Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I policija dostavlja pitku vodu građanima Slavonskog Broda

None Foto: mup 3

Policijska cisterna je na Plavom Polju u Borovskoj ulici pokraj zgrade HVIDRA-e, gdje se građani mogu opskrbiti  pitkom vodom, dodaje se u priopćenju

Posada interventnih policajaca iz Zagreba od ranog jutra cisternom za opskrbu vodom pomažu građanima Slavonskog Broda u dostavi pitke vode. 

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

POMAŽE I VOJSKA Brođani za Uskrs u redovima ispred cisterni s pitkom vodom

Temeljem izvješća Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije da voda za piće na području grada Slavonskog Broda i općina Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Oriovac i Sibinj, u akciju dostave pitke vode građanima uključilo se Ministarstvo unutarnjih poslova, priopćila je brodsko-posavska Policijska uprava.

Foto: mup

Policijska cisterna je na Plavom Polju u Borovskoj ulici pokraj zgrade HVIDRA-e, gdje se građani mogu opskrbiti  pitkom vodom, dodaje se u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

I pripadnici Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske su na Uskrs angažirani u pomoći opskrbe stanovništva Slavonskog Broda i okolnih općina pitkom vodom sa šest cisterni za pitku vodu kapaciteta do 6000 litara.

TOP 3 VIJESTI Brođani u strahu: 'Prvo su nas trovali zrakom, sada i vodom...'

Stanovnici Slavonskog Broda i okolnih općina koje se opskrbljuju sa slavonskobrodskog vodocrpilišta ostali su u subotu bez pitke vode, jer je utvrđeno da je voda onečišćena ugljikovodicima i ne može se koristiti niti nakon prokuhavanja. Gradonačelnik Mirko Duspara onečišćenje vode povezuje s ekološkim incidentom koji se dogodio u srijedu kada je tijekom tlačnog ispitivanja dijela produktovoda od rafinerije u Bosanskom Brodu do Slobodnice došlo do istjecanja naftnih derivata.

Premijer Andrej Plenković rekao je u subotu u Slavonskom Brodu da će se učiniti sve kako bi se vrlo brzo realizirao spajanje tog grada na sustav vodocrpilišta u Sikirevicma.

ONEČIŠĆENJE VODE I vojska u Slavonskom Brodu: Dostavlja pitku vodu iz cisterni

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdat će posebne dozvole, krenut će se ubrzano s potrebnim radovima kako bi se sustav spojio, istaknuo je premijer nakon zajedničke sjednice Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda zbog onečišćenja vode na vodocrpilištu u tom gradu. Spoj dvaju sustava trebao bi biti uspostavljen za 10 do 15 dana. 

Poručio da treba detaljno istražiti uzrok zagađenja bunara na vodocrpilištu Jelas.

BROĐANI OČAJNI 'Premijeru, pije li vaše dijete flaširanu vodu? Učinite nešto!'

"Moramo napraviti temeljitu istragu i vidjeti ima li taj incident veze sa zagađenjem bunara na vodocrpilištu Jelas. To u ovom trenutku sa sigurnošću, pa ni na ovom stožeru, nitko nije mogao potvrditi," rekao je u subotu Plenković dodajući da se čeka provjera struke i provjere dodatnih uzoraka vode.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Premijer je podsjetio da su radovi na produktovodu posljedica Vladinog dogovora s bosanskohercegovačkom stranom i rafinerijom nafte u Bosanskom Brodu. Proces plinofikacije trebao bi pomoći da se ubrza modernizacija i spriječi zagađenje zraka u Slavonskom Brodu.

Komentari (41)
  • ja sam tako živio 20 godina bez vode morao ići na izvore itd bila cisterna za kupanje a vodu za piće si morao dovoziti i preživjelo se...

    1. 4. 2018,   13:08
  • sad će crodux poslati cisternu pive

    1. 4. 2018,   13:35
  • Policiju treba zaposlit na sporedne stvari, da nebi kojim slučajem tražili krivca za ovu katastrofu........

    1. 4. 2018,   16:53