Obavijesti

News

Komentari 19

Franko (16) je nestao u jezeru: 'Ne znamo zašto su tamo išli'

Franko (16) je nestao u jezeru: 'Ne znamo zašto su tamo išli'
18

Radi se o potrazi na velikom i nepristupačnom području. Možemo samo reći da će potraga trajati dok nestali maloljetnik ne bude pronađen, rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor

VIDEO

Četvrti je dan potrage za maloljetnikom Frankom Silovom (16) iz Laškovice koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca kod otočića Visovca na Krki te se, nakon što je u ponedjeljak pretraženo područje Visovca, potraga nastavlja u utorak na širem terenu, izvijestili su iz šibenske policije koja koordinira potragom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14

- Intenzivnu potragu nastavljaju djelatnici šibenske policije, krim-policije i pomorske policije, ronioci Specijalne policije Split, ronioci i terenci Hrvatske gorske službe spašavanja sa psom i brodom, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice, djelatnici Nacionalnog parka Krka te vojska s dronom i sonarom - rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Potraga za nestalim maloljetnikom u ponedjeljak je obustavljena oko 19 sati.

'Našeg Franka još nema, a na misi u Visovcu su svi plakali...'
'Našeg Franka još nema, a na misi u Visovcu su svi plakali...'

Podsjetimo, čamac u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo se u subotu poslijepodne kada se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu, izvijestila je policija nakon obavljenog očevida.

S obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga.

'Jedan od njih je ustao pa su se nakrivili i prevrnuli'

- Njih četvorica imaju one male motore, stalno idu s njima posvuda. Motorima su došli do jezera, gdje su pronašli nekakvu lađu, koju je valjda ostavio netko za ribolov. To je mala barka, najviše za dvoje, a unutra ih se naguralo četvero. Jedan od njih je ustao pa su se nakrivili i prevrnuli. Trojica su zaplivala, a jednog su čuli da viče: ‘Upomoć!’. To je valjda bio Franko - kazala nam je rođakinja jednog od mladića iz Dubravice te dodala da je u nedjelju bila na misi na Visovcu.

- Svi na misi su plakali. Franka ne poznajem osobno, ali čula sam da je jako bistar i da je jako dobar. Znao je posluživati svećenika tijekom mise - ispričala nam je mještanka Dubravice.

'Ne znamo zašto su krenuli prema Visovcu, što su planirali...'

Kaže da su četiri prijatelja išli u isti razred srednje škole u Šibeniku te da su se stalno družili. To nam je potvrdila i Frankova teta Milena Jakus.

Teta nestalog Franka: 'Čekam da mi kažu da su ga pronašli...'
Teta nestalog Franka: 'Čekam da mi kažu da su ga pronašli...'

- Bili su nerazdvojni od 5. razreda osnovne škole, sad su 2. razred srednje. Svi su pušteni iz bolnica kući i u ponedjeljak su nas došli posjetiti. Htjeli su vidjeti Frankova oca. Još su pod šokom. Ne znamo zašto su krenuli prema Visovcu, što su planirali, nismo imali snage pitati ih to u ponedjeljak - potreseno je govorila Milena.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: 

17
| Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL - ILUSTRACIJA

Svi su se već prestali nadati da će biti pronađen živ, a ni očekivanja za pronalazak tijela nisu baš optimistična.

- Radi se o potrazi na velikom i nepristupačnom području, tako da je vrlo nezahvalno davati bilo kakve procjene o vremenu potrebnom da se cijelo pretraži. Možemo samo reći da će potraga trajati dok nestali maloljetnik ne bude pronađen - rekla je glasnogovornica Marica Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.