Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatica šipkom tukla gay par: 'Znam da nisu svi Hrvati takvi'

None Foto: Facebook

Gay par u Belgiji brutalno su pretukli Hrvatica Jasmina R. i njezin suprug. Povod je bila mržnja prema homoseksualcima. Napadnuti par je izjavio kako znaju da njezino ponašanje nema veze s Hrvatskom

Imam mnogo prijatelja iz Hrvatske, crtača stripova poput mene, i znam da njezino agresivno ponašanje nema nikakve veze s Hrvatskom, izjavio je Mauro Padovani, Talijan s belgijskom adresom. Padovani i njegov suprug Thomas Freeman prije nešto više od mjesec dana bili su žrtve brutalnog homofobnog napada Hrvatice Jasmine Ramić (21) i njezinog supruga, bugarskog državljanina Cema Bozkurta (23).

Reporteri Večernjeg lista posjetili su grad Gent i napadnutog Padovanija, koji je ispričao neke detalje samog incidenta. Kako kaže, njihovi susjedi, Ramić i njezin suprug Bozkurt izrazili su mržnju prema homoseksualcima čim se par uselio u ulicu zgradu u ulici Afrikalaan.

Napadu prethodio niz incidenata

– Svaki put kad bi me vidjela na ulici, ona bi mi dobacivala pogrdne nazive za homoseksualce. Jednom prilikom s balkona svoga stana, koji je točno iznad nas, gađala me dvjema ciglama dok sam stajao na našem balkonu. Bacala je i jaja, donje rublje… Zvao sam policiju, ali oni nisu ništa učinili, samo su napisali izvješće – prepričao je Mauro Padovani za Večernji list.

NAPAD U BELGIJI Priveli Hrvaticu: Metalnom je šipkom brutalno tukla gay par

Prilikom posljednjeg napada, Padovani i Freedman ulazili su u svoj automobil kad je na Freedmanovu stranu, tvrdi Padovani, prišla Jasmina Ramić i pljunula u staklo. Freedman je otvorio i pitao je u čemu je problem. Umjesto odgovora, dobio je udarac.

Zatim su Thomasa, prepričao je Padovani, izvukli sa suvozačkog sjedala i počeli mlatiti. Padovani je u tom trenutku uzeo polugu za zaključavanje volana i s njome pokušao obraniti supruga i otjerati napadače.

Međutim, Ramić i njezin suprug uzeli su mu polugu i Padovaniju razbili glavu, a Freedman je završio s dvije frakture kralješka. Padovani je pretrpio više udaraca metalnom polugom po rukama, nogama i leđima, ali srećom bez lomova. S druge strane, Padovanijev suprug Thomas boluje od Alzheimerove bolesti, a njegovo zdravstveno stanje nakon ozljeda je osobito teško pa je na liječenje otputovao u SAD.

'Ne zna ona hrvatski...'

Datum suđenja još nije poznat, a Jasmina, početak sudskog procesa čeka na slobodi, dok je njezin suprug u pritvoru.

Reporteri Večernjeg pokušali su razgovarati i s napadačicom, no ispalo je da Ramić ne govori baš tečno hrvatski. 

Stoga je pozvala svoju majku da prevede njezine tvrdnje da 'nije tačno što oni' misleći pritom na premlaćene žrtve, 'kažeju u novinama, razumeš'.

- Ne zna ona dobro hrvatski, zna belgijski – izjavila je majka osumnjičene Jasmine za Večernji. 

Njezina majka navodno je iz Zagreba, a u Belgiju je odselila prije 29 godina. 

Prema izvorima iz lokalne policije, Jasmina Ramić je još kao maloljetnica bila sklona prijestupima, a navodno je napala i vozača autobusa. Njezin školski prijatelj s kojim je svojedobno živjela izjavio je da je kupio barem tri-četiri televizora jer bi ih Jasmina često razbijala 'kad bi postala agresivna'.
 

Komentari (81)
  • meni nije jasna jedna jedina stvar.......gdje se to priča tzv. "belgijski"

    11. 9. 2018,   15:31
  • To nema veze sa Hrvatskom,ok bilo davno,al i danas razno razni dobiju putovnicu Hrvatsku,i ti koji neznaju nit pricat da glasaju a neznaju nit gdje je Hrvatska,zalosno

    11. 9. 2018,   15:14
  • Iskreno mislite da bi u Hrvatskoj netko išao prebiti gejeve zato što su gej? Pa po toj logici bi onda svaki dan u novinama čitali da ih je netko zaskočio, prebio. Osobno da vidim da netko napada i tuče ljude zbog toga prvi bi im skočio u obranu a nisam neki veliki ljubitelj i zagovornik gejeva.

    11. 9. 2018,   16:13