Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Srušeni avion uzeo novu žrtvu: Tražio je preživjele i - poginuo

None Foto: BEAWIHARTA

Syahrul Anto poginuo je u operaciji potrage za preživjelima pri padu zrakoplova Lion Air u kojemu je bilo 189 ljudi. Pronađen je bez svijesti u petak i u bolnici su ga liječnici proglasili mrtvim

Indonezijski ronilac poginuo je u operaciji potrage za preživjelima pri padu zrakoplova Lion Air u kojemu je bilo 189 ljudi, rekao je vođa spasilačke ekipe u subotu.

Syahrul Anto pronađen je bez svijesti u petak i u bolnici su ga liječnici proglasili mrtvim, rekao je Bayu Wardoyo, vođa indonezijske spasilačke ronilačke ekipe.

Pripadnik mornarice rekao je da je Syahrul možda umro od nekontrolirane dekompresije.

Forensic investigators collect samples of recovered belongings believed to be from crashed Lion Air flight JT610 at the Tanjung Priok port in Jakarta PAD INDONEZIJSKOG BOEINGA Srušio se sa 189 ljudi: Ronioci uočili motor i stajni trap aviona

The Lion Air Boeing 737 MAX 8 pao je u more u ponedjeljak oko 13 minuta nakon polijetanja s džakartanskog međunarodnoga aerodroma Soekarno-Hatta.

Poginuo je 181 putnik i osam članova posade.

U petak su ronioci pronašli jednu od dviju crnih kutija, no još se ne zna radi li se o kutiji koja bilježi parametre leta ili onoj koja bilježi zvukove u pilotskoj kabini.

Indonezijska vojska objavila je u srijedu kako je možda locirala olupinu aviona. U pronalaženju dviju crnih kutija letjelice angažirano je tisuću osoba, među kojima više desetaka ronioca, kao i helikopteri i brodovi. 

Chief of National Search and Rescue Agency Muhammad Syaugi (L) shows part of the black box of  Lion Air's flight JT610 airplane, on Baruna Jaya ship, in the north sea of Karawang POGINULO JE 189 LJUDI Tek ih trebaju analizirati: Našli crnu kutiju iz srušenog aviona

Boeing 737 MAX 8 Lion Aira, u prometu samo nekoliko mjeseci, nestao je u Javanskom moru u ponedjeljak. Neposredno prije posada je zatražila od kontrole leta dopuštenje da se vrati u Džakartu, polazišnu točku. 

Ta zrakoplovna nesreća druga je smrtonosna nesreća zrakoplovne tvrtke Lion Air u 14 godina. Njihov zrakoplov je 2014.  u gradu Solu u središnjem dijelu Jave promašio pistu zračne luke i zabio se u groblje, pri čemu je poginulo 25 ljudi. 


 

Komentari (1)
  • Ta zrakoplovna nesreća druga je smrtonosna nesreća zrakoplovne tvrtke Lion Air u 14 godina. Njihov zrakoplov je 2014.  u gradu Solu u središnjem dijelu Jave promašio pistu zračne luke i zabio se u groblje, pri čemu je poginulo 25 ljudi. Možda druga u zadnje 4 godine?

    3. 11. 2018,   12:28