedugo nakon događaja u britanskom parlamentu.

Britanski parlament izglasao je u subotu s 322 glasa za i 306 protiv amandman zastupnika Olivera Letwina kojim odgađa glasanje o sporazumu o Brexitu što ga je Boris Johnson sklopio u četvrtak s Europskom unijom.

FILE PHOTO: British Prime Minister Boris Johnson leaves Downing Street in London NIŠTA OD SPORAZUMA? Veliki poraz Borisa Johnsona: Odgodili glasovanje o Brexitu

Predloženi amandman osiguranje je da Boris Johnson neće moći provesti Brexit bez sporazuma ako se stvari promijene do 31. listopada.

Johnson je u raspravi koja je prethodila glasanju rekao da bi "otimanje prilike" da se danas glasa o sporazumu bila "ogromna šteta" i pozvao je Letwina da povuče amandman.

Britanski premijer je poručio zastupnicima da neće biti odgode Brexita te da postoji jedino izbor između njegova sporazuma i Brexita bez sporazuma.

Johnson je također kazao da neće produžiti tranzicijsko razdoblje poslije prosinca 2020.

Za vrijeme tranzicijskog razdoblja, Velika Britanija neće biti članica EU-a, ali će i dalje europska regulativa biti na snazi u Velikoj Britaniji.

 

Komentari (6)
  • Nevezano za ovaj članak,hoču znati zašto sam dobio karton?hoču znati gdje je cenzura,zbog čega? nije valjda zbog demokracije i slobode riječi? e jadni li ste!j a d n i !!!! Bijedo, ,neču reći novinarska,jer vi nemate veze s novinarstvom.vi ste zaista JAD!!ljudski jad!

    20. 10. 2019,   03:24
  • Narod traži ponovni referendum! Skužili su da su na prvom pogriješili! Zato referendum treba ponoviti i vratiti će se sve na staro što je jedino ispravno!

    20. 10. 2019,   07:14
  • Već su dosadni i Bogu i narodu. Ne znam što si umišljaju tko su oni, a i ne znam zašto im EK dopušta ovoliko pizdarija. Zavlače europu, kao srbi hrvatsku

    19. 10. 2019,   21:55