Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Franko (16) je nestao u jezeru: 'Ne znamo zašto su tamo išli'

None Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL/Privatni album 18

Radi se o potrazi na velikom i nepristupačnom području. Možemo samo reći da će potraga trajati dok nestali maloljetnik ne bude pronađen, rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor

Četvrti je dan potrage za maloljetnikom Frankom Silovom (16) iz Laškovice koji je nestao u subotu nakon prevrtanja čamca kod otočića Visovca na Krki te se, nakon što je u ponedjeljak pretraženo područje Visovca, potraga nastavlja u utorak na širem terenu, izvijestili su iz šibenske policije koja koordinira potragom.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Intenzivnu potragu nastavljaju djelatnici šibenske policije, krim-policije i pomorske policije, ronioci Specijalne policije Split, ronioci i terenci Hrvatske gorske službe spašavanja sa psom i brodom, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Dubravice, djelatnici Nacionalnog parka Krka te vojska s dronom i sonarom - rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Potraga za nestalim maloljetnikom u ponedjeljak je obustavljena oko 19 sati.

TUGA U VISOVCU 'Našeg Franka još nema, a na misi u Visovcu su svi plakali...'

Podsjetimo, čamac u kojem su bila četiri maloljetnika prevrnuo se u subotu poslijepodne kada se jedan od njih ustao što je narušilo ravnotežu uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu, izvijestila je policija nakon obavljenog očevida.

S obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga.

'Jedan od njih je ustao pa su se nakrivili i prevrnuli'

- Njih četvorica imaju one male motore, stalno idu s njima posvuda. Motorima su došli do jezera, gdje su pronašli nekakvu lađu, koju je valjda ostavio netko za ribolov. To je mala barka, najviše za dvoje, a unutra ih se naguralo četvero. Jedan od njih je ustao pa su se nakrivili i prevrnuli. Trojica su zaplivala, a jednog su čuli da viče: ‘Upomoć!’. To je valjda bio Franko - kazala nam je rođakinja jednog od mladića iz Dubravice te dodala da je u nedjelju bila na misi na Visovcu.

Foto: Privatna arhiva/pixsell Franko Silov

- Svi na misi su plakali. Franka ne poznajem osobno, ali čula sam da je jako bistar i da je jako dobar. Znao je posluživati svećenika tijekom mise - ispričala nam je mještanka Dubravice.

'Ne znamo zašto su krenuli prema Visovcu, što su planirali...'

Kaže da su četiri prijatelja išli u isti razred srednje škole u Šibeniku te da su se stalno družili. To nam je potvrdila i Frankova teta Milena Jakus.

NESTAO U JEZERU Teta nestalog Franka: 'Čekam da mi kažu da su ga pronašli...'

- Bili su nerazdvojni od 5. razreda osnovne škole, sad su 2. razred srednje. Svi su pušteni iz bolnica kući i u ponedjeljak su nas došli posjetiti. Htjeli su vidjeti Frankova oca. Još su pod šokom. Ne znamo zašto su krenuli prema Visovcu, što su planirali, nismo imali snage pitati ih to u ponedjeljak - potreseno je govorila Milena.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU: 

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL 17

Svi su se već prestali nadati da će biti pronađen živ, a ni očekivanja za pronalazak tijela nisu baš optimistična.

- Radi se o potrazi na velikom i nepristupačnom području, tako da je vrlo nezahvalno davati bilo kakve procjene o vremenu potrebnom da se cijelo pretraži. Možemo samo reći da će potraga trajati dok nestali maloljetnik ne bude pronađen - rekla je glasnogovornica Marica Kosor.

Komentari (19)
  • Što su planirali, što bi planirali, išli su se zafrkavati i zabavljati, nažalost se zabava pretvorila u tragediju. Volio bih da ga negdje nađu, ali s obzirom da je slabo plivao, teško da je živ. Tuga.

    27. 3. 2018,   10:00
  • Tužno i tragično za obitelj.

    27. 3. 2018,   10:00
  • Zvuči nevjerojatno da mladić od 16 godina, koji živi blizu jezera (nedjeljom ide na Visovac, na misu), u neposrednoj si blizini rijeke Krke, s njenim slapovima, omiljenim mjestom za kupanje, već drugu godinu ide u srednju školu u gradu na moru (Šibenik), a ne zna plivati. Poučeni ovim primjerom, ne bi li plivanje trebalo biti obavezna vještina za prolaznu ocjenu iz tjelesnog odgoja, od prvog razreda osnovne škole do maturiranja u svim krajevima RH nakon ovakvog slučaja? Drugo je pitanje kako se mladić nije održao na površini pridržavanjem za čamac dok su prijatelji odplivali do otočića po pomoć. Vrlo, vrlo tragično!

    27. 3. 2018,   16:38